Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Mesterséges intelligencia segíti a Xiaomi új drónját

2018. május 22. - omixia

Nem, ez nem a már kapható MITU lesz, hanem egy újabb különleges darab.

iDol Drone 7 e1526836933674 780x405

A Xiaomi leginkább telefonjairól ismert, de manapság már szinte minden féle terméken találkozhatunk a nevükkel. Alig néhány hete mutatták be a MITU nevű abszolút belépő szintnek számító dronjukat, én pedig azon töprengtem a róla szóló hírben, hogy vajon ez az új drón, immár a második a Xiaomitól, egy új drón család beköszönése vagy nem lesz folytatás.

Nos, úgy tűnik lett, és a most bemutatkozó iDol nevű szerkezet egész különleges is lett. A forma nem mondható újnak, a laposra összecsukható, lényegében négyszögletes szerkezet sok gyártónál látható. Ami mégis különlegessé teszi, hogy a hírek szerint a Xiaomi a lehető legjobb szelfi drónt akarja megcsinálni, ehhez pedig igénybe vesz némi mesterséges intelligenciát. Az új repülő szerkezetet azoknak  tervezték, akik nem akarnak azzal foglalkozni, hogy a drónt irányítgassák. A rengeteg szenzor, például a GPS, a barométer és a különböző optikai szenzorok segítségével a gép képes lesz minket követni - valószínűleg több különböző módon - és eközben videót készít vagy fényképeket lő rólunk anélkül, hogy nekünk bármi dolgunk is akadna vele.

drone idol 2

A gép képességei egy profi drónhoz képest szerények lesznek, ez már csak a szerkezetből is adódik. Valószínűleg nem tévedünk, ha azt feltételezzük, hogy telefonunkról WiFi segítségével tudjuk majd irányítani, és a hatótávot sem gondoljuk túl nagynak, mindössze néhány tíz- esetleg 1-2 száz métert adunk neki. Amit viszont már biztosan tudunk, hogy a beépített kamera 1080p felbontású videókat készít 30 képkocka per másodperc sebességgel, a telefonunkra érkező stream pedig 720p-s lesz. A gép mérete 226 x 144 x 48 milliméter, tömege pedig 360 gramm, vagyis igazán pillekönnyű lesz. a beépített akkumulátorral, ami 1800 mAh kapacitású tíz percet repkedhetünk egy töltéssel. Árat és a hivatalos bemutató idejét még nem ismerjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9813993842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása