Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Top 10 Xiaomi kütyü, amiben nincs áram

2018. július 20. - omixia

Egyre több, egyre érdekesebb dolgot kapunk Xiaomi név alatt.

20180330162343_72463.jpg


 

Bevezető

A Xiaomi az elmúlt években leginkább a telefonjairól vált ismertté, de az utóbbi egy évben egyre több olyan almárka jelent meg a cég kötelékében, amik nem elektromos kütyüket, hanem egyéb eszközöket vagy éppen ruházati tárgyakat kínál. Az egyik ilyen a Youpin márka, ami a Xiaomihoz tartozik, de túlnyomó részt olyan eszközöket dob piacra, amiket eddig nem láttunk a kínai gyártótól. Találunk a hagyományos pólóktól a gyerekeknek szánt bicikliken át a termoszig mindent, és persze mindent olyan minőségben, ahogy azt a Xiaomitól megszokhattuk.

Ebben a bemutatóban nem csak, de túlnyomó részt a Youpin márkanév alatt megjelent érdekességekből ajánlunk figyelmetekbe olyanokat, amikhez nem kell konnektor vagy akkumulátor.


 

Keverő és gyümölcsmosó tál

A Youpin név alatt konyhai eszközöket is találunk, olyanokat is, amikhez kell konnektor, de most mi maradunk az egyszerűbb dolgoknál. Itt van például elsőként ez a több funkcióval rendelkező készlet.

20180626154507 84157

A gyönyörű Fruit Vegetables Storage Pot Water Drainer Basket from Xiaomi Youpin név alatt futó eszköz egy olyan műanyag tál, amihez kapunk fedőt is, ennek külső része merev, belső része pedig szilikonból készül. A belső részt eltávolítva az edényt használhatjuk például géppel történő habverésre, mert a merev tetőrész megakadályozza a hab szétfröccsenését.

20180626154507 47065

A második funkció a csöpögtető edény. Ezt használhatjuk például gyümölcsök leöblítéséhez, de akár mosogatás után az evőeszközöket is száríthatjuk benne. A két színben, kékben és narancsban kapható tál nem olcsó, de ismerve a Xiaomi minőségét megérheti az árát. Hasonlóan jobb minőségű műanyag konyhai tálak itthon is ennyibe kerülnek, szóval igazából csak akkor éri meg kintről rendelni, ha szeretnénk a konyhában is Xiaomi cuccok között létezni.

Itt találod: Keverő és gyümölcsmosó tál


 

Xiaomi Youpin lábbal hajtós gyerek kerékpár/tricikli

20180606113208 70156

Ez a bicikli az egyik kedvenc Youpin termékem. A gyártó 18 és 36 hónap közötti gyerekeknek ajánlja 85 és 120 centi közötti magasságig és 20 kilogrammig.

20180606113208 26263

A bicikli érdekessége, hogy egy kettő az egyben szerkezet, hiszen a hátsó kerekeit kifordítva tricikli, befordítva pedig kerékpár. Azonban a trükk nem csak ennyi, a gyártó odafigyelt arra, hogy ahogy a gyerek nődögél a bicikli kövesse őt ebben. Az ülés előre hátra csúsztatható, és a kormány dőlésszöge is állítható. Sőt, ha ez nem lenne elég, akkor a tricikli átalakítható pedálossá vagy pedál nélkülivé is, illetve bicikliként használva lehet sima lábbal lökdösős kétkerekű is.

20180606113208 39496

Sajnos ennek a sok ravaszságnak a gyártó megkéri az árát, így ne számíts arra, hogy nyuszimotor árban megkapod, de az szinte garantált, hogy egy gyerek nem fogja lelakni, így a további csemeték is használhatják majd, vagy ha nem terveztek több utódot, akkor használtan is lesz, aki le fog rá csapni.

Itt találsz róla további képeket: Xiaomi Youpin lábbal hajtós gyerek kerékpár/tricikli


 

Xiaomi Youpin baseball sapka

Itt az első ruházati tárgy, amit a Youpintól a figyelmetekbe ajánlunk. Ezzel már van személyes tapasztalat is, nálam már van egy itthon. Megmondom őszintén csak a kíváncsiság hajtott amikor megrendeltem, mert a baseball sapkák úgy néznek ki a fejemen, mintha valaki ott felejtette volna egy fél dinnye héját. A sapka megjött, felpróbáltam, és kiderült, hogy ez az első olyan baseball sapka, amiben nem nézek ki úgy, mint egy felfújt fejű óvodás. Sőt, ha szabad ilyet mondani jól áll!

1525340614907203

A minőségről túl sokat nem tudok mondani, maximum annyit, hogy tökéletes. Akinek volt már a kezében eredeti, amerikai baseball sapka, olyan, amilyeneket a csapatok shopjában árulnak, annak lehet fogalma arról mit értek minőségen. A képek ezt tudják bemutatni, egyszerűen csak érezni lehet, hogy milyen minőségű az anyag és a szabás.

Szóval a lényeg, hogy ha nem sajnálsz rá pénzt, és amúgy szereted a baseball sapkákat, akkor nyugodtan merem ajánlani!

Itt megtalálod: Xiaomi Youpin baseball sapka


 

Xiaomi Youpin sátor

Nyár van, ez a kempingezés szezonja, így figyelmetekbe ajánlom a Xiaomi sátrát is. Valószínűleg jó a minősége, a képek alapján jól is néz ki. Azonban a teljességhez tartozik, hogy ilyen méretű és működésős átrakat itthon is kapunk ennyiért, szóval a keverőtálhoz hasonlóan azt mondom, hogy akkor rendeld meg, ha mindenképpen Xiaomi sátorban szeretnéd álomra hajtani a fejedet.

20180521162836 59511

A sátor amúgy három vagy négy személy számára alkalmas hálóhelynek, én meg merem kockáztatni, hogy a méret alapján (258 x 157 x 110 cm) szerencsésebb inkább három fővel kalkulálni, vagy két szülővel és két gyerekkel. Persze, ha kistermetű a család, akkor más a helyzet. A sátor érdekessége, hogy mindössze 3 másodperc kell ahhoz, hogy kinyisd. Oké, ezután nem árt letűzködni, de az biztos, hogy ezekkel a sátrakkal elfelejthetjük a régi csővázas csodákat, amiknek az összeszerelése több órát is igénybe vehetett.

20180521162835 26182

A gyártó kiemeli még a vízállóságot – alap egy sátornál-, a jó szellőzést – azt hiszem ez is elvárható- és a tárolózsebeket a belső oldalon. Vagyis mindent tud, amit egy sátornak tudnia kell, gyorsan szét- és összehajtható, kis csomagban szállítható, a tömege pedig mindössze 2,8 kilogramm.

Ha érdekel itt találsz további információkat: Xiaomi Youpin sátor


 

Xiaomi Mijia 2 edzőcipő

20180612152502 33841

A Mijia a Youpinhoz hasonló almárka, igaz nem a hordható eszközeikről híresek. Kivétel talán a tavaly bemutatott okoscipőjük, amiben egy olyan egységet találunk, ami a telefonunkkal Bluetooth-on tartja a kapcsolatot és segít jobbá tenni a futóstílusunkat. Nem csak a lépésszámot figyeli, hanem például azt is, hogy talpunk melyik része ér a földhöz elsőként és azt is, hogy milyen erővel.

20180612152458 97522

Most, hogy ennyi érdekeset elmondtam az elődről azt is elárulom, hogy ez a cipő nem rendelkezik semmilyen okosfunkcióval. Lehet, hogy a későbbiekben kiadnak majd egy beépített chippel rendelkezőt is, de ez nem az. Ennek ellenére én rendeltem belőle egyet, ami még úton van hozzám, de ha ideér garantáltan kaptok róla egy cikket.

20180612152459 22654

Szóval ennek a cipőnek az érdekessége nem az okossága, hanem az, hogy a gyártó egy öt különböző rétegből álló talpat fabrikált hozzá. Ebben találunk „kopó” réteget, rezgést elnyelő réteget és olyat is, ami a talp boltozatát igyekszik óvni. Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert a képek alapján jól is néz ki, az ára pedig nagyon barátságos. Jelenleg 50 dollárt, vagyis a mai árfolyam mellett 13-14 ezer forintot kérnek érte, ezért a pénzért pedig itthon igencsak fapados cipőt vehetünk. Szóval én már várom szeretettel a postást, hogy végre becsengessen vele!

Itt találod a cipőt: Xiaomi Mijia 2 edzőcipő


 

Xiaomi Mijia retró szemüveg

A Xiaomi több féle napszemüveget is kínál, ezek általában igazi klasszikus stílusú darabok. nekem a képek alapján a pilótaszemüveg tetszett leginkább, rendeltem is belőle, de kiderült, hogy abban nem szabad az utcára mennem, mert annyira vacakul áll a fejemen, hogy félő összerugdosnak az esztétikus megjelenésre túl sok hangsúlyt fektető polgártársaim.

1528182225489824

A mostani bemutatóban szereplő napszemüveg inkább John Lennont mint a pilótákat idézi meg. Legalábbis a forma alapján, mert a képeket nézegetve ez nem egy apró kerek szemüveg. A forma stimmel, de a méret kicsit sem, ez jóval nagyobb.

Ha a pilótaszemüveg minőségét veszem alapul, akkor azt kell mondanom, hogy ebben sem fogtok csalódni. Amaz tényleg frankó cucc, kellemes anyagok, kényelmes viselet. A szemüveg ára nem eltúlzott, de tény, hogy az Auchanban ennél olcsóbban is találunk napszemcsit, szóval az biztos, hogy a nevet és a minőséget megfizettetik.

50 dollárárt, vagyis 13-14 ezer forint között itt veheted meg: Xiaomi Mijia retró szemüveg


 

Xiaomi VR szemüveg

1477357593458850

Erről a szerkezetről nem írok csak egy bekezdést, aminek az oka, hogy régebben írtam már róla cikket. Egy kényelmes, klasszikus VR megoldás ez, amibe 4,7 és 5,7 col között telefonjainkat tehetjük a leírás szerint. Én már használtam benne a hat colos Xiaomi MIX 2 telefonomat is, azzal is tökéletes volt, szóval amiatt, hogy ilyen méretű kijelző van a mobilodon még nem kell elvetni a vásárlást.

A szemüvegről szóló cikket itt találjátok: Kipróbáltuk a Xiaomi olcsó VR szemüvegét

A szemüveget pedig itt vehetitek meg nagyjából 4500 forintért: Xiaomi VR szemüveg


 

Xiaomi esernyő

Gondolkoztam mit írhatnék róla azon kívül, hogy egy esernyő, de nem sokra jutottam. Igaz, a gyártó felsorol néhány érdekes vagy kevésbé érdekes képességet, de ezekről is nehéz hosszú mondatokat írni.

20170724160657 42153

A lényeg: az esernyő nem csak esernyőként, hanem napernyőként is használható. Nem teszik tönkre a fránya UV sugarak, sőt rendelkezik némi hővisszaverő képességgel is, így alatta kicsit talán jobb lesz az idő, mint felette. Természetesen vízálló, mert egy esernyő furcsa lenne, ha átesne rajta az eső. Azt mondjuk szélálló is, ha ők mondják elhiszem. A ráadás, hogy automata is! Nyilván itt is megkapjuk a szokásos Xiaomi minőséget, szóval csalódni biztos nem fogsz ebben a kicsire összecsukható, de kinyitva nagyméretű esernyőben.

20170724160657 65475

Itt tudod megvenni 6700 erős magyar forintért: Xiaomi esernyő


 

Xiaomi Youpin CIGA automata mechanikus óra

Bizony, a Xiaomi nem csak okosórákat készít, hanem hagyományos, mechanikust is. Pontosabban mechanikusokat is, mert a CIGA-ból kettő van, igaz az újabbat, ami nem szögletes, hanem hagyományos kerek még nem láttam webáruházban.

20180330162343 14203

A Michael Young által tervezett test nagy tartósságú rozsdamentes acél ötvözetből készül, rajta pedig elől és hátul zafírkristály „üveget” találunk, aminek keménysége 9 fok a Mohs skálán, ezzel pedig közel van a gyémánt keménységéhez. Ez azt jelenti, hogy az óra jól ellenáll a karcolásoknak és különböző fizikai behatásoknak. Az órát két színben, feketében és ezüstben vásárolhatjuk meg.

A Seagull ST2551JK-n alapuló belső szerkezet arany és ezüst színeket kapott, a mozgó alkatrészekkel óránként 21 600 oszcilláló mozgást tesznek meg. Maga az óraszerkezet 25 fogaskereket tartalmaz, ezek egy része a 19 rubint kristályon forognak. A szerkezet pontosságára a gyártó -15 és +30 másodperc között hibatartományt ad meg 24 óra működés alatt. Az óra háza minimális védettséget kapott víz és por ellen, vagyis csap alá már nem merném betenni.

20180330162343 83314

A CIGA nem olcsó, de elég exkluzívan néz ki ahhoz, hogy olyanok is megvegyék, akik az órát szinte ékszerként hordják. 45 ezer forintért már komoly okosórát is vehetünk, de lássuk be, az sosem lesz olyan stílusos, mint a Xiaomi Youpin CIGA!

Itt veheted meg: Xiaomi Youpin CIGA automata mechanikus óra


 

Xiaomi Youpin póló

20180503175225 59957

A végére ismét egy ruhadarab maradt, egy egyszerű póló, vagyis T-shirt, ahogy tőlünk nyugatra nevezik. Az elején a Xiaomi nyuszija látható, igaz elég furcsa formában, de azért felismerhetően, hogy minden beavatott tudja, hogy mi bizony egy Xiaomi pólót viselünk. Sokan mondják, hogy túl drága, és ez valahol igaz is, hiszen több mint 5000 forint az ára. Egy sima pólót itthon ennél jóval olcsóbban is megkapunk, de egy jobb darabért jóval többet is elkérhetnek, szóval csak nézőpont kérdése a dolog. Ha a Xiaomit márkásnak vesszük nem csak sima kínai tucatárunak, akkor nem drága, ha az átlag kínai pólókkal vetjük össze akkor az.

Ha szerinted megéri az árát itt megveheted: Xiaomi Youpin póló


 

Zárszó

Nyilvánvaló, ezzel az összeállítással éppen csak karcolgattuk a kínálat tetejét. Olyan mennyiségű és fajtájú termék kerül már ki a Xiaomitól, hogy azt felsorolni is nehéz lenne. Egy azonban saját tapasztalatom szerint közös ezekben a termékekben, legyen rajtuk bármelyik almárka neve vagy jelzése, ez pedig a minőség. A Xiaomi termékei a csomagolástól az anyagválasztáson át a funkciók sokaságáig kiemelkednek az átlag kínai felhozatalból, így nem csak a telefonjaikat, de bármilyen más terméket is tiszta szívvel tudok ajánlani.

 

Iratkozz fel kuponkód hírlevelünkre, és minden nap postaládádba érkeznek a legfrissebb akciók: Kuponkód hírlevél

Figyeld kuponkód kereső oldalunkat, és minden vásárlás előtt nézd meg, nincs-e élő akció az általad kinézett termékre: Kínai kuponkód kereső

Ha nem vagy gyakorlott vásárló a kínai áruházakban, akkor olvasd el cikkünket és válj profivá: Így vásárolj a nagyobb kínai áruházakban

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3814126083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JOKE21 2018.07.27. 16:28:11

Hali
Várunk még hasonló összeállításokat...
süti beállítások módosítása