Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Árat emel a Xiaomi – Azért nem kell aggódnunk

2019. március 11. - omixia

Lei Jun (CEO) egy interjúban beszélt a távlati tervekről.

Xiaomi

A cég múlt évi tőzsdei eredményi után röppentek fel az első pletykák, hogy szakítanak az eddigi hagyományokkal, és elhagyják a telefonoknál eddig használt 5%-os haszonkulcs elvét. Akkor a vezérigazgató még cáfolta a híreszteléseket, azonban egy nemrég adott interjúban elismerte, hogy ez az árképzés nem maradhat így – részben azért, mert többet árt a cégnek, mint használna. Eddig is arról voltak híresek, hogy kiváló ár/érték arányú telefonokat kínáltak a felhasználóknak, és valljuk be, a szoftvertámogatottságuk is kimagaslóan hosszú ideig tart a mobiloknak – akárcsak az almás eszközöknek, így itt valóban megállja a helyét a „kínai Apple” hasonlat. Nos, ez az árazási politika biztosan meg fog maradni – nem félek attól, hogy drasztikus emelés jönne majd – és a céget is megértem. A befektetőknek biztosítani kell a megfelelő profitot, ellenkező esetben kiszállnak, és ha ez tömegesen történne meg, akár meg is szűnhet a vállalat. Valamint az élet minden területén emelkednek az árak - a bérek, a működési költségek, az új technológiák beszerzése – amiket integrálnak is, de ne felejtsük el, hogy egyre erősebb a jelenléte Európában is, és a terjeszkedés elengedhetetlen, így az áremelésből a Xiaomi sem húzhatja ki magát.

Xiaomi Lei Jun

Lei ezt mondta: „Tulajdonképpen meg szeretnénk szabadulni ettől a hírnévről, hogy a telefonjaink kevesebb, mint 2 000 jüanba kerülnek. Többet akarunk befektetni és jobb termékeket készíteni. Azt mondtam, hogy ez lehet az utolsó alkalom, hogy az árunk 3 000 jüan alatt lesz. A jövőben a telefonjaink drágábbak lesznek – na nem sokkal, hanem egy kicsit drágábbak.” A nyilatkozatból tehát kiderül, hogy nagy a valószínűsége, a Mi 9 volt az utolsó csúcskészülékük, amit 3000 jüannál (kb. 450 dollár) olcsóbban adtak ki.

mi9

Ezzel a lépéssel szeretnék garantálni a felhasználóknak, hogy továbbra is minőségi telefonokat tudjanak kínálni. Aki mégis sokallja majd a Xiaomi árait, annak nagyon jó alternatíva lehet a Redmi, az almárka kifejezetten az ár érzékeny vásárlóknak kínál nagyszerű telefonokat.

Redmi Note7 Pro 01

 

Forrás: KínaDroid.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8014683276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása