Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

5+2 érv a Xiaomi autós mindenese mellett

2017. november 13. - omixia

Ennyi funkciót egy ennyire kicsi kütyüben még nem láttál!

sh109211.jpg 

A Xiaomi Roidmi 2S egy olyan eszköz, ami megtestesíti a szememben mindazt, amit a Xiaomi képvisel. Elegancia, innováció és rendkívül sokoldalúan használható eszköz, amibe láthatóan rengeteg energiát fektettek. Apró, de mégis, amikor először a kezedbe veszed érezni fogod, hogy nem valami filléres szutykot vettél. Sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy hamarosan büszkén fogod barátaidnak is mutogatni és ajánlgatni!

sh109210.jpg 

Bár egy nagyon kicsi eszközről beszélünk, ami kívülről semmit nem árul el magáról, mégis látni fogjátok, hogy bőven van mit írni róla. Az alábbiakban 5+2 nyomós érvet sorolok fel, ami miatt érdemes egy pillantást vetni rá!

 

1. Töltő

sh109200.jpg 

A Roidmi elsődleges funkciójának a töltési lehetőség tűnik. Elsőre nem is látunk mást, mint azt, hogy a két USB porton keresztül mobil eszközeinket tölthetjük. Gyorstöltést elvileg nem tud, de a 2,4 amperes kimenet mégis az átlagnál magasabb töltőáramot jelent. Ezt az áramerősséget 12- és 24 voltos rendszereken is tudja, így nem csak személyautókban, hanem teherautókban vagy más nagyobb járművekben is használhatjuk egyszerre két eszköz töltésére.

 

2. FM transzmitter

screenshot_2017-11-13-15-37-13-120_com_raymi_mifm.jpg 

Az FM transmitterek nagyon hasznos eszközök olyan autókban, amikben nincs Bluetooth kapcsolattal rendelkező fejegység. Manapság ez már alapkövetelmény egy új autóban, de még 5-6 éve is bőven vehettünk autót enélkül. Szóval a Xiaomi Roidmi képes arra, hogy a rádió egy kiválasztott csatornájára sugározzon zenét a telefonunkról.

A működés egyszerű. A rádiót a transzmitter beállított frekvenciájára állítjuk, mintha az egy normál rádióadó lenne és már szólhat is a zene a telefonunkról.

 

3. Kihangosító

sh109209.jpg 

Nincs az autódban kihangosító? A Xiaomi Roidmi erre a problémára is megoldást nyújt. A transmitter funkción keresztül a bejövő hívások hangját az autó hangrendszerére tudjuk irányítani. Ezáltal egy kéz nélkül használható kihangosító rendszerhez jutunk anélkül, hogy az autón további átalakításokat kellene végezni. Nem kell mikrofon és hangszóró beépítésével bajlódnunk, elegendő a Roidmit használni.

 

4. Bluetooth kapcsolat

A Xiaomi eszközeinek nagyobb része rendelkezik Bluetooth kapcsolattal. Ezeket az eszközöket szoktuk okosnak nevezni. Nyugodtan nevezhetnénk a Roidmit is annak, ha lenne valamiféle naplózó funkció a szoftverében, amit a telefonunkra kell letölteni.

A Bluetooth kapcsolat jelen esetben több funkcióra is használható. Ahogy feljebb olvashattátok a zenét és a bejövő hívásokat ezen keresztül adja át telefonunk az eszköznek. Emellett azonban van itt még néhány érdekes funkció. Például a telefonunkon tudjuk beállítani azt, hogy milyen frekvencián adja a rádiónak a jelet, és ezen keresztül sok információ kerül a telefonunkra is.

 

5. Töltés ellenőrzés

screenshot_2017-11-13-15-37-38-731_com_raymi_mifm.jpg

Ahogy az előbb említettem az információk nem csak a telefon felől áramlanak a Roidmi felé, hanem ellenkező irányba is. A telefon szoftverén keresztül az eszköz képes riasztást adni, ha az autó töltésében hibát észlel, esetleg azt érzékeli, hogy az akkumulátor feszültsége vészesen leesett. Szóval a lényeg, az előzőleg említett kényelmi funkciók mellett a Xiaomi Roidmi autónk elektromos rendszerének felügyeletét is elvégzi. Igaz nem fog egy komoly műszert helyettesíteni, de alkalmasint megmenthet minket attól, hogy ott maradjunk az út szélén egy működésképtelen autóval.

 

5+1. Állítható szín

colors.jpg

A Xiaomi Roidmi rendelkezik beépített LED-es világítással, hogy sötétben is megtaláljuk és csatlakoztatni tudjuk a töltőnk kábelét. Mivel az autók belső világítása eltér így a Xiaominál arra is gondoltak, hogy a Roidmi fénye nem térjen el a többi műszer és kapcsoló háttérvilágításától. Emiatt 4 szín közül választhatunk, amik közül a telefonunkon keresztül tudunk választani.

 

5+2. Ár

 

Az eddigiek alapján azt gondolhatjátok, hogy a Xiaomi Roidmi egy drága eszköz. Nos, bár sok különféle hasznos és kényelmes funkcióval rendelkezik az ára nagyon barátságos maradt. Jelen pillanatban 15 dollárt, vagyis nagyjából 4 ezer forint. Ez az ár tényleg vonzóvá teszi és mivel közeledik a karácsony sokan örülnének egy ilyennek a fa alatt.

sh109203.jpg 

További pozitívum, hogy a Xiaomi Roidmi nem vámköteles, így elkerüljük a vámkezelés által elvett napokat, plusz a kis méret miatt nem csomagként jön, így még bőven van esélyünk, hogy időben megérkezzen.

sh109208.jpg

A Xiaomi Roidmit most már öt hete használom teljes megelégedettséggel, így nyugodt szívvel merem ajánlani másnak is!

Én innen rendeltem: Xiaomi Roidmi autós töltő, kihangosító és transzmitter

 

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9313263251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takika 2017.11.15. 12:17:48

Tényleg nagyon jó cucc, egy Samsung-kompatibilis gyorstöltés kellene még bele, és vennék is párat :)

Negrogo 2017.11.15. 12:17:55

egy "gondom" van ezzel, hogy pendriverol nem jatszik zenet csak telorol. ott az usb de csak tolteni tud nem?

fuggetlen ettol lehet rendelek. jelenleg egy os regi fm traszmittert hasznalok amin mar a gombok is lassan ki esnek, jack dugo is mar szettort.

WZRD 2017.11.15. 12:17:59

Az eddigi fm transmittereim katasztrofak voltak, viszont erre a posztra egybol ranyomtam abban remenykedve, hogy a xiaomi neve garancia a minosegre.

Tenyleg olyan jo az fm transmitter? Nincs interferencia, es a basszusbis atjon rendesen?

omixia 2017.11.15. 12:19:32

@mennyi?husz!: Így van, az USB-ről történő lejátszást én is hiányolom kissé, bár amióta 64 gigás a telefonom ez már nem annyira gond, elfér rajta elég zene.

omixia 2017.11.15. 12:23:20

@WZRD: Szia! Ez ettől még egy FM transzmitter. Sokat tud, de ez akkor is az. Volt nálam egy-két nagyon fos ezekből, a Xiaomi megoldása a jobbak közül való, szerintem. Ettől még nem lesz olyan, mintha kábelen kötnéd össze a telefont és a fejegységet. Rendeld meg, próbáld ki, ha nem tetszik biztos lesz a családban aki örülni fog neki. Én legalábbis ezt szoktam csinálni. Megrendelek minden hülyeséget, aztán ami nem jön be az megy apróhirdetésbe vagy ajándékba.

csabosz 2017.12.15. 11:09:07

Rendeltem én is egyet. Nagyon jó cucc, a zenét nagyszerűen játssza, de a hívásokat nem hangosítja ki. (A telefon Xioami Mi4c.) A cikkben az található, hogy erre is képes. Mit kéne tennem, hogy a hívások kihangosítása is működjön?

omixia 2017.12.15. 11:04:26

@csabosz: Szia! Örülök, hogy bevált, én is használom azóta is, végre telefonról szól a zene. A kihangosítást emlékeim szerint a telefonon a programban kell bekapcsolni. Most nem vagyok a kocsi közelében, így nem látom a beállítási lehetőségeket. Ha nem megy, nem találod akkor írj és megkeresem hazafelé mit kell beállítani.

tcom 2018.03.19. 13:12:22

Már meg is jelent a battery voltage. Kicsit 10 percet várni kellett. Illetve egy ujraindítás. Hátha hasznos a többi türelmetlennek. :-)
Egyébként gyorsan működik. Kiváló jelátvitel, hangzás. Én is próbáltam többet, ez a legjobb.

tcom 2018.03.19. 13:12:25

Vajon az enyém miért nem jeleníti meg a Battery voltage funkciót. Legújabb app ot használom. Samsung s8+ a telefonom. Mindenkinek működik ez?
süti beállítások módosítása