Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Az 5+2 legjobb Xiaomi kütyü 15 ezer forint alatt - 2017 október

2017. október 19. - omixia

Vállalkoztunk a lehetetlenre, a sok remek kütyüből kiválasztottuk a legjobbakat.

best-xiaomi-gads-under-50.jpg 

A minőségi gadgetek egyre olcsóbbak rengeteg hasznos és jópofa kütyüt vehetünk meg 50 dollár körüli áron. A termékek listája szinte exponenciálisan bővül ez pedig jó hatással van az árakra. Ezen a piacon az egyik legnagyobb és legfontosabb szereplő a Xiaomi, de nem csak Kínában, hanem lassan Európában is. Talán nem fog meglepni senkit, hogy egy Xiaomi blog szerzője különösen fertőzött ebből a szempontból lassan a lakás minden csücskéből a kínai cég valamelyik hardvere köszön vissza.

A rengeteg cuccból kőkemény feladat kiválasztani a legjobb ötöt, nekem sem sikerült, túl is szaladtam a kitűzött célon két darabbal. Ezek olyan kütyük, amiket vagy kipróbáltam és nagyon tetszettek vagy olyanok, amiket már vagy megrendeltem, vagy meg fogok rendelni hamarosan, szóval amiket megkívántam.

Lássuk hát az én listámat, mit javasolnék megvételre, akár ajándékként is a karácsonyfa alá!

1. Xiaomi xiaofang Smart WiFi IP kamera

1482284410811988.jpg

Ez a kamera egy műremek. apró, funkcionális, de mégis látszik rajta, hogy igazi minőségi darab. A Xiaomi nagyon ügyes abban, hogy a nagyon egyszerű eszközöket is olyan képességekkel pakolja tele, ami miatt minden tech függő nyálképződése elindul.

A Xiaomi xiaofang Smart WiFi IP kamera egyik legnagyobb előnye az ára. Mindössze 20 dollárt kérnek érte, ehhez képest pedig komoly tudással rendelkezik. Az 1/2,7 hüvelykes CMOS érzékelővel, szerelt kamera 1080p -, Full HD videót készít. Az érzékelő rekesznyílása a mérethez képest nagyon jó, f/2.0 értékkel rendelkezik, az optika látószöge 110 fok. Rendelkezik éjjellátó móddal is, ennek segítségével sötétben is képes 9 méteres távolságig értékelhető képet vagy videót készíteni. A kamerához használható alkalmazás Androidhoz és iOS-hez érhető el. Ha érdekel a kamera itt találod: Xiaomi xiaofang Smart WiFi IP kamera (kínai verzió)

 

2. Xiaomi Mi Speaker 2 (2017)

1508220934552703.jpg

A minimalista és gyönyörű formatervezéssel készülő Mi Speaker 2 nagyon vonzó darab. a 25 dollárért, amit érte kérnek jóval többet kapsz, mint egy szép külsőt. A Xiaomi Mi Speaker 2 1700 mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, amely 7 órányi folyamatos zene lejátszást biztosít. Ráadásul a hangszórónak van egy mélysugárzója is, amely tovább finomítja a hallgatási élményt. További szerencse, hogy már volt alkalmam letesztelni, így cikket is olvashattok róla itt: Kicsi és jól szól a Xiaomi Mi Speaker 2

Itt meg is rendelhetitek: Xiaomi Mi Speaker Bluetooth 4.1

 

 

3. Xiaomi PLAY2 3D VR szemüveg

20170513142318_48091.jpg

Idén valahogy nem tombol annyira VR láz, mint tavaly karácsonykor. Ennek ellenére én is rendeltem egy Xiaomi VR szemüveget, írtam is róla egy cikket, amit itt olvashattok: Kipróbáltuk a Xiaomi olcsó VR szemüvegét

Ez a legolcsóbb szemüveg volt a kínálatban, de így sem volt rá panaszom. Most egy másikat mutatok nektek, ami egy csöppet drágább, de ránézésre talán jobb. ha van egy jó telefonod, akkor érdemes legalább egyszer beruházni néhány ezer forintot és belekóstolni a VR élménybe. Igaz, nem lesz annyira jó, mint egy néhány százezres hardver, de legalább beleszagolsz a dologba. Én a mai napi előveszem néha a szemüveget és megnézek egy-egy új alkalmazást vagy egy-egy új Youtube videót. Szóval a 20 dollárt amit érte kérnek bőven megéri. Itt megtalálod: Xiaomi PLAY2 3D VR szemüveg

 

 

4. Xiaomi Yeelight éjjeli lámpa

71tdyenjkl_sl1240.jpg

Ez a lámpa még a kívánság listámon van csak, de hamarosan az éjjeliszekrényemen lesz. Van már a lakásban okosizzó a Xiaomitól, azt is imádom, és tudom ezt is szeretni fogom. A telefonról állítható fényerő és színhőmérséklet zseniális találmány, ennél a lámpánál konkrétan 1700 és 6500 kelvin közötti hőmérséklet állítható be. Jól használható olvasáshoz is, de egyszerű hangulatfénynek is. számomra kihagyhatatlan. Itt találsz róla további adatokat: Xiaomi Yeelight éjjeli lámpa

 

 

5. Xiaomi intelligens cipő

1491965997641780.jpg

A kínai gyártó tesz róla, hogy ne csak a csuklónkon, hanem a lábunkon is legyen egy okos cucc, és ahogy az ajánló végén látni fogjátok a cipő ára igen meglepő. Az intelligens cipő agya egy Intel Curie modul, ami egy közepes érme méretű 32 bites SoC ami a Quark SE platformot használja. A lapka rendelkezik egy 6 tengelyes érzékelővel valamint építettek bele gyorsulásmérőt és giroszkópot is. A rendszer nagyjából 60 napig használható egy szabványos gombelemmel. Bár a rendszer apró, mégis elegendő számítási teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy összegyűjtse az  összes érzékelőről az adatokat és továbbítsa azokat Bluetooth kapcsolaton keresztül telefonunknak.

Pont ma meséltem egy ismerősömnek, hogy karácsonyra lehet, hogy meglepem magam egy ilyennel. 12-13 ezer forintba kerül, ami egy hagyományos cipőért sem sok pénz, és ismerve a Xiaomi termékeit meg merem kockáztatni, hogy ez sem fog félév után leszakadni a lábamról.

Itt megtalálod sok méretben és három különböző színben: Xiaomi intelligens cipő

 

 

+1. Xiaomi Mijia intelligens otthoni biztonsági készlet

1498612358361107_jpg.jpg

ezen a csomagon sokat törtem a fejem, de mivel már van egy riasztó a házban úgy döntöttem, hogy nem rendelem meg. Pedig sokat tud, modernebb is, mint a hagyományos kábeles cucc. Az 52 dolláros, vagyis nagyjából 14 ezer forintos átrért egy egész csomagot kapunk, amibe az alábbi cuccok fértek bele:

Multifunkcionális Gateway távvezérlő: Ez a központi egység, ami lehetővé teszi hogy az összes komponenst egy alkalmazáson keresztül tudjuk vezérelni.

Ablak és ajtóérzékelő készlet: Lehetővé teszi, hogy az ajtók és ablakok nyitását figyelhessük, illetve ezeket az eseményeket is integrálhassuk a biztonsági rendszerünkbe. Ha távollétünkben kinyílik egy ajtó vagy egy ablak, akkor arról figyelmeztetést kapunk, és egy kamerával akár rögzíthetjük vagy megfigyelhetjük a telefonunkon keresztül, hogy mi történik otthon.

Intelligens vezeték nélküli kapcsoló: Ez az intelligens vezeték nélküli kapcsoló lehetővé teszi az eszközök be- vagy kikapcsolását telefonunkra történő egyetlen kattintással. Be és kikapcsolhatjuk például a lámpákat akkor is, ha nem vagyunk otthon, így ha valaki megfigyeli a házat, akkor nehezen tudja majd eldönteni, hogy van-e otthon valaki. Itt nézd meg Te is: Xiaomi Mijia intelligens otthoni biztonsági készlet

 

 

+2. Xiaomi Mijia intelligens LED-es asztali lámpa

1464659404777881_jpg.jpg

Ez a lámpa is olyan tétel, ami a rendelési listámon rajta van. Jelenleg is használok asztali lámpát, egy egyszerű, két fényerővel rendelkező halogén izzós darabot. Jó ez is, de még sem olyan, mint a Xiaomi lámpája, ami egyrészről IFTTT kompatibilis, vagyis különféle eseményekhez rendelhetünk különféle reakciókat a lámpa részéről. Ez elég izgalmas téma, ha érdekel most kérlek inkább nézz utána, lehet, hogy hamarosan egy cikkben én is leírom majd a lényeget, de erre egy ilyen kis ajánló nagyon kevés lenne. Másrészről viszont a lámpa 4 különféle üzemmódban tud működni, amik között megtaláljuk az olvasási és a számítógép módot is, és ezt így elég hasznosnak találom, mert ez a két esemény, plusz a rajz amit sokszor végzek az íróasztalnál.

A lámpa ára mindössze 40 dollár, vagyis nagyjából 10 ezer forint, és itt megtalálod: Xiaomi Mijia intelligens LED-es asztali lámpa

 

 

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5313029482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisf 2017.10.21. 13:07:13

Nekem mobilom van tőlük. Brutál jó, röhejesen olcsó áron volt

vigilitas 2017.10.21. 19:14:22

Azt írod, vegyünk ilyen kamerát a karácsonyfa alá.
Az eladó azt írja, hogy "It can only be used in non-European and -American region right now."
Hogy is van ez?

dakrgin 2017.10.21. 19:14:26

Abból a kamerából jelenleg csak olyan kapható, ami nem működik, csak Kínai IP-ről. Ciki lesz, ha a cikk miatt rendel valaki.

mubarak 2017.10.21. 19:14:30

Mielőtt bárkinek megtetszene a kamera, vegye figyelembe, hogy nem fog működni Európában a gyártó szerint - csak Kínában.

Obaross 2017.10.21. 19:14:34

Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy a Xiaomi xiaofang Smart kamera leírásában található egy mondat, amit a cikk író nem emliít: Note: It only can be used in non-European and American region right now. Tehát itthon csak az Only mainland China feliratot bámulhatot 19.90 USD-ért, vagy keményen trükköznöd kell..

Intruder71 2017.10.23. 22:44:21

@vigilitas:
A kamera alaptípusa (aminek tűs reset gombja van) működik itt is, de kínát kell beállítani, mint országot. Így az ottani időt mutatja. Van itthon mindkettőből.
A továbbfejlesztett változat (kapcsolós reset) nem működik itt.
Viszont, ami fontos tudnivaló: én ilyen megbízhatatlan, fos, instabil wifis kamerával még nem találkoztam, pedig teszteltem/tesztelek jópárat. Csak otthon van éppen 6 különböző típus. A xiaomi cucca kanyarban sincs pl az Escam kameráihoz. Azok a legjobbak, legstabilabbak.
Nekem piszok nagy csalódás volt a xiaomitól. A hozzá adott töltő is egy igazi ipari szemét.
Ne vegyetek ilyet!
süti beállítások módosítása