Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Megérkezett a Xiaomi MI MIX 2S, a telefon, amire 6 hónapja vártunk

2018. március 27. - omixia

Nagyon vártuk a mai bejelentést, és eddig úgy tűnik megérte várni!

xiaomi_mi_mix_2s_1.jpg

Hat hónappal ezelőtt mutatta be a Xiaomi az Mi MIX sorozat második tagját. Az első MIX új kategóriát teremtett a telefonok között, nélküle ma valószínűleg nem lenne ennyi keretnélküli mobil a piacon. Érkezése után elsőször történt meg, hogy nem a kínai gyártó koppintotta le a neves gyártók telefonját, hanem azok loholtak a Xiaomi után.

 



 

A Xiaomi MIX 2 nagyon jó telefon lett, de még sem váltotta ki az az eufóriát, amit vártunk tőle. Ennek több oka is volt, de a legfőbb talán a beépített fényképezőgép. Nem mondhatjuk, hogy rossz lett, de ennél azért jóval többet, konkrétan egy fejlett kétkamerás rendszert várt a piac. Ugyan akkor a dizájn és a hardver meggyőző lett, így végül is nem mondhatjuk, hogy a telefon ne lett volna sikeres. Azonban úgy tűnik, hogy a Xiaominál is érezték, hogy valami egy kicsit félresikerült, emiatt szokatlan módon, alig fél évvel a MIX 2 bemutatkozása után már meg is érkezett az utód, ami rengeteg újdonságot hozott.

xiaomi mi mix 2s 2

A Xiaomi Mi MIX 2S a dizájn tekintetében semmi újat nem mutat, ami kis elégtétel azoknak - nekem is -, akik megvették az előd modellt. De ez csak a látszó rész, a lényeg, a komolyabb változások belül, illetve a hátlapon találhatók. Kezdjük azonban azokkal a dolgokkal amik nem változtak. Nem változott a telefon mérete, és nem változott a kijelző mérete sem. Maradt az 6,01 colos képátló, és maradt az FHD+, vagyis 2160 x 1080 pixeles felbontás is. A keretek vastagsága maradt amilyen volt, az előlapi kamera is az eredeti helyén, az alsó, kissé vastagabb keretben kapott helyet. Ez jó hír, sokan féltünk attól, hogy a gyönyörű dizájnt a Xiaomi elrontja egy az iPhone X-nél is látható, a kijelzőbe benyúló félszigettel, a notch-al. Ebből szerencsére nem lett semmi. A kijelzőt nem töri meg sem középen, sem a sarokban ilyen benyúló megoldás. A szenzorok már az elődnél is elfértek a felső vékony keretnél, ahogy a beszédhangszórót is sikerült ilyen kicsi helyre bezsúfolni.

xiaomi mi mix 2s 4

Mi változott akkor? A sok kiszivárgott vagy kiszivárogtatott információ végül helyesnek bizonyult. A központi egység a tavalyi év végén bemutatott, jelenleg legerősebb Qualcomm lapka, a Snapdragon 845 lett. Ahogy a Sanghaiban tartott bemutatón elhangzott, ennek beszerzése jelenleg elég nehéz, nagy a tülekedés érte a piacon, hiszen minden magára valamit is adó gyártó szeretne egy olyan csúcstelefont, amibe ez a lapka kerül. A központi egység munkáját kiépítéstől függően 6- vagy 8 GB RAM és 64-, 128- vagy 256 GB beépített tároló segíti. Az új központi egységben már az Adreno 630 grafikus gyorsító felel a kép megjelenítéséért és mozgatásáért, ez pedig a tesztek szerint 30 százalékkal gyorsult az elődjéhez képest, de eközben 30 százalékkal kevesebb energiával is beéri. A telefon a népszerű AnTuTu tesztben 277 ezer pontot ért el.

xiaomi mi mix 2s 3

Ahogy feljebb olvashattátok, a MIX 2 esetén a legtöbb kritikát a kamera kapta. A beépített egység egy használható rekeszértékű optikát és fejlett rezgéscsillapítást kapott, így rosszabb fényviszonyok között is értékelhető képek készíthetők vele. Azonban a piac egy csúcskészüléktől nem ezt várta, amikor már a Xiaomi A1 is dupla kamerát kap, akkor elvárható lett volna egy ilyen egység beépítése.

Az új MIX 2S esetén ezt a hiányosságot is pótolták, nem is akárhogy. A hátlapon található kamera kombó egy 12 megapixeles teleobjektívvel szerelt kamerát és egy ugyancsak 12 megapixeles széleslátószögű objektívvel rendelkező társat kapott. A teleobjektív alatt a Sony IMX363-as lapkája dolgozik meglehetősen nagy, 1,4 μm-es képpont mérettel. A hátlapi kamera megkapta a Xiaomi MI funkcióit is, ráadásul végre képes olyan effektekre, mit a dinamikus mélységelmosás, Dual SLR Dual PD full-pixel élességállítással, valamint többfunkciós hardveres zajcsökkentéssel. A mesterséges intelligencia bevetésével a telefon képes felismerni az arc és a haj jellegzetességeit így még jobb minőségű mélység élesség effekt vehető igénybe. A dupla kamerának hála már hardveres zoom funkciót is kapunk, aminek használatát a 4 tengelyes rázkódásvédelem segíti.

xiaomi mi mix 2s 5

Jelentősebb újdonságnak tekinthető még a vezeték nélküli töltés megjelenése. A Xiaomi Mi Mix 2s 3400 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely támogatja a Qualcomm Quick Charge 4.0 technológiát.

 

Ahogy látható a Xiaomi igyekezett korrigálni azokat a hiányosságokat, amiket a MIX 2 megjelenése után felvetettünk. A bevált recepten, a külsőn nem változtattak, ugyan akkor a belső lényegében teljesen kicsrélődött. A fényképező egész drasztikus változáson ment át, kíváncsian várjuk az első valós teszteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7913783572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JOKE21 2018.03.28. 14:10:30

Megvárok még pár tesztet és megnézem méret ügyileg milyen (szerencse arra jó egy mi mix2 is) és utána nekem érdekes lehet, ha találsz rá jó árat (legjobb ha eu-s) akkor engem érdekel egy kerámia belőle. :D
süti beállítások módosítása