Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

A Xiaomi mérlegével egészségesebb leszel

2017. szeptember 27. - omixia

Természetesen nem csak a súlyodat méri az okosmérleg.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-005.jpg

A Xiaomi mérlegéről már írtam korábban, lássuk hát ismétlésképpen mit tud egy okosmérleg egy hagyományoshoz képest!

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-001.jpg

A Xiaomi mérleg működésének sarokköve a BIA technológia, aminek segítségével jóval többet elmond rólunk annál, hogy mennyit híztunk a karácsonyi ünnepek alatt. De mi is az a BIA? Az emberi test négy fő összetevőből áll - vízből, zsírból, fehérjéből és ásványi anyagokból. Az egészséges élethez elengedhetetlen, hogy ezek az összetevők a szükséges arányban alkossák testünket, egyikből se legyen a szükségesnél sokkal több vagy kevesebb. A BIA egy betűszó, a bioelektromos impedancia analízis kifejezést takarja. Ez a módszer napjainkban a legegyszerűbb módja annak, hogy a fent említett négy összetevő arányát, mennyiségét mérni tudjuk. A BIA technológiával működő mérleg enyhe elektromos áramot bocsájt ki , amit aztán a talpunkon keresztül, a testünkben lévő víz vezet el egyik lábunktól a másikig, és a másik talpon át vissza a mérlegbe. Testünknek, és a testünket alkotó víznek van egy tipikus ellenállás értéke, impedanciája, amit ismerünk. Ha a testünk javarészt izomból épül fel, akkor, az ellenállás alacsonyabb, míg ha több a zsír, akkor magasabb lesz. Ennek az oka, hogy az izomszövet több vizet képes tárolni, mint a zsírsejtek, így előfordulhat, hogy két egymagasságú, egyforma tömegű embernek más és más lesz a testzsír aránya. A BIA módszerrel meghatározhatjuk egy személy teljes test víz százalékát is.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-002.jpg

A test impedanciája, ellenállása azonban nem csak a sejtekben tárolt víz mennyiségétől függ. A mérés eredményét befolyásolja a testmagasság és a testünk teljes mérete is. Ezek az értékek drasztikus hatással lehetnek a mérésre, ezért a Xiaomi mérlege a kapott eredményeket ezek figyelembevételével elemzi. Például a törzs a teljes testimpedancia körülbelül 5 százalékát teszi ki, de az egész testtömeg körülbelül 50 százalékát adja. Tehát a teljes testtömeg komoly változása esetenként csak egy nagyon minimális, akár csak 1-2 ohm értékű változást tapasztalunk a törzs impedancia értékében.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-006.jpg

A Xiaomi okosmérleg a BIA technológia segítségével összesen 10 különböző értéket képes mérni. Ezek kiterjednek a teljes testtömeg mellett a zsír és izom arányára, a csonttömeg és a zsigeri zsírtömeg felmérésére is. A mérleg Bluetooth kapcsolattal telefonunkkal is párosítható, ennek segítségével pedig naplózni tudjuk a testünkben bekövetkező változásokat. Ráadásul ezt nem csak egy, de akár 16 különféle személy esetén megtehetjük, a telefonos alkalmazás ennyi profillal boldogul el egyszerre. Egy mérleggel és egy telefonos programmal akár az egész család is követheti az adatokat napról napra, vagy akár hónapról hónapra.

Ez a rendkívül sokféle mérésre alkalmas eszköz most akciós áron kapható, de csak a 300 darabos akciós készlet erejéig. Amíg ez ki nem fogy a mérleg ára mindössze 12 200 forint.

Bővebb információkat itt találsz: Xiaomi Bluetooth 4.0 okosmérleg

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3112904280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása