Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

10 menő Xiaomi cucc még mindig 5000 forint alatt - március

2018. március 09. - omixia

Szinte kifogyhatatlan az olcsó, de menő Xiaomi cuccok tárháza.

Xiaomi Bluetooth Audio Receiver 2

Ezen a héten megint érkezett hozzám néhány Xiaomi cucc, de ezen gondolom már Ti sem lepődtök meg. Továbbra is lenyűgöz a cég. Nem csak a termékeik, de még a csomagolás is frofesszionális a legtöbb esetben, csak tátom a szám, hogy képesek ennyire kevés pénzből ennyire jó dolgokat kihozni úgy, hogy ezen még a kereskedő is keres. Végül is ez nem ránk tartozik, nekünk nincs más dolgunk, mint hogy örüljünk annak, hogy ennyire jó és olcsó termékeket vehetünk tőlük!

Xiaomi Bluetooth V3.0 Wireless Selfie Stick 1

Ebben a hónapban ismét mutatunk tíz olyan terméket, amiket már 5000 forint alatt megvásárolhatunk.


 

Xiaomi 20L Backpack

Rögtön a mai csomag egyik legérdekesebb tagjával nyitunk. Aki olvassa oldalunkat, annak ,ár nem lesz meglepő, hogy a Xiaomitól olyan dolgok is érkeznek, mint például ez a hátizsák, aminek a cég egész egyszerűen a 20 literes hátizsák nevet adta.

Xiaomi 20L Backpack 1

A zsák kapacitása már a nevéből következik, így ezze kapcsolatban még azt érdemes elmondani, hogy a terhelhetősége 10 kilogramm. A termék 41,5 x 28,5 x 10,5 centiméteres, üres állapotban mindössze 0,2 kilogrammot nyom. Természetesen vízálló.

A három színben kapható zsákot a Xiaomi sporthoz, túrázáshoz, kempingezéshez ajánlja. Nincsenek benne rejtett zsebek és hasonló különlegességek, de azért egy pici csavart itt is kapunk. A kimondottan fiatalos, sportos megjelenésű hátizsák háromjelenleg két színben, feketében, kékben és narancsban kapható, ráadásul három különböző stílusban használható, attól függően, hogy a felső zárható részt hogy hajtjuk. A legegyszerűbb módon tényleg zsáknak néz ki, et elég laza dizájnt kölcsönöz neki. A második módot használva egy hagyományos hátizsák kinézetet kapunk, míg a harmadiknál egy már-már konzervatív külső érkezik.

Xiaomi 20L Backpack 2

Nekem jelenleg két Xiaomi hátizsákom van, az egyikről már olvashattatok cikket, a másik még készül. Ezeket a zsákokat eredetileg tesztre rendeltem, de valahogy mind a kettő a páromnál kötött ki, a másodiket még valahogy vissza kell szereznem, amíg kipróbálom és megírom róla a bemutatót. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezek a hátizsákok meglepően olcsók, mégis nagyon jók. Divatosak, fiatalosak és jól használhatóak. Az árról pedig már ne is szóljunk. A Xiaomi 20L Backpack feketében 4100 forintba kerül, és itt találod meg: Xiaomi 20L Backpack

 

Ha ez a zsák nem tetszik, akkor nézz körül a következő hivatkozáson, ahol rengeteg Xiaomi hátizsákot találtok a kicsitől a méretesig: Xiaomi hátizsákok


 

Xiaomi Pro 300M 2.4G WiFi jelerősítő

Ez az eszköz arra célra szolgál, hogy nagyobb tereknél, esetleg egy háznál vagy egy lakásnál jól le tudjuk fedni WiFi jellel a helyiségeket. Nincs más dolgunk, mint bedugni egy konnektorba, felcsatlakozni rá, és megmondnai neki, hogy melyik vezeték nélküli hálózat jelét szeretnénk kiterjeszteni. Ezután a jelerősítő átveszi a kijelölt hálózat nevét, mi pedig nem is látjuk, hogy újabb eszköz került a hálózatba, csak azt, hogy a jel lett sokkal erősebb.

Xiaomi Pro 300M 2.4G WiFi Amplifier 1

Ezeknél az eszközöknél a szűk keresztmetszet a router és a jelerősítő közötti sávszélesség szokott lenni, mert hajlamosak vagyunk annyira messze tenni őket egymástól, hogy éppen csak legyen kapcsolat. Ilyenkor hiába lesz a jel a Xiaomi Pro 300M környékén erős, ha a router felé lassú az adatok továbbítása. Szóval a lényeg, jól tervezzük meg a lakásunkban a vezeték nélküli hálózatot, ez az eszköz sokat fog benne segíteni, hogy mindenhol megfelelő erősségű és sebességű WiFink legyen.

A műszaki jellemzőkről azt érdemes elmondani, hogy a névből is jól láthatóan ez egy n-es szabványt támogató,300 Mbps sávszélességet tudó, 2,4 GHz-es frekvencián vezetéknélküli hálózatokhoz használható erősítő. Ezt az n szabványt lényegében minden 2-3 éves eszköz tudja már. A jelerősítő két antennát kapott, ezek darabonként 2 dBi értékűek. A jelerősítőn találunk két UTP, vagyis hagyományos vezetékes hálózathoz tartozó aljzatot is, ezzel pedig, ha úgy szeretnénk, akkor képesek leszünk a vezeték nélküli hálózatot újra vezetékessé alakítani. További érdekesség, hogy egy Xiaomi Pro 300M egységhez nem kevesebb, mint 64 eszköz tud egy időben csatlakozni, igaz, ekkora számnál már nem számíthatunk túl nagy átviteli sebességre.

Xiaomi Pro 300M 2.4G WiFi Amplifier 2

A jelerősítő amerikai dugós, így néhány centért néznünk kell hozzá átalakítót, de mivel az ára mindössze 4000 forint így is megéri a vásárlás. Itt találjátok: Xiaomi Pro 300M jelerősítő


 

Xiaomi Bluetooth Audio vevő

Ez megint egy olyan kütyü, ami erősen tervbe van véve nálam. Igazából egy nagyon egyszerű, ám nagyon ötletes darabról van szó, aminek egy feladata van, hogy az eredetileg vezetékes fejhallgatónkból vezeték nélkülit varázsoljon.

Xiaomi Bluetooth Audio Receiver 1

Legutóbbi Xiaomi fülhallgató cikkemben leírtam, hogy bár a tőlük rendelt, kimondottan sportoláshoz készített Bluetooth füles nagyon kényelmes, jól néz ki, a hangja azért lehetne jobb. Tapasztaatom szerint sajnos a megfizethető kategóriába érkező hasonló fülhallgatók sem jobbak, egyszerű membrános driver dolgozik bennük, ami az ezeknél használt kisméretű házaknál nem nyújt valami nagy audió élményt.

Itt van azonban a Xiaomi Bluetooth vevője, ami képes arra,hogy rácsatlakozzon egy Bluetooth kapcsolatot támogató lejátszóra, aztán a vevőn található hagyományos jack csatlakozóba dugott fejhallgatón azt lejátsza. Egyszerű és nagyszerű. Most biztos lesz olyan, aki azt mondja, hogy a Bluetooth jelátvitel miatt sosem lesz olyan a minőség, mint a vezetéknél, és nekik ebben igazuk is van, ám legalább a fülhallgató meghajtó legyen jobb, mint például az általunk már kipróbált Xiaomi Pro HD Hybridesetén.

Ez a Xiaomi Bluetooth audió vevő minimálisan átlépi a címben megjelőlt árhatárt, de annyira minimálisan csak, hogy nem hagyhattam ki a listából. 5200 forintért itt találjátok: Xiaomi Bluetooth audió vevő


 

Xiaomi Mi TDS Pen

Xiaomi Mi TDS Pen 1

Na ez az a cucc, aminek a nevéből kevesen fogják kitalálni miről van szó. Ez a használatában rendkívül egyszerű eszköz kimondottan hasznos tud lenni olyan helyeken, ahol nem megfelelő a vezetékes víz minősége, ahol a kútból nyerjük az ívóvizet, vagy ott, ahol valamilyen allergiás reakció okát keressük. Ez a pen, vagyis toll nem más, mint egy a vízminőséget vizsgáló eszköz.

Mindössze két gombelem szükséges a működéséhez. Ha levesszük a kupakot és az elektródákat a vízba mártjuk, akkor már csak az oldalán lévő gombot kell megnyomnunk és láthatjuk, hogy milyen minőségű vizet használunk.

Xiaomi Mi TDS Pen 2

A toll reagál a szerves vegyületekre, mint például az ammónium acetátok, de a különböző ásványi anyagokra fémekre, nehézfémekre is, mint a kálcium , a magnézium, a króm, a cink vagy a réz. Az apró kijelzőn természetesen nem látjuk az összetevők listáját, csak egy pontszámot kapunk, amiből láthatjuk, hogy a víz mennyire szennyezett, egyáltalán használható-e ivóvízként. Természetesen a Xiaomi gyárt víztisztítót is, hátha szükségünk van rá. Igaz az már nem fér bele az 5000 forintos határba, de itt megtaláljátok: Xiaomi Mi víztisztító

A vízminőség ellenörző tollat 3000 forintért itt találjátok: Xiaomi Mi TDS Pen


Xiaomi Ultra-thin 10000mAh Mobile Power Bank 2

Múlt hónapban is ajánlottunk egy 10 000 mAh kapacitású külső akkumulátort, de az még a régi verzió volt. Most viszont itt az új, második verziós eszköz ami szebb és vékonyabb lett.

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 1

Ne legyetek csalódottak, hogy nem kapott sok új funkciót az eszköz, hiszen már az elódjébe is mindenféle védelmet belepakoltak, hogy véfdjék a töltendő eszközeinket. A Lithium-Polymer akkucsomagot tartalmazó eszköz allumínium házban lakik, vastagsága pedig az új kidolgozásnak köszönhetően csak 1,41 centiméter, tömege 0,21 kilogramm. Természetesen ezzel is tölthetünk mindenféle szközt a telefontól az okosóráig, de a gyártó kiemelte azt is, hogy most már teljes biztonsággal használható olyan kisméretű, gyenge töltőáramot igénylő eszközökhoz is, mint egy bluetooth headset vagy egy Bluetooth fülhallgató.

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 2

Az újratervezett, megszépült, és elektronikában is fejlesztett külső akkumulátort 5000 forintért itt találjátok: Xiaomi Ultra-thin 10000mAh Mobile Power Bank 2


 

Xiaomi TS Anti-blue-rays védőszemüveg

Vannak olyan termékek, amiről nem lehet túl sokat írni, ez is ilyen lesz. Ez egy szemüveg, amit irodai munkához, pontosabban kimondottan számítógépes munkához ajánl a Xiaomi. Kiszűri az LCD és LED TV vagy monitor, táblagép, okos telefon által kibocsátott kék fényt, ezzel pedig óvja és pihenteti a szemünket. Hosszan monitor előtt ülőknek kimondottan ajánlott a használata.

Xiaomi TS Anti blue rays 1

Hogy azért valami konkrétum is legyen az ajánlóban, a szemüveg nagyon könnyű, mindössze 0,018 kilogramm, a lencse 5,4 x 3,7 centiméteres, az orrnál a párnák távolsága 1,7 centiméter.

A Xiaomi TS Anti-blue-rays védőszemüveg ára kereken 5000 forint és itt találjátok: Xiaomi TS Anti-blue-rays védőszemüveg


 

Xiaomi Wireless Mouse - WSB01TM

Xiaomi Wireless Mouse BLACK 1

Van a Xiaominak egy vezeték nélküli egere amit nagyon szeretek. Na ez nem az. Persze nem azért, mert ez olyan rossz lenne, láttam már élőben, igazi Xiaomi minőség ez is, csak olyan egyszerű. Szóval egy egyszerű, de nagyszerű vezeték nélküli egér, aminek jó a fogása, és pont annyit tud, amennyit egy notebookok mellé szánt vezeték nélküli egértől vár az ember.

A WSB01TM jelű egérke 2,4 GHz-es WiFi csatornán kommunikál, a pocakján lévő optika 1200 DPI felbontást tud, az áramellátást kettő darab AA elemre bízták. Az egér méretei: 5,6 x 9,81 x 3,44 centiméter, tömege 0,082 kilogramm. Szóval tényleg elég apró, amolyan notebook táskába illő darab.

Xiaomi Wireless Mouse BLACK 2

Ha szeretnél egy olcsó, de mégicsak Xiaomi egeret magadnak, akkor 3800 forintért itt megtalálod: Xiaomi Wireless Mouse - WSB01TM


 

Xiaomi Metal Style Mouse Pad

Xiaomi Metal Style Mouse Pad 1

Csak azért, hogy legyen hol futkosni az egének! De emberek, micsoda játszótér ez? Iszonyatosan menő darab, alumíniumból ötvözetből készül. El tudom képzelni milyen frankó érzés lehet egy ilyen, kicsit a szokásosnál vastagabb, kicsit nehezebb fémből készült padon egerezni. Az alja persze csúszásgátló anyaggal van bevonva, ami kicsit puha is, így megfelelően rugalmas érzést ad és az asztalt sem karcoljuk össze vele.

Sajnos a kisebb méret egy ideje nem kapható, igazából az lenne az 5000 forint alatti darab, de a nagyobb, 24 x 30 centiméteres darab sem sokkal drágább a kitűzött árhatárnál. Szóval, akár ezt is megveheted, vagy kérj értesítést a kisebb beérkezéséről. 

Xiaomi Metal Style Mouse Pad 2

A nagyob alumínium egérpadot 5400 forintért itt találod meg: Xiaomi Metal Style Mouse Pad


 

Xiaomi Bluetooth V3.0 Wireless Selfie Stick

Xiaomi Bluetooth V3.0 Wireless Selfie Stick 3

Ennek a szelfibotnak az egyszerűbbik változatát már mutattam nektek karácsony táján. Érdekes módon 1-2 dollárral kerül csak kevesebbe mint ez, de amíg azon vezetéket kell dugdosni a jack csatlakozóba, addig itt Bluetooth kapcsolatot használhatunk az elsütő billentyű és a telefon között. Ez igazán hasznos dolog a Type-C csatlakozók korában, amikor a gyártók előszeretettel hagyják le a hagyományos fülescsatit a telefonokról.

A bot Bluetooth 3.0 kapcsolatot használ, ami ide éppen elég. A beépített 60 mAh kapacitású akkumulátor gyaníthatóan jól fogja bírni a strapát. A botot akár 70 centi hosszúra is nyújthatjuk, a telefontartóba pedig 52 és 90 milliméter közötti szélességű telefonok kerülhetnek. Ezt a telefontartót 270 fokos szögben forgathatjuk tetszésünk szerint.

Xiaomi Bluetooth V3.0 Wireless Selfie Stick 2

Jön a nyár, szóval azt hiszem pont itt az ideje a nyaralás és az utazások előtt beszerezni egy ilyen olcsó, de jól működő szelfibotot. Az ára egészen baráti, mindössze 3700 forintot kérnek érte, és ezért az árért itt találod: Xiaomi Bluetooth V3.0 Wireless Selfie Stick


 

Xiaomi Universal IR Remote Controller

A végére ismét egy okosotthon kiegészítő érkezik, minden összeállításba kell ilyet raknom. Sajnos, miközben azt az ajánlót írtam kifogyott, de nem gondolnám, hogy nem lesz belőle később. Na, de miről is van itt szó?

 Xiaomi Universal IR Remote Controller 1

Amikor az ember elkezdi az okosotthonát tervezni, akkor rengeteg akadályba ütközik, hiszen egy csomó cucc, lámpa és egyéb dolog nem "okos", vagyis nem lehet telefonon keresztül irányítani, és nem lehet különböző funkciókat eseményekhez párosítani, olyanokat például, hogy ha kinyitom az ablakot kapcsoljon ki a légkondi. A Xiaomi Universal IR Remote Controller arra készült, hogy a régebbi hagyományos távirányítóval használható készülékeinket be tudjuk integrálni az okosotthon ökoszisztémánkba.

Xiaomi Universal IR Remote Controller 2

Nekem már van itthon egy belőle, mert ez is része lesz a későbbi okosotthon cikksorozatomnak. A lényeg, hogy ezzel az egy kütyüvel a rendeszrbe tudom integrálni a TV-t, ami ugyan smart, de annyira mégsem mint szeretném. De nem csak a TV, hanem a házi-mozi erősítőm és nagyfelbontású audio anyagok lejátszására használt Denon DVD-m is része lehet a rendszernek. És mire jó ez? Egyrészről arra, hogy például minden eszközt a telefonomról tudjak vezérelni. Másrészről nálunk például be van állítva, hogy ha valamelyikünk telefonjára hívás érkezik amikor itthon vagyunk, akkor a TV és a HiFi némuljon el automatikusan. Persze millió és egy hasonló funkciót be lehet állítani, csak a képzeletünk szab határt. Szóval, ha okosotthon építését fontolgatod a Xiaomi eszközeire építve, akkor ne feledkezz meg erről a kütyüről sem!

A Xiaomi infravörös, okosotthonba illeszthető távirányítóját 5000 forintért itt találod: Xiaomi Universal IR Remote Controller


 Erre a hónapra ezek az olcsó ám frankó Xiaomi eszközök fértek az ajánlónkba. Hamarosan érkezik az e havi cikksorozat következő tagja, amiben már 20 ezer forint lesz a felső határ.

A múlt havi olcsó Xiaomi eszközökről szóló cikkünket itt találod: 10 menő Xiaomi kütyü 5 ezer forint alatt - február

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr913727372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alimail · http://alitraveling.blog.hu/ 2018.03.10. 22:44:40

nagyon jó a cikk, nagyon jó hasznos ötletek vannak, de ha lehet egy javaslatom: lehet kellene egy összegzás az 5-10 vagy 5-15e ft közötti termékekről is :)
süti beállítások módosítása