Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Bizony, ez a Xiaomi, nem tudom melyik nagyobb gyártó csinálja utána

2018. január 31. - omixia

Téged is bosszant, ha a telefonodra két év után már nem jön friss operációs rendszer?

mi_red_mi_1s.jpg

Sokszor bosszankodtam már azon, hogy rengeteg nagyobb gyártó teszi meg az ügyfeleivel, hogy még a csúcstelefonjaikat is elfelejtik 2-3 év után. Mindig azaz indok, hogy a hardver már nem teszi lehetővé az új Android verzió futtatását, és sérül a felhasználói élmény, ennek pedig nem akarják kitenni a felhasználót. Eközben rengeteg új telefon érkezik a belépő szintre, amik hardvere gyengébb, mint a három éve kiadott csúcstelefoné, és láss csodát, fut rajtuk a legújabb Android. Ez felettébb bosszantó, amikor egy telefonra százezreket költünk, hiszen sokan vagyunk, akik nem 1-2 évre vásárolnak telefont.

mi_red_mi_1s_miui9.jpg

Nos, a Xiaominál más a helyzet. Alig néhány hete írtunk róla, hogy milyen rengeteg készülék, szám szerint 40 fajta kapta már meg a MIUI 9-es verzióját, most pedig újabb készülékek listája érkezett. Ezen a listán olyan telefonok is vannak, mint a 3-4!!! éve kiadott Xiaomi Mi 2 és a Xiaomi Redmi 1S, utóbbiban 1 GB memória és Snapdragon 400-as központi egység van. Igaz, a MIUI frissítéssel nem kapunk automatikusan új Androidot is, de a MIUI újdonságait igen. Na, szóval nyugodtan mondhatjuk le a kalappal a cég előtt, reménykedhetünk benne, hogy a most vásárolt telefonokat sem fogják idővel elfelejteni, és évekig élvezhetjük majd rajtuk a legújabb MIUI verzió áldásait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8013621720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mighty 2018.02.01. 09:51:12

Nem tudom, de szerintem a MIUI verzió nem egyenlő az android verzióval, nem?

Giannichedda 2018.02.01. 09:51:14

Azért az a 15 hónapos android biztonsági szint viszont így is ciki, nem?

omixia 2018.02.01. 09:54:22

@Mighty: Igazad van, nem egyenlő, kicsit (vagy nagyon) slendriánul fogalmaztam. Viszont így is megkapják a Xiaomi telefonok az összes újítást, ami a 9-ben van.

Harley 2018.05.20. 23:31:42

Nos nekem egy Redmi Pro telefonom van , a megvétel óta MIUI 8.0.1.0.1 Stable , s azóta hogy megvettem 2016. 11 hó még sosem lehetett frissíteni !
Amúgy megvagyok vele elégedve , bár elsősorban a tesztek miatt vettem meg mert nagyon ajánlották a fotózási képességei miatt ,valóban jó fényviszonyok mellett gyönyörű fotókat készít , de ahogy a fényviszonyok romlanak , nos " szerény " a fotók minősége . Látva a Huawei új telefonját három kamerával , nos lehet hogy márkát váltok . Hátha a Huawei frissíti az operációs rendszerét is , nem úgy mint a Xiaomi !

omixia 2018.05.21. 00:36:36

@Harley: sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv9.2/

Asszem ez lesz a Tiéd.

Amúgy ne akard már egy kétéves telefon fényképezési képességeit a legújabb legdrágább Huawei képességeivel összehasonlítani. Pontosabban összehasonlíthatod, de akkor ezzel az erővel összehasonlíthatod az Mi MIX 2S-sel is vagy majd az Mi 7-el is. Semmi értelme. Amúgy nem csodálkozom, hogy tetszik a Huawei, tényleg frankó telefon és a kamerája bámulatos. Igaz, a két év múlva kiadásra kerülő telefonhoz képest valószínűleg sehol sem lesz, szóval nem is érdemes megvenni.
süti beállítások módosítása