Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

A Xiaomi okoscipő minden lépésed figyeli!

2017. szeptember 12. - omixia

A Xiaomi okoscipő megmondja mit tettél az egészségedért napközben.

xiaomi-smart-sneakers-1.jpg 

A kínai gyártó tesz róla, hogy ne csak a csuklónkon, hanem a lábunkon is legyen egy okos cucc, és ahogy az ajánló végén látni fogjátok a cipő ára igen meglepő.

xiaomi_smart_sneakers_2.jpg 

Az intelligens cipő agya egy Intel Curie modul, ami egy közepes érme méretű 32 bites SoC ami a Quark SE platformot használja. A lapka rendelkezik egy 6 tengelyes érzékelővel valamint építettek bele gyorsulásmérőt és giroszkópot is. A rendszer nagyjából 60 napig használható egy szabványos gombelemmel. Bár a rendszer apró, mégis elegendő számítási teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy összegyűjtse az  összes érzékelőről az adatokat és továbbítsa azokat Bluetooth kapcsolaton keresztül telefonunknak.

xiaomi_smart_sneakers_3.jpg 

A modul IP67 vízállósággal rendelkezik, és tetszés szerint a bal vagy a jobb oldali cipőbe is behelyezhető. A rendszer nagyon hasonló a Nike néhány évvel ezelőtt használt megoldásához, de annál sokkal jobb munkát végez az adatok katalogizálásában. A Mi Bandhez hasonlóan a Xiaomi intelligens cipőjét a Huami gyártja. A cipő kapható a fekete-, szürke- vagy kék színben.

xiaomi_smart_sneakers_4.jpg 

A cipőbe épített modul automatikusan megkülönbözteti a futást, a sétát és egy csomó egyéb mozgásformát, így a nap végén az okostelefonos alkalmazáson megnézhetjük napi tevékenységünket az elégetett kalóriákkal együtt. Ehhez le kell töltenünk telefonunkra az Mi Fit alkalmazást, telefonunkat Bluetooth segítségével párosítanunk kell a cipővel. Ha nem találnánk elegendőnek a Xiaomi alkalmazását, akkor az adatokat a Google fitnesz szolgáltatásba is feltölthetjük.


xiaomi_smart_sneakers_5.jpg

Ahogy ígértem most jön a meglepő ár. A Xiaomi okoscipője éppen csak átlépi a 10 ezer forintos határt, ami még egy butacipőnél is rendkívül olcsónak számít. A cipőt tehát három színben, 39-től 46-os méretig tudjuk most megvenni itt: Xiaomi Smart Sneakers

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7612823064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása