Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Mi MIX 2, Mi Note 3, Mi Notebook Pro, összefoglaló a Xiaomi új termékeiről

2017. szeptember 11. - omixia

Három új terméket mutatott be ma a Xiaomi, de a trónfosztás elmaradt.

xiaomi_mi_mix_2_1.jpg 

Azt, hogy milyen termékek érkeznek tudtuk. Nagyjából tisztában voltunk a specifikációkkal is, azonban volt néhány olyan részlet, amikről még tegnap is csak pletyka szintjén tudtunk beszámolni. Volt ezek között olyan is, amiről ma, a bemutató után kiderült, hogy a fele sem volt igaz, de a lényeg így sem változott, csodaszép Xiami eszközök érkeztek ismét! Cikkünkben megismerkedhettek a három új jövevénnyel.

Xiaomi Mi MIX 2

A legizgalmasabb tétel a végére szokás hagyni, de mivel engem is ez érdekelt a leginkább, így Titeket sem szeretnélek váratni. A Xiaomi mai konferenciáján bemutatta a régóta várt Mi MIX 2-öt. Tudtuk, hogy egy érdekes telefont fogunk kapni, de kiderült, hogy a MIX 2 még a vártnál is érdekesebb lett.

xiaomi_mi_mix_2_2.jpg

A Xiaomi az exkluzív telefonjai esetén már többször használt kerámia házat, így szinte biztosra vehető volt, hogy az Mi MIX 2 esetén is kapunk ilyet. Viszont, az eddigi gyakorlat az volt, hogy a kerámia ház mellett mindig volt egy hagyományos, fémből készült burkolat is. Nos, a Xiaomi jól meglepett mindenkit, ugyanis kiderült, hogy teljesen fém ház egyáltalán nem készül, de így is két különböző verziót kapunk.

xiaomi_mi_mix_2_3.jpg

Az egyszerűbb, a fém megoldás helyett érkező telefon is kerámia részeket kapott. A hátlap ebből az anyagból készült, de körben fém keretet találunk. Mind a kerámia hátlap, mind a keret fekete. Ez a modell 151,8 × 75,5 × 7,7 milliméteres kiterjedéssel bír, a tömege 185 gramm. A mobil 6 GB-os LPDDR4X memóriával és 64/128/256 GB UFS 2.1 flash memóriával rendelkezik.

xiaomi_mi_mix_2_4.jpg

A drágább, teljesen kerámia házas készülék fehér színű lesz. Itt nem találunk fém keretet. a telefon mérete ebben az esetben 150,5 × 74,6 × 7,7 milliméter, tömege 187 gramm, tehát mindössze két grammal, de nehezebb, mint a fémkeretes megoldás. Ebben a készülékben 8 GB memóriát találunk, a háttértár egy 128 GB-os UFS 2.1 tároló. Ez a telefon az első Xiaomi készülék, ami 8 GB memóriát kapott, így felzárkózott olyan telefonok mellé, mint az Asus ZenFone AR, a OnePlus 5 és a Nibua Z17.

xiaomi_mi_mix_2_5.jpg

A többi funkció mindkét modell esetében megegyezik. A Xiaomi Mi MIX 2 5,99 hüvelykes FullHD képernyőt kapott, igaz, a képarány itt nem 16:9-es, hanem 18:9-es, vagy ha úgy jobban tetszik 2:1-es, így a képpontok száma sem 1920 x 1080, hanem 2160 × 1080. A panel pixelsűrűsége így 403 ppi lett. A kijelző 1500: 1 kontrasztaránnyal rendelkezik. A várakozásoknak megfelelően a Qualcomm Snapdragon 835 SoC 2,4 GHz-es verziója dolgozik a telefonban, párosítva van egy Adreno 540 GPU-val. Az akkumulátor kapacitása 3400mAh, amely támogatja a Quick Charge 3.0 (9V / 2A) gyors töltést az USB Type-C interfészen keresztül.

xiaomi_mi_mix_2_6.jpg

Az előzetes pletykák és a jelenlegi telefon trendek alapján azt várhattuk, hogy a Xiaomi Mi MIX 2 dupla kamerát kap a hátsó felére, de nem így lett. Az egyetlen kamera 12 megapixeles Sony IMX386 érzékelővel, 1,25 mikronos képpontmérettel, 4 tengelyes rázkódásvédelemmel f/2.0 fényerejű rekesznyílással rendelkezik. Az előlapon egy 5 MP-es érzékelőt találunk a lencsék alatt.

xiaomi_mi_mix_2_7.jpg

A Xiaomi Mi MIX 2 egy dual SIM kártyanyílással rendelkezik, amely támogatja a 4G+ és a hírek szerint az itthon használt B20 800 Hz-es sávot. A telefonon nem találunk 3,5 mm-es audio csatlakozót, így, ha zenét szeretnénk hallgatni fülesen keresztül, akkor ezt vagy az USB-C porton vagy Bluetooth-on keresztül tudjuk megtenni.

xiaomi_mi_mix_2_8.jpg

A bevezetés előtt arra gondoltunk, hogy ez lesz a legjobb telefon, amit valaha láttunk, de most elmondható, hogy azért maradt bennünk némi hiányérzet. A Xiaomi ugyan nagyszerű munkát végzett a telefon alsó részének 12%-kal való csökkentésével, így közelebb került például az iPhone 7 Plus-hoz, de be nem érte azt. Váratlan, és kicsit érthetetlen az egyetlen kamera, de eben legalább egy jó szenzor dolgozik. Amire pedig a leginkább vártunk, az ujjlenyomat olvasó az üveglap alatt ismét csak vágyálom maradt.

Xiaomi Mi Note 3

A korábbi modelltől eltérően a Xiaomi Mi Note 3 leginkább Xiaomi Mi 6-al mutat közös vonásokat. Az 5,5 hüvelykes képernyő miatt kicsit nagyobb méretű, azonban ugyanazt a négyoldalon hajlított üveget használ, de a Mi 6 rozsdamentes acél váza helyett egy alumínium testet találunk. Emiatt az Mi Note 3 könnyebb, de nagyobb, mint az Mi 6.

xiaomi_mi_note_3_1.jpg

Ami a legfontosabb jellemzőket illeti, a Xiaomi Mi Note 3 5,5 hüvelykes, 1080p felbontású képernyővel és 550 nit fényerővel rendelkező kijelzőt kapott, amely támogatja az 1 nit ultra-sötét éjszakai képernyő-módot és az intelligens háttérvilágítás vezérlést. A központi egység egy Snapdragon 660 SoC, mellette 6 GB RAM, és 64 vagy 128 GB beépített tárolótalálható. Az akkumulátor 3500 mAh-ás, amely támogatja a gyors feltöltési technológiát.

xiaomi_mi_note_3_2.jpg

Mivel a design megegyezik az Mi 6-al nem lepődünk meg, hogy hátul dupla kamerát találunk. ráadásul ugyanazt a fényképezőt hordozza a telefon, mint amit a legerősebb Mi telefonokon láthatunk. a használt érzékelők a Sony IMX 386 és a Samsung s5k3m3, amelyek támogatják a 4-tengelyes optikai képstabilizációt. De az Mi Note 3 egy korszerűbb fényképezőgép szoftverrel érkezik, amivel jobb képeket készíthetünk a jobb kamera algoritmus miatt. Ráadásul a Mi Note 3 16 MP-es elülső kamerával van ellátva, amely nagyszerű funkciók listájával rendelkezik.

xiaomi_mi_note_3_3.jpg

A Xiaomi Mi Note 3 értékesítése 2012. szeptember 12-én délután 2-kor indul.

xiaomi_mi_note_3_4.jpg

Xiaomi Notebook Pro 15,6

A Xiaomi konferencia elején, Leia Jun Xiaomi vezérigazgató egy meglepetéssel kezdte a műsort, bemutatta a Xiaomi Mi Notebook sorozat új tagját, egy nagy 15,6 hüvelykes képernyővel rendelkező gépet. A notebook hivatalos neve "Xiaomi Notebook Pro", és eddig a legerősebb gép a Xiaomi notebook sorozatában.

xiaomi_mi_notebook_pro_1.jpg

A notebook háza teljesen fémből, magnézium ötvözetből készült, amivel az új gép jóval merevebb, és jóval hűvösebb a kiegyensúlyozott hűtési rendszer segítségével. A gép egyetlen ventilátor helyett két ventilátort használ, egyet a a bal és egyet a jobb oldalon. A légáramlás így 40%-al emelkedhet az egy ventilátoros hűtéshez képest, így a Pro notebook sokkal hűvösebb, de valószínűleg zajosabb is lesz, mint a kisebb testvérei.

xiaomi_mi_notebook_pro_2.jpg

A kijelző keretének oldalainál a Xiaomi komoly csökkentést tudott véghez vinni, így ezek a szélek most csak 6,52 milliméteresek. Igaz, ez a szélesség még mindig nem éri utol a Dell XPS 15 gépét, de figyelembe véve a Xiaomi Notebook Air sorozatát a javulás valóban drasztikus.

xiaomi_mi_notebook_pro_3.jpg

A billentyűzet nagy változásokon ment keresztül. Bár a notebook 15,6 inches mégsem fért el egy numerikus billentyűzet. Változott a billentyűk színe, illetve, a megnövekedett gépméret miatt nagyobbak lettek maguk a gombok is. Szerencsénkre a Xiaomi nem hagyott fel azzal a jó szokásával, hogy billentyűzetet háttérvilágítással lássa el.

xiaomi_mi_notebook_pro_4.jpg

A Xiaomi büszkén hasonlítja össze notebookját az Apple MacBook Pro 2017-es verzójával. A notebook 1,5 milliméterrel vékonyabb, mint a MacBook Pro. A Xiaomi új gépén két C típusú portot, 2 db USB 3.0 portot, 3 az 1-ben kártyaolvasót, HDMI portot és a 3,5 mm-es audiocsatlakozót is találunk. A csatlakozók szempontjából ez a  gép sokkal jobb, mint bármely más 15,6 hüvelykes vetélytársa, beleértve az XPS 15-öt, a Specter 15-öt, a Macbook Pro-t vagy a Zenbook-ot.

Az új Xiaomi Notebook Air a 2017 notebook sorozat többi tagjához hasonlóan egy ujjlenyomat-olvasót tartalmaz a tapipad jobb felső sarkában.

xiaomi_mi_notebook_pro_5.jpg 

Az új noteszgép specifikációit illetően a Xiaomi Notebook Pro a legfrissebb Intel 8. generációs Core i5 vagy i7 processzorra épül, amikben 4 fizikai mag található. A 15.6 hüvelykes Xiaomi Notebook Pro az egyik legelső notebook, amely a 8. generációs Intel Core i processzorokat tartalmaz. A processzor mellett 8 vagy 16 GB-os DDR4 (2400 MHz) memóriával, 256 GB-os PCI-E / NVMe SSD-vel (második kártyával bővíthető), dedikált NVIDIA GeForce MX150 grafikával, és egy két antennás 802.11ac szabványú Wi-Fi-vel rendelkezik.

 

Összegzés

A Xiaomi mai bemutatóját komoly várakozások előzték meg, azt vártuk, hogy a kínai Apple az új termékeivel beérheti a nagy konkurenseket is. Ez részben igaznak bizonyult, de a mai nap után azt gondoljuk, hogy ahhoz, hogy valóban utolérje például telefonok terén az Apple-t, még minimum egy, de lehet, hogy két generációváltás lesz szükséges. Ezzel együtt a fejlődés szembetűnő, tagadhatatlan, hogy a Xiaomi egyre közelebb kerül a piacvezető gyártókhoz.

 

Ha Te is szereted a Xiaomi termékeit, akkor kövesd Facebook oldalunkat is!

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1712822042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2017.09.12. 20:18:45

Csak arról feledkezett meg a cikkíró, hogy a NoteBook Pro egyelőre csak kínai W10-el kapható.

omixia 2017.09.12. 20:19:46

@Rézfánfütyülő fűzangyal: Nem feledkeztem el róla, egyik terméknél sem írtam ilyesmiről.
süti beállítások módosítása