Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Csak 1800 forint a legolcsóbb Xiaomi okoskarkötő

2017. szeptember 16. - omixia

Ha április 1. lenne gyanakodni kezdenék, de így csak kíváncsi lettem.

xiaomi_mi_band_s1_1.png

Az okoskarkötők sok funkcióval rendelkeznek. Számolják a lépéseinket, figyelik hogy alszunk, a jobbak képesek a szívünk dobbánásait monitorozni. Amúgy persze mérik az időt is, ez elég alapvető funkció náluk. A legtöbbnél legalábbis az, de a Xiaomi Mi Band 1S okoskarkötőnél pont ez a funkció maradt ki.

xiaomi_mi_band_s1_2.gif

Most azt gondolhatjátok, hogy ilyen butaságot még nem hallottatok, de tévedtek, ez egyáltalán nem butaság, azt is megmondom miért! Nagyon sokan vagyunk, akik a csuklójukon órát hordanak. Sokan vannak, akik szeretik az órákat, a régi mechanikusokat vagy az újabb áramra ketyegőket, az apró nőies darabokat vagy a férfias, sok mutatót forgató szerkezeteket. Olyan embert is ismerek, aki az olcsó, de nagy darab sportórákért van oda, ezeket gyűjti.

xiaomi_mi_band_s1_3.gif

Nos, ezek az emberek eddig nem tudtak okoskarkötőt hordani, mert bután nézett volna ki két óra egy csuklón, de elég fura az is, ha mind a két csuklónkon van egy-egy időmérő. A Xiaomi rájuk gondolt akkor, amikor kitalálta az 1S jelű karkötőt. Ez a szerkezet ugyanis mindent tud, amit egy okoskarkötőtől elvárhatunk, lényegében mindent amit a drágább testvére, az Mi Band 2. Egy dolgot nem tud, nem méri, nem mutatja az időt.

xiaomi_mi_band_s1_4.jpg

A Xiaomi Mi Band S1-et ugyan úgy össze tudjuk párosítani telefonunkkal Bluetooth kapcsolaton keresztül, mint bármelyik okoskarkötőt. Méri, naplózza tevékenységeinket, számolja a lépéseinket, méri az elégetett kalóriát, monitorozza alvásunkat és szívünket. Rezegve ébreszt, és rezegve figyelmeztet a bejövő hívásokra és üzenetekre, csak éppen nem jelzi ki, hogy küldött üzenetet vagy ki hívott minket.

xiaomi_mi_band_s1_6.jpg

A Xiaomi Mi Band S1 tehát lényegében ugyan olyan okos, mint a nagyobb testvére, használhatod akkor is, ha csuklódon órát hordasz, mert ha felteszed a másik csuklódra senki nem fog furcsán nézni rád. Ezeken a remek képességein túl van még egy nagyon jó tulajdonsága, ez pedig az ára.

xiaomi_mi_band_s1_5.jpg

A Xiaomi Mi Band S1 eredeti ára sem magas, csak 9 dollárt, vagyis 2350 forintot kérnek érte, de most még akciós is, így az MI1S911 kódot használva a karkötő ára mindössze 7 dollár, vagyis nagyjából 1800 forint. Nem lehet vita tárgya, nevetségesen olcsó, de annál hasznosabb a Xiaomi Mi Band S1

További információkat itt találtok: Xiaomi Mi Band S1

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8712870138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

potato9 2017.09.17. 16:43:48

Nekem volt Xiamo Mi Band-em, az alvàsfigyelès miatt szerettem volna egyet ès pont az nem mukodik.. teljesen random alvàsi fàzisokban èbresztett, aztàn meguntam ès levettem. Màsnap reggel ugyanùgy rezgett a fiòkban, mert szerinte èppen akkor voltam optimàlis fàzisban. Vajon ez az olcsòbb vàltozat jobban teljesìt?

Amál a kecske 2017.09.17. 16:43:49

"A Xiaomi Mi Band S1 tehát lényegében ugyan olyan okos, mint a nagyobb testvére,"

Ez helyesen inkább úgy hangzik hogy "újabb testvére"
Mivel először volt az 1, utána jött az 1S, és 1-2 éve a 2.

No offense
Amúgy nekem 1S van már évek óta, most tervezem lecserélni a band2-re, 7$-ért megérheti, de aki most vesz az inkább a 2-est vegye, akciókban már az is megszerezhető 16-17$-ért, és lényegesen mutatósabb, és többet is tud azzal a funkcióval hogy nem kell telefon ha megakarsz valami adatot nézni. Ja és beállítás kérdése hogy mutatja az időt állandóan, vagy nem.

omixia 2017.09.17. 16:50:32

@Amál a kecske: A nagyobbat a tudásra értettem nem a korára. :)

omixia 2017.09.17. 16:52:50

@potato9: Nem gondolom, hogy más lenne. Azt sajnos nem tudom, hogy milyen elv szerint ébreszt úgy, ahogy szeretted volna. Ez a szoftvertől is függhet, lehet, hogy idő kell, amíg összegyűjt annyi adatot, ami alapján meghatározza hánykor ébresszen.

zuhanorepulesss 2017.09.17. 18:44:21

Másfél éve használom az 1S-t, előtte az 1-et. Ébresztésnél nekem nem szempont az alvásminőség szerinti ébresztés, ha ezt kikapcsolod, kifogástalanul működik.
Nekem megfizethetetlen, hogy csak 25-30 naponta kell töltenem. A 2-esen gondolkodtam, de mivel a telefonon és az autóban folyton ott van előttem az idő, nekem nem hinyzik róla. Ha alkalom van, úgyis ""rendes"" órát veszek fel.
Szóval..részemről csak az 1S :D

Amál a kecske 2017.09.17. 18:44:32

omixia: Ok :-)

potato9: szerintem ilyen funkció nincs az Mi Fit szoftverben (legalábbis én még nem találtam meg)
A fiókban meg azért ébresztett, mert nem kapcsoltad ki az ébresztést az MI Fitben.

De mivel van kismillió szoftver a playen hozzá, nem tartom kizártnak hogy van amelyik tudja

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2017.09.17. 21:14:50

Amál :
De van a regebbi 1.8 verziszamu Mi fitben. A 2-es szeriabol kivettek licenszelesi okok miatt a smart alarmot.
Masreszt nem ertem, mit ertett potato random alvasi fazosnak. Ketfepe van. Mely, normal. A smart alarm, az ebresztesi ido elotti legoptimalisabb idoben ebreszt. Ami lehet egy mely alvas legeleje, vagy egy sima alvas barmelyik szakasza. Ezt azert eleg nehez kisakkozni, hogy vajon fel ora mulvai ebreszteshez most van a legoptimalisabb, vagy jo lesz 10 perc mulva, vahy varjuk meg a pontosat. Eleve saccometer jellegu a feladat is.

otapi 2017.09.18. 06:16:02

@Hurrá Torpedó: amennyire tudom, pont azért vették ki a funkciók közül, mert nem működött megbízhatóan. A licencelés mióta érdekli a kínaiakat? :)
Amúgy tud valaki olyan appot a 2-re, amivel kijelzi egy alkalmazás saját értesítési ikonját? Pl. egy navigációs alkalmazás útirányjelző ikonját?

naplómente 2017.09.18. 20:57:44

Volt 2 is. Mind a kettő tölthetetlen volt. Jelenleg a fiókban pihennek. :-(
süti beállítások módosítása