Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

A 10 legjobb Xiaomi cucc 20 ezer forint alatt - március

2018. március 24. - omixia

Ez a Xiaomi sava és borsa, a 20 ezer forint alatti kategóriában már tényleg érdekes dolgokat találunk.

Xiaomi VR 3D Glasses with Remote Controller 2

20 ezer forint sokunknak jelentős kiadás, de tőlünk nyugatra ez az összeg, számszerűsítve nagyjából 80 dollár, aprópénznek számít. Mi, itthon próbálunk inkább az 5000 forint alatti kategóriából válogatni - szerencsére van is miből-, de az igazi érdekességek ennél kicsit feljebb, nagyjából 50 dollártól érkeznek. Ebben a kategóriában már menő hátizsákok, okoslámpák és frankó okosóra is található. Ahogy minden hónapban úgy most is megpróbálunk olyan összeállítást mutatni nektek, amiben mindenki megtalálhatja a saját érdeklődési körének megfelelő Xiaomi kütyüt. Talán ajándék ötletnek is megteszi ez a kis felsorolás, én biztos örülnék születésnapomra valami fincsiségnek a következő listából.


 

Xiaomi klasszikus üzleti stílusú laptoptáska és hátizsák

Xiaomi 17L Classic Business Style Men Laptop Backpack 1

Ezzel a hátizsákkal szemezek egy ideje, de még nem sikerült dűlőre jutnom, hogy melyiket vegyem meg az új 15 colos Xiaomi notebookomnak. Abban biztos vagyok, hogy Xiaomit veszek, de nem csak azért mert a Xiaomi notebooknak Xiaomi zsákban a helye, hanem azért is, mert két hátizsák már van itthon a kedvenc gyártómtól, és mind a kettő messzemenőkig bevált. Kényelmesek, tartósak és praktikusak, szóval szinte látatlanban is azt merem mondani, hogy ezzel a konzervatív stílusú táskával/hátizsákkal sem fognék mellé. A képek alapján akár iskolatáskának is megfelelő lehet, de a hozzám hasonló fiatalosabb ötveneseknek sem ciki egy ilyennel megjelenni.

Xiaomi 17L Classic Business Style Men Laptop Backpack 2

A vásárlás mellett a név és a várható minőség mellett még egy dolog szól, ez pedig az ár. Ebben a listában ez a legolcsóbb tétel, mindössze 45 dollárt, vagyis 11 500 forintot kérnek érte.

Bövebb információ és további képek itt: Xiaomi 17L Classic Business Style Men Laptop Backpack


 

Könnyű és intelligens Xiaomi cipő

 

Xiaomi Light Weight Sneakers with Intelligent Chip 1

A kínai gyártó tesz róla, hogy ne csak a csuklónkon, hanem a lábunkon is legyen egy okos cucc, és ahogy az ajánló végén látni fogjátok a cipő ára igen meglepő. Az intelligens cipő agya egy Intel Curie modul, ami egy közepes érme méretű 32 bites SoC ami a Quark SE platformot használja. A lapka rendelkezik egy 6 tengelyes érzékelővel valamint építettek bele gyorsulásmérőt és giroszkópot is. A rendszer nagyjából 60 napig használható egy szabványos gombelemmel. Bár a rendszer apró, mégis elegendő számítási teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy összegyűjtse az  összes érzékelőről az adatokat és továbbítsa azokat Bluetooth kapcsolaton keresztül telefonunknak.

Xiaomi Light Weight Sneakers with Intelligent Chip 2

A modul IP67 vízállósággal rendelkezik, és tetszés szerint a bal vagy a jobb oldali cipőbe is behelyezhető. A rendszer nagyon hasonló a Nike néhány évvel ezelőtt használt megoldásához, de annál sokkal jobb munkát végez az adatok katalogizálásában. A Mi Bandhez hasonlóan a Xiaomi intelligens cipőjét a Huami gyártja. A cipő kapható a fekete-, szürke- vagy kék színben. A cipőbe épített modul automatikusan megkülönbözteti a futást, a sétát és egy csomó egyéb mozgásformát, így a nap végén az okostelefonos alkalmazáson megnézhetjük napi tevékenységünket az elégetett kalóriákkal együtt. Ehhez le kell töltenünk telefonunkra az Mi Fit alkalmazást, telefonunkat Bluetooth segítségével párosítanunk kell a cipővel. Ha nem találnánk elegendőnek a Xiaomi alkalmazását, akkor az adatokat a Google fitnesz szolgáltatásba is feltölthetjük.

Ahogy ígértem most jön a meglepő ár. A Xiaomi okoscipője kicsivel több, mint 14 ezer forintba kerül, ami még egy butacipőnél is olcsónak számít. A cipőt tehát három színben, 39-től 46-os méretig tudjuk most megvenni itt: Könnyű és intelligens Xiaomi cipő


 

Xiaomi Mijia okoslámpa az éjjeliszekrényre

xiaomi_yeelight_bedside_lamp_2.gif

A Xiaomi Yeelight éjjeli lámpája természetesen okos funkciókat kapott. Az új verzió már Bluetooth kapcsolaton is lehet telefonunkkal, de megmaradt a régi WiFi is, amin keresztül az Mi Home appal kommunikál. A lámpa kommunikál az Mi Band és Mi Audio szoftverekkel is, így olyan funkciót is kapott, mint például a hangvezérlés. A kikapcsolást időzíthetjük is, ha szeretünk világosban elaludni, akkor az időzítő kapcsolja le helyettünk a fényt. Beállíthatjuk az időzítő segítségével azt is, hogy például miután elalszunk a lámpa változtassa hidegebbé a fényét, hogy az ne zavarjon minket. Van automata mód is, ami olyan funkciókat kapott, mint például a lámpa fényének szabályzása a szoba hőmérsékletétől függően.

xiaomi_yeelight_bedside_lamp_1.jpg

Ami a megjelenést illeti a Xiaomi megint nagyot alkotott. Az alsó rész fém borítást, pontosabban homokfújással mattosított fém borítást kapott. A felső rész a Samsung által fejlesztett polikarbonátból készült, a tejüveges hatást pedig az LG által fejlesztett polikarbonát bevonat biztosítja. A lámpa fénye a Xiaomi legtöbb okos lámpájához hasonlóan állítható. Az OSRAM LED fényforrásai segítségével választható 16 millió színárnyalat, változtatható a fényerő és a fény hőfoka is.

Ennek a lámpának az ára is jóval 80 dollár alatt van, de ha szeretnél ilyet magadnak, akkor ne feledkezz el róla, hogy 1-2 dollárért vegyél hozzá átalakítót, amivel a kínai dugót EU szabványúvá alakítod.

További információk és képek a lámpáról itt: Xiaomi Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi Connection


 

 

Xiaomi okosmérleg

Ezt a mérleget nem tudom kihagyni ebben a hónapban sem. Az egyik személyes kedvencem lenne, ha nem mutatna egyre nagyobb számokat amikor ráállok. Már csak abban reménykedem, hogy ha jobb idő lesz több kedvem lesz a futáshoz is, és kicsit közelebb kerülhetek az ideális testsúlyomhoz.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-006.jpg

Mivel a mérleg nem egy egyszerű, csak a tömegünk mérésére készült szerkezet a hosszabb leírást most kihagyom, javaslom, hogy olvassátok el inkább a róla szóló cikkünket! Annyit viszont már most leírok -csak hogy az érdeklődéseteket ne veszítsétek el-, hogy az izomtömegtől a zsigeri zsíron át a csonttömegig mindent mér, vagyis igazán hasznos segítség, ha meg akarjuk őrizni az egészségünket.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-005.jpg

A róla szóló cikket itt találjátok: Xiaomi okosmérleg az okos embereknek

A méreget pedig itt vehetitek meg 14 750 forintért: Xiaomi Bluetooth 4.0 okosmérleg


 

Xiaomi Huami AMAZFIT Bip Lite okosóra GPS-el

Ennek az órának az érdekessége, hogy tudásban lényegében nem marad le a nagyobb és drágább változattól, viszont az ára csak kicsivel több, mint a fele annak. Annyira olcsó mostanában, hogy ezért a pénzért más gyártótól nem is okosórát, csak egy okoskarkötőt vehetünk.

original-xiaomi-huami-amazfit-smartwatch-3.jpg

Arra, hogy miért célszerűbb a Xiaomi okosóráját választani egy okoskarkötő helyett a válasz egyszerű. Az okoskarkötők által mért adatok, mint a megtett út, elégetett kalória, csak egy nagyon durva becslésen alapuló értékek. Ezzel szemben a Xiaomi órájában találunk GPS-t, ami már nem a karlendítéseink alapján próbálja a megtett távolságot kiszámolni, hanem a műholdak alapján, ez pedig néhány méteres pontosságot jelent. Az elégetett kalóriát nyilván ez az óra is csak megbecsülni tudja, de a beépített barométer segítségével jó közelítéssel meg tudja mondani, hogy éppen hegyre fel, vagy hegyről lefelé futunk vagy kerékpározunk. Azért írtam, hogy jó megközelítéssel, mert egy nyári vihar alatt a légnyomás gyorsan csökkenhet, így ez megzavarhatja a mérést.

original-xiaomi-huami-amazfit-smartwatch-1.jpg

A fentieken kívül is figyelemre méltó az óra. Gorilla Glass üveg védi, így például jóval ellenállóbb, mint a műanyag burkolatú okoskarkötők. Vízálló, a kijelzője színes, hogy a különböző adatok jól elkülönüljenek egymástól. A barométeren és a GPS-en kívül kapott E-compass szenzort is, hogy segítsen a tájékozódásban.

original-xiaomi-huami-amazfit-smartwatch-4.jpg

Szóljunk néhány szót a szolgáltatásokról is. A szokásos alap funkciókat természetesen biztosítja, így a telefonunkkal Bluetooth-on összekapcsolva be lehet állítani különböző üzenetküldő programokra figyelmeztetést, illetve rezeg akkor is, ha bejövő hívásunk van. Van benne ébresztő, illetve beállíthatunk különböző időpontokra figyelmeztetést is magunknak. beállíthatjuk, hogy bizonyos időnként szóljon ránk, hogy ideje felállni a gép mellől és sétálni egyet.

A sport funkciók közül talán azt érdemes kiemelni, hogy négy sportot támogat aktívan. A gyaloglást, a futást szabadtéren illetve futópadon, végül pedig a kerékpározást.

Ha meg szeretnéd venni, akkor most csak 15 ezer forintot kell érte fizetned, ami tényleg elég jó ár, főleg, hogy 1-2 hónapja nem nagyon talhattad meg ezt az órát 80 dolcsi alatt.

Bővebb infromáció, még több kép és vásárlás itt: Xiaomi Huami AMAZFIT Bip Lite okosóra GPS-el


 

Xiaomi Mi TV Box

Négymagos processzor 2 GHz-es órajelen, 2 GB DDR3 memória és 8 GB háttértár. Nem szaggatja szét az istrángot, de azért tudtok rajta játszani is.

Original Xiaomi Mi TV Box 1

Persze ez egy TV okosító, szóval elsősorban nem az a cél, hogy játszani lehessen rajta, sokkal inkább, hogy mindenféle média tartalommal boldoguljon, akár WiFi hálózaton keresztül is. Nos, ezzel nem lesz baj, a WiFi hálózatokból az ac szabványúakat is támogatja, vagyis a sebesség meg lesz, hacsak nem az egész kerület a mi wifinken lóg.

Lényeges, hogy az ajánlott verzió angolul tud! Sokszor esünk abba a hibába, hogy nem nézünk utána a nyelvi támogatásnak és későn derül ki, hogy a megrendelt kütyü csak kínaiul beszél, ami sajnos a legtöbbünknek kínai. Vagyis nem értjük.

Original Xiaomi Mi TV Box 2

A tv-okosító mellé kapunk távirányítót is, így ez az apró doboz kiváltja a régi idők hatalmas HTPC-it. Uram atyám, mekkora gépeket voltunk képesek a nappaliba zümmögtetni, most meg egy apró, csinos kis fekete doboz elég mindenre.

Itt megtaláljátok cirka 17 700 forintért: Xiaomi Mi TV Box


 

Xiaomi Retro Trendi Unisex napszemüveg

Xiaomi Retro Trendy Unisex Nylon Lens Sunglasses 1

Egy picit, azért tényleg egy picit sokallom az árát ennek a szemüvegnek. Mondjuk elég menő, a dizájn alapján olyan Lennon féle, de becsapós a dolog, mert azokon a képeken ahol nem csak az asztalon van látszik, hogy jóval nagyobb annál. Amúgy, azt gondolom a minőségre itt sem lesz panasz. Múltkor rendeltem egy Xiaomi pilóta napszemüveget. Na, azóta nincs meg, mert kiderült, hogy ami 18 évesen jó volt, az így 30 év múlva már nem jó. Szóval tovább is adtam családon belül. Na, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy tényleg jól összerakott és kényelmes darab volt. Ahogy ennek a szemüvegnek úgy annak is fém minden alkatrésze, kivéve persze a sziliko orrpárnákat, a nylon lencsét  -vagy hogy nevezik a napszemüvegben azt ami nem üvegből van és nem lencse?-.

Xiaomi Retro Trendy Unisex Nylon Lens Sunglasses 2

Na mindegy, nekem tetszik ez is, és bár lehetne úgy tíz dollárral olcsóbb, azért ha megkívántad ne tartsd vissza magad. Egyrészről kevés az esélye hogy millió darab jön szembe a körúton, másrészről a minőségben nem fogsz csalódni.

Itt találsz még képeket: Xiaomi Retro Trendi Unisex napszemüveg


 

Xiaomi Huami AMAZFIT Cor okoskarkötő

Xiaomi Huami AMAZFIT Cor 1

A Xiaominak nem ez a legnépszerűbb okoskarkötője, hanem az Mi Band 2, aminek valószínűleg azaz oka, hogy elég igénytelen a szó jó értelmében, elég sok mindent tud, és olcsó. Az Amazfit Cor igazából egy Mi Band 2, ha a tudást nézzük, de ha a külsőt, akkor már sokkal inkább egy okosórát látunk magunk előtt. A külső igazán mutatós, minőségi és elegáns, a kijelző pedig már használható méretű és színes, ami miatt megint csak elég okosórás a benyomás.

A dizájnos külső azért egy ellenálló belsőt rejt. A ház acélból készült, a karkötővel pedig akár úszhatunk is mert 50 méteres mélységig vízálló. Van benne természetesen Bluettoth, így leszinkronizálja a telefonunkkal a naptárunkat, szól ha bejövő hívásunk van vagy üzenetünk jött, de extraként még az időjárást is előjelzi nekünk.

Xiaomi Huami AMAZFIT Cor 2

Ha szeretnél egy nagytudású, ráadásul szép és használható kijelzővel rendelkező okoskarkötőt, akkor ezt kerested. Az egyetlen kérdés, hogy erre érdemes kiadni a 19 ezer forintot vagy a listán előrébb szereplő óráért a 15 ezret. Én az órára szavazok, de ha neked mégis a karkötő jött volna be, akkor itt megtalálod: Xiaomi Huami AMAZFIT Cor okoskarkötő


 

Xiaomi 5 in 1 okosotthon biztonsági csomag

Xiaomi 5 in 1 Smart Home Security Kit 1

Na, ennek aztán jól lement az ára, de ennek csak örülhetünk, hiszen így befért a 80 dolláros keretbe. Ez a csomag egy belépő szintű összeállítás, amivel megalapozhatod az okosotthonodat, kezdve a biztonsági beállításokkal. A pakkban van egy központi egység, erre csatlakozthathatod majd az érzékelőket, esetéeg később, ha bővítenéd az otthoni okosotthon tartozékaidat, akkor a vezeték nélküli kapcsolókat, kamerát meg ezer egyéb dolgot.

A csomag tartalmaz még egy mozgásérzékelőt egy ajtónyitás érzékelőt, egy okoskonnektort és egy egyszerű vezeték nélküli kapcsolót, amit programozhatunk az okoskonnektor kapcsolására vagy később az okosizzókhoz is használhatjuk. A csomag érdekessége, hogy a Xiaomi felhőszolgáltatásának hála bárhol vagyunk, ha van mobilnetünk, akkor riasztást kapunk a telefonunkra, ha nyílik az ajtó vagy mozgást érzékel a mozgásérzékelő. Persze, mivel ez egy okosotthon felépítéséhez is használható csomag a különböző érzékelőkre sok mindent programozhatunk. A mozgásérzékelő például elindíthatja a központi egységbe épített internetes rádiót, ha hazaérünk, az ajtónyitó pedig akár a később beszerzendő okoségőt is felkapcsolhatja az előszobába, ha arra állítjuk be.

Xiaomi 5 in 1 Smart Home Security Kit 2

A szép a dologban, hogy a cucc semmilyen kábelezést sem igényel. Minden elemes, ráaádásul a kis gombelemmel nagyjából fél évig képes működni.

A komplett csomag most kerek 80 dollárba, vagyis 20 ezer forintba kerül. Itt találod: Xiaomi 5 in 1 okosotthon biztonsági csomag


 

Xiaomi VR 3D szemüveg beépített mozgásérzékelővel és távirányítóval

Xiaomi VR 3D Glasses with Remote Controller 1

Ha a Samsungnak lehet 3D szemüvege, akkor a Xiaominak mért ne lehetne? Régebben egy olcsó szemüveget már bemutattunk nektek, de annak ehhez annyi köze volt csak, hogy telefont lehetett bele tenni és volt két lencse benne.

Ez a drágábbig verzió már saját 6 irányú mozgásérzékelőt kapott, amivel sokkal precízebben és gyorsabban képes lekövetni a fejünk mozgását, mint a telefonba épített szenzorok. Ettől a 3D élmény is sokkal realisztikusabb lesz. A szemüveg ráadásul nem a szokásos 90-, hanem 103 fokos teret lát be, így egy kicsit kevésbé lesz olyan érzésünk, mintha búvárszemüvegen át néznék a virtuális világot. További extraként kapunk egy használhatónak tűnő távirányítót is, amivel leginkább a VR programok menüjében történő kalandozást teszik könnyebbé.

Xiaomi VR 3D Glasses with Remote Controller 3

A szemüveg egy kicsivel átlépi a kitűzött határt, 85 dollárba kerül. Itt találod meg: Xiaomi VR 3D szemüveg beépített mozgásérzékelővel és távirányítóval


Ebben a hónapban ezek a 20 ezer forint alatti cuccok fértek a listára. Jövő hónapban újra jelentkezünk ezzel a válogatással is, és biztosak vagyunk benn, hogy akkor is érdekes dolgokat találunk kedvenc gyártóm polcain.

Februári 20 ezer forint alatti válogatásunkat itt találod: 10 menő Xiaomi kütyü 20 ezer forint alatt – február

Ne feledd, ha értékesebb dolgot szeretnél Kínából rendelni, akkor a GearBest áruházban keresd a szállítási módok között az Eu Express módot, hogy vám és ÁFA nélkül érkezzen a csomagod!

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4913776998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JOKE21 2018.03.26. 21:58:31

Kérdés!

Nem ide tartozik, de a holnapi mi mix2s bemutatóról lesz cikk?
A múltkor küldött mozgásérzékelős szappanadagolóról van már vmi hír?

omixia 2018.03.26. 22:01:56

@JOKE21: GearBesten tudtommal nem lesz szappanadagoló és gyerek bicikli sem egyelőre. Ezt a félhivatalos infót kaptam azzal, hogy később változhat az álláspont. Holnap megpróbálok minél hamarabb írni egy összefoglalót, de hogy pontosan mikorra lesz kész nem tudom, mert legalább 4 újdonság érkezik. Igyexem!
süti beállítások módosítása