Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Óriási őrültség vagy a legnagyobb dobás?

2018. január 30. - omixia

A Xiaomi olyat lép, amire eddig nem nagyon volt példa.

mi_a1_3.jpg

 

Tegnap olvashattátok, hogy a Xiaomi A1 utolsó rendszerfrissítése miatt nagyon sok felhasználó panaszkodik. Többen azt állítják, hogy telefonjuk akkumulátora gyorsan lemerül, egyes alkalmazások és a hívásindítás nem működnek.

Tudjuk, a Xiaomi A1 az első kézzelfogható eredménye a kínai cég és a Google együttműködésének, így kerülhetett a megszokott MIUI rendszer helyett tiszta Android a telefonra. Aki örült ennek - többek között mi is- tudták, hogy emiatt a telefon az elsők között fogja megkapni a frissítéseket, legyen szó a verzió frissítéséről vagy a hibák javításáról, sőt, várható, hogy minimum a következő nagy verzió váltásnál is kap a legújabb Android verzióból. Ehhez képes az első nagy frissítés a jelek szerint nem sikerült valami jól.

xiaomi-mi-a1-kernel-source-code.png

 

 

A Xiaominál most olyat léptek, amivel véleményünk szerint kellemes és váratlan meglepetést okoztak, kiadták a kernel teljes forráskódját. Ez a lépés megnyitja az utat a fejlesztők előtt, hogy közvetlenül hozzáférjenek a telefon hardveréhez, és elkészíthessék saját ROM verzióikat. És, hogy a címben feltett kérdésre is válaszoljunk, úgy véljük, hogy bár veszélyes lépésnek tűnhet, a ROM fejlesztő közösség rendkívül erős, így nem csak az esetleges hibák kerülhetnek így felszínre, hanem rengeteg speciális, egyedi Android verzió is készülhet, amik még jobban kihasználják a vasban lévő lehetőségeket.

Egyszóval, mi örülünk ennek a lépésnek, kíváncsian várjuk milyen szoftverekkel lepnek meg minket a fejlesztők!

 

 

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1613618448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumm.a.tejbe 2018.01.31. 12:46:00

wow, ez egy kiváló ötlet :)

Dev Null 2018.01.31. 15:28:00

javítsatok ki, ha tévedek, de a Google One programban ez kötelező, a Xiaomi-nak hónapok óta meg kellett volna ezt tenni:

www.xda-developers.com/android-one-xiaomi-mi-a1-kernel-sources-finally-released/

tso 2018.01.31. 15:28:04

Mi ebben a hír? LineageOS már van több Xiaomi modellre. Az lenne a durranás, hogy az olcsó kategóriás A1-re is majd rá lehet húzni?

ételizésítő 2018.01.31. 15:28:20

A MIUI sokkal értelmesebben összerakott oprendszer (illetve inkább csak felület), mint az Android, szóval nagy hiba volt az áttérés.

A Xiaominak meg át kellene térnie végre az AmoLED technikára a mostani LED-es háttérvilágítású LCD-k helyett, és nem csúcskészülékekben gondolkozni, hanem átlagembernek való hétköznapiakban, és péklapát helyett visszaállni 4,5 colos kijelzőre.

És baszni valamit a nagyon elbaszott ujjlenyomat-olvasóival, amelyek bármilyen bőrfelület érintésére bekapcsolják a készüléket.

Xiaomira főzött szoftver tenni meg nagy hülyeség lenne, mivel ezzel el is veszted a gyári frissítéseket és hibajavításokat.

(Nem a bonyolultsága miatt, a régi Motorola telefonomra a Cyanogenmod több verzióját is felraktam, mivel a gyár az Android 2.3.6 után nem adott ki semmi frissítést, most is CGM van rajta, még downgrade-eltem is, amikor az 5-ös Androidnak megfelelő CGM-mel már nem tudott rendesen futni, szóval némi tapasztalatom van.)

tso 2018.01.31. 15:28:20

Mi ebben a hír? LineageOS már van több Xiaomi modellre. Az lenne a durranás, hogy az olcsó kategóriás A1-re is majd rá lehet húzni?

altimus 2018.01.31. 16:31:27

azert lassuk be, hogy a legtobb felhasznalo leginkabb telefonalni szeretne, nem os forraskodot foltozgatni, meg kernelt forditani.

2018.01.31. 19:19:19

@altimus: az, hogy valamire van lehetőség, még nem azt jelenti, hogy kötelező

2018.01.31. 19:19:20

@ételizésítő: a MIUI csak annak egyszerűbb, aki az iOS-ről vált. Akik az elejétől droidozott, annak sokszor küzdelem, mert a megszokott dolgok máshol vannak.

2018.01.31. 19:19:22

@ételizésítő: arra semmi esély, hogy a Xiaomi 4,5 colos kijelzőket fog a telefonjaiba rakni. Itt Ázsiában a péklapát a divat, kis telefont senki se vesz. Márpedig a Xiaomi fő piaca Ázsia: Kína, Vietnam, India.
Az MIUI nagyon faszán néz ki, imádom, a Xiaomi Mi A1 Android felülete hozzá képest egy nagyon primitív fosnak látszik, maga a telefon se egy erős vas, van a Xiaomi-nak jobb vasa is, csak azok meg péklapátok. A1-et én 50ezer forint alatt tudok venni itt, az nagyon baráti azért a minőségért és középkategóriás teljesítményért.

Én örülnék, ha minden telefont Google Androiddal és MIUI-val is kiadnának. Lehetne választani...

Szepikutya 2018.01.31. 19:19:27

Nekem semmi bajom a telefonnal. Rajta van az oreo és tökéletesen működik a teló. Ennyi pénzért ez jó készülék. Ha Samu lenne a felírat, akkor több mint kétszer ennyi lenne az ára.

Amineknevetadokelveszik 2018.01.31. 19:19:29

Mondjuk ezt kotelezo volt megtenniuk. Csak most kicsit kevesebb idaig huztak el, mint szoktak

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2018.01.31. 22:41:01

@okostojas007:
A faxt. Tok egyertelmu es atlathato a MIUI. Korabban is androidoztam, mondjuk Android 2.3-tol. Teljesen jo a MIUI. Aki nem tud atterni egy rendszerrol egy masikra 1-2 het alatt, az bena. (Es sosem almaztam, igy nem azert all kezre a MIUI)

ételizésítő 2018.02.01. 09:51:19

@okostojas007:
Én kezdetben tárcsás telefont használtam, aztán nyomógombost, aztán nyomógombos mobilt, de okosból csak androidost.
Szóval nem, ezzel együtt is egyszerűbb a MIUI.
És értelmesebb felépítésű is a legtöbb androidos teló rendszerénél.

@karandash:
Ez elég baj, már az 5 col is sok normál kézhez, de mondjuk még határeset.
Az A1 szerintem nem valami jó teló, egyedül a memóriája nagyobb, de a Redmi 4X-é, sőt, a Redmi 3-és is elég ma még mindenre, a fényképező nagy visszalépés (pedig az kellene még egy jó az AmoLED mellé, és tökéletes is lenne a 4X szintű teló egy átlag felhasználónak), az aksi szintén.
A saját fejlesztésű, igen strapabíró üvegjüket is lecserélték Gorilla Glassra, ami szerintem gyengébb minőség.
Ja, és az eredetileg 6.0-s Androidra épülő és 8-as MIUI-val vett 4X közben frissült automatikusan 7-es Androidra és 9-es MIUI-ra.
És árban a fele az A1-nek.

Nem keresnek fejlesztési igazgatót a Xiaominál? Mennék, és rendbe tenném a céget és termékeit. :-)
süti beállítások módosítása