Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

A Huawei Honor Band 4 a Xiaomi Mi Band 3 ellen

2018. december 11. - omixia

Az alsóház két legígéretesebb modelljét sasoltuk meg egy kicsit alaposabban.

20180970154631kluw8ms

 

A Honor Band 4 és a Mi Band 3 megjelenése igazolja, hogy napjainkban komoly igény mutatkozik az okoskarkötőkre. Most arra vállalkoztunk, hogy összevessük eme két terméket, feltárjuk azok előnyeit és hátrányait.

Összefoglaló

 
HUAWEI Honor Band 4 Smartband
Xiaomi Mi Band 3 Smartband
Kijelző
0,95 colos AMOLED érintőképernyő (színes)
0,78 colos OLED érintőképernyő (fekete-fehér)
A központi egység alakja
Téglalap
Ellipszis
A ház anyaga
ABS, műanyag
A szíj anyaga
TPU
TPU + TPE
Vízállóság
Igen, 50 méterig
Akku. mérete
100 mAh
110 mAh
Üzemidő
15 nap
20 nap
Töltési idő
Kb. 2 óra
Bluetooth verzió
Bluetooth 4.0
Bluetooth 4.1
Funkciók
Ébresztés, emlékeztetők, kalóriaszámláló, lépésszámláló, telefonkereső, pulzusmérés, alvásfigyelő
 
Ébresztés, emlékeztetők, kalóriaszámláló, lépésszámláló, telefonkereső, pulzusmérés, alvásfigyelő, hosszú idejű ülés figyelése

 

A termék tömege
23 gramm
17 gramm
A termék mérete
24,30×1,72×1,15 cm 
24,70×1,79×1,20 cm

Külső

Mind a kettő karkötő erősen sportorientált kialakítást kapott: négyszögletes megjelenítőt és szilikonpánt. Némi különbséget azért felfedezhetünk, hiszen amíg a Mi Band 3 előlapja lekerekített élekkel operál, addig a Honor 4 inkább a merev formákban hisz. A pánt tekintetében is külön úton jár a két termék: a Huawei a klasszikus, csatos rendszert alkalmazza, ami véleményünk szerint megbízhatóbb lehet, mint a Mi Band 3-nál látott átbújtatós megoldás – ez főleg az intenzív mozgással járó sportoknál érdekes. Utóbbi nagy előnye, hogy a karpánt a központi egységről leválasztható, így az igény szerint könnyen cserélhető (fém, bőr, stb.).

karkoto hir

A Mi Band 3 amúgy külsőre nagyon hasonlít elődjére, a kijelzője azonban komolyan megnőtt: a 0,78 colos, érintésérzékeny OLED megjelenítő 128×80 képpontot alkalmaz.

A Honor Band 4 még erre is rálicitál, a 0,95 hüvelykes AMOLED képernyő ráadásul színes – a Mi Band 3 ellenben fekete-fehér. A Huawei okoskarkötőjének megjelenítője egyszerűen élénkebb, élvezhetőbb, mondhatni élettel teli, a Xiaomira ugyanezt nem mondhatjuk el, ott talán inkább a letisztultság kerülhet előtérbe.

Funkciók

Az alapvető szolgáltatások természetesen mindkét terméknél megvannak, ezeket a fenti táblázatban egyszer már megemlítettük, de hamarosan részletesebben is szólunk róluk. A Honor 4 esetében nem mehetünk el szó nélkül két igazán pompás megoldás mellett: az egyik a pulzusmérő (TruSeen™3.0), a másik pedig az alvásfigyelő. Előbbi az AI technológia révén 94,3 százalékos pontosságot kínál, utóbbit pedig a Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM) hitelesítette, a fejlesztésében pedig a Harvard Medical School is részt vett. Az alvásfigyelő egyébként messze nem csak adatrögzítést végez, hanem a kapott információk alapján tanácsokat is tud adni. Feltehetően ezeken a pontokon a Mi Band 3 hátrányban van.

band 3

Röviden fussuk át azokat a funkciókat, melyek ma már tényleg minimális elvárásnak tekinthetőek, és természetesen helyet is kaptak a készülékekben: lépésfigyelő, az elégetett kalória számlálása, értesítések (hívások és üzenetek) fogadása, távoli kamera, telefonkereső. Nyilván a Mi Band 3 és a Honor Band 4 is Bluetooth-on keresztül valósítja meg ezeket, előbbi a szabvány 4.1-gyes változatát alkalmazza, utóbbi pedig a 4.0-nál jár.

honor 4

A vízállóság is közös pont (50 méteres mélységig bírják), úszni is lehet mindkét modellel, a Honor Band 4 képes is felismerni eme tevékenységet. Az akkumulátor élettartam kapcsán a Mi Band 3 igen erős szereplőnek mutatkozik, hiszen a 110 mAh-s telepből akár 20 napos rendelkezésre állás is kifacsarható. A nagy rivális színes kijelzője valószínűleg éhesebb lehet, itt be kell érnünk 14 napos készenléti idővel. Természetesen az aktív pulzusmérés mind a kettő modellnél erősen rontja az üzemidőt, ilyenkor nagyjából a felére esnek az előbb említett értékek.

Értékelés

Úgy fest, a két okoskarkötő jól megfér egymás mellett, mert a Honor Band 4 mind árban, mind pedig minőségben (színes kijelző, megbízhatóbb, pontosabb pulzusmérés és alvásfigyelő) magasabb szintet képvisel. A számok nyelvére ültetve ez azt jelenti, hogy ezért a kütyüért 39,99 dollárt kell letennünk, még a Mi Band 3 már 25,99 dollár fejében a miénk lehet. A Xiaomi karkötője azok számára is vonzó lehet, akik a hosszabb üzemidőre vágynak, illetve megelégszenek az egyszerűbb, fekete-fehér megjelenítővel.

Vásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2314472540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása