Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Éles teszten a Xiaomi okos bébi hőmérője

2018. április 04. - omixia

Bébik mellé kötelező egy Xiaomi okos lázmérő beszerzése!

miaomiaoce_digital_baby_thermometer_8.jpg

Valamikor fél évvel ezelőtt, amikor már közeledtünk a szüléshez elkezdtem nézegetni, hogy mit lenne érdemes berendelni Kínából a babáknak – mert hogy ikrek lettek. Vannak erős fenntartásaim a kínai játékokkal szemben, főleg azokkal, amiket akár a szájukba is vehetnek majd, így azok ki is estek a képből. Azonban találtam néhány olyan dolgot, amit érdemesnek találtam megrendelni. Ilyen volt például egy dupla cumisüveg melegítő, és ilyen volt a cikkben is szereplő lázmérő. Na, de mitől is okos egy lázmérő, és miért is tetszett meg nekem? Ezt most megtudhatjátok Ti is!

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 11

A Xiaomi termékeivel van tele a lakásunk. Robotporszívótól az okos mérlegig van itt minden, most épül az okos otthon is, szóval van tapasztalatom a cég termékeivel, és eddig nem kellett csalatkoznom. Mondhatni Xiaomi fan vagyok, és ezt kicsit sem szégyellem. A lázmérésre még gyerekkoromból egy rendkívül macerás dologként emlékszem. Igaz, akkor még higanyos hőmérők voltak, azóta meg itt vannak már a digitálisak, de utóbbiakban valahogy nem bízom. Ahány féle annyi féle adatot mér, ráadásul nem mindegy hova dugjuk. A popsis lázméréstől egyenesen rosszul vagyok. Vannak persze azok a megoldások, amiket mint egy pisztolyt kell a homlok felé tartani. Nem rossz ez sem, de azért ez is macerás kicsit. Ami jó benne, hogy a babát nem kell felébreszteni ahhoz, hogy meg tudjam mérni a hőmérsékletét. No, de a Xiaomi hőmérője valami egészen mást ígért. Azt, hogy éjszaka fel sem kell kelnem az ágyból a hőméréshez, sőt, ha baj van még riasztást is kapok, hogy cselekedni kell. Jól hangzik? Szerintem is, így hamar meg is rendeltem ezt a lázmérőt, ami időben meg is érkezett. Most, hogy már túl vagyunk az második oltáson is ki is próbálhattam, és messzemenően elégedett vagyok vele.

 

Csomagolás és külső

A Xiaomi babáknak készülő lázmérőjét a cég egyik almárkája nevén lehet a webáruházakban megtalálni. A miaomiaoce név elég furcsán hangzik, de ez legyen a legnagyobb problémánk.

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 6

A csomag nem volt túl nagy, egy kis fehér műanyag dobozka csupán. Ezt kinyitva találjuk meg a hőmérőt, valamint egy kis fehér dobozt, amiben apró papírgyűrűk vannak. A hőmérő egy apró, világoskék, kellemes tapintású korong, ami mindössze 8 milliméter magas és 3,2 centi átmérőjű korong. Ha megfordítjuk, akkor az alján az energia ellátásra szolgáló gombelemet találjuk.

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 10

A kis papírdobozban lévő karikák pedig igazából apró kétoldalon ragasztós, a 3M által gyártott bőrbarát, anti-allergén karikák. Gondolom már sejthetitek, ezzel kell a baba testére „ragasztani” a lázmérőt.

 

Használat

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 7

Kezdő apukaként nem igazán tudtam, hogy tud majd a baba egy ilyen koronggal aludni, de azóta tudom. Mivel ikreink vannak nem jöhetett szóba a hagyományos légzésfigyelő,olyat kellett vennünk, ami a pelenkára csíptethető a pocaknál. Mondanom sem kell, ezek a légzésfigyelők minimum dupla olyan magasak és jóval terebélyesebbek, mint a Xiaomi lázmérője, mégis, gond nélkül meg az alvás ezekkel is. Ezzel a tapasztalattal felvértezve már egyáltalán nem aggódtam amiatt, hogy éles helyzetben hogy fogjuk a lázmérőt használni.

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 12

Maga a használat rendkívül egyszerű. A ragasztó gyűrű egyik oldaláról leszedjük a borítást, ráragasztjuk a lázmérőre. Aztán a másik oldalról is lehúzzuk a borítást és mehet is a babára! A beüzemeléssel, kész is lennénk, ha nem egy okos eszközről lenne szó. Igenám, de a Xiaominál már megszokhattuk, hogy egészen fantasztikus képességekkel tud ellátni minden apró vackot, így ezt is. Kelleni fog a használathoz a mobiltelefonunk, és kelleni fog egy applikáció is rá!

 

Telefonos applikáció

Fontos, ne feledjétek, ha vesztek egy ilyen lázmérőt, akkor ne a leírásban látható QR kódról akarjátok a programot letölteni. Ha így tesztek, akkor egy teljesen kínai nyelvű programot töltötök le, ami ráadásul mindenféle engedélyeket is kér a telefon használatához. Viszont, ha a gyártó nevét beírjátok a Google Play Store-ban, akkor meg fogjátok tallni a megfelelp programot angol nyelvvel. Ezzel egy csöppet könnyebben lehet boldogulni!

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 1 miaomiaoce Digital Baby Thermometer 2

Feltelepítés után be kell kapcsolni a telefonon a Bluetooth-t, mert ezen keresztül fog a mobil a lázmérővel kommunikálni. Ha ez megtörtént meg lehet keresni a lázmérőt és kód nélkül lehet párosítani.

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 3 miaomiaoce Digital Baby Thermometer 4

Első használatkor be kell állítani egy profilt, ahova aztán az adatok gyűlnek. Ikrek esetén külön hasznos, hogy több profil is beállítható, így amikor elkezdjük használni a programot, akkor ki tudjuk választani, melyik gyerkőcön van éppen a lázmérő, így a hőmérséklet változását az ő profiljába tudjuk naplózni.

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 5

A beállítás ezzel majdnem kész is van. Két dolgot érdemes még állítani, ezeket a funkciókat pedig a bal felső sarokból előhívható beállításoknál találjuk. Ezek a riasztási értékek, ahol beállíthatunk minimum és maximum értéket is, valamint a riasztás hangja. Ha működés közben lefelé vagy felfelé átlépjük a beállított határértéket, akkor a telefonon az applikáció háttere pirosra vált, ezzel egy időben pedig megszólal a beállított riasztás is. Hatékony módja, hogy éjjel álmunkból felébresszen minket. Sőt, a program nem csak ilyenkor „szól” nekünk, hanem akkor is, ha a lázmérőt a babán felejtjük. Ahogy olvastátok, a 3M által készített ragasztő bőrbarát és allergiás reakciót sem okoz – azért ezzel szerintem érdemes egy próbát tenni használat előtt-, a gyártó mégis azt mondja, hogy egy helyen maximum hat órán át legyen fent a lázmérő. Ha szükséges, hogy ennél tovább is használjuk, akkor egy újabb ragaccsal ragasszuk egy másik bőrfelületre.

 

Tapasztalatok és verdikt

A Xiaomi lázmérője egy hagyományos lázmérőhöz képest drága, 27 dollárt, vagyis nagyjából 6000 forintot kell érte fizetnünk. Ez a drágaság azonban viszonylagos. Ahogy feljebb írtam, egy lázas időszakon már túl vagyunk vele, és igen megnyugtató a tudat, hogy az etetések közötti néhány órát – szerencsés esetben- alvással tölthetjük ahelyett, hogy folyton lázat ellenőriznénk.

A gyakorlati teszt megmutatta, hogy a szerkezet tényleg jól működik. A telefonon látható egy grafikon, ami mutatja a hőmérséklet emelkedését vagy süllyedését, a riasztás pedig általunk beállítható mind a hang formáját, mind erősségét tekintve.

miaomiaoce Digital Baby Thermometer 9

Nálunk a felragasztáshoz használható karika nem okozott problémát. Egy alkalom volt, amikor huzamosabb ideig fent kellett hagyni, akkor egy nagyon halvány piros karikát láttunk a helyén, de nagyjából fél óra alatt az is eltűnt, szóval gyanús, hogy inkább megnyomta azon a helyen kicsit a bőrt a lázmérő.

Ha az a kérdés, hogy megérte-e az árát, akkor azt tudom mondani, hogy igen. Persze mint mindent, ezt is meg lehet olcsóbban is úszni, hiszen vehetünk egy sima digitális lázmérőt. Ahogy mondani szokták, egy Trabanttal is el lehet oda menni, ahova egy Mercedesszel, de azért, aki megteheti, mégis Mercedes-t vesz nem pedig Trabantot, és nem véletlenül. Ráadásul, így túl a terhességen, a szülésen és az első nagyobb adag pelenkán, azt kell mondanom, hogy nem ez a lázmérőre költött 6000 forint az ami földhöz vágja az embert, hanem az a nagyságrendekkel magasabb összeg, amit a boltban hagyunk a nedves popsi törlőért, a krémekért, a pelenkákért, a patikában a különféle gyógyszerekért, és még sorolhatnám. Szóval azt javaslom, hogy ha Ti is babát vártok, akkor fontoljátok meg a beszerzését vagy írjátok fel a listára azok közé a dolgok közé, amit a rokonok vesznek meg, mert jó esetben úgy is annyi mindent fogtok kapni – kössétek ki, hogy plüss állatot senki ne hozzon!-, hogy nem győzitek majd elpakolni.

Ha felkeltette a figyelmeteket a Xiaomi okos lázmérője, akkor itt megtaláljátok: miaomiaoce Digital Baby Thermometer

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3113810110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poisonborz 2018.10.05. 09:02:20

Hány karika jár hozzá? 10-20-30? Ha ez elfogy, nem lehet a közértből venni, gondolom max rendelni, jó áron, egyhónapos kiszállítással, amíg árulják egyáltalán. Ez hatalmas negatívum, amit beleírhattál volna a hurráoptimista posztba.

omixia 2018.10.05. 09:07:34

@poisonborz: Sok nem kellett volna, hogy megspórold ezt a hozzászólást, csak a Google-t kellett volna használni hogy rágyere, millió és egy helyen lehet kapni a karikát. 40 darab 12-14 dollár. 40 darab jó eséllyel két csecsemőre elég, de lehet, hogy háromra. A mieink már 9 hónaposak, így nem használjuk a hőmérőt. Talán elfogyott 10 darab karika, pedig ikrek.
süti beállítások módosítása