Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Nagyot esett a Xiaomi 360 fokos kamerájának az ára

2017. szeptember 12. - omixia

Ha valaki azt mondja sportkamera, akkor mindenkinek egyből beugrik valami kis hasáb, vagy kocka, egy apró objektív és a vízálló ház. Manapság teljesen normális, hogy ezek az apróságok képesek teljes HD felbontásban, jó minőségben videókat készíteni, a drágább daraboktól pedig a 4K felbontás sem áll távol. A jövő azonban valószínűleg nem az övék, hanem a Xiaomi most megjelent újdonságáé, és a hozzá hasonló társaké.

xiaomi_mijia_3_5k_panorama_action_camera_1.jpg

Mit tud a Xiaomi mijia 3.5K elnevezésű kamerája? Egyrészről kiváló hardvert kapott, amit hamarosan részletezünk, más részről pedig két objektívet hordoz magán. Ezek a kamera átellenes oldalán találhatók, darabonként 190 fokos látószöggel rendelkeznek, ami ugye összes 380 fok. A teljes kör 360 fokos, ebből következik, hogy ez a kamera bizony teljes 360 fokos videókat készít, mégpedig nagy felbontásban.

xiaomi_mijia_3_5k_panorama_action_camera_2.jpg

A Xiaomiról többször elmondtuk már, hogy mind minőségben, mind dizánjban kiemelkedik az átlag kínai gyártók közül. Ez sajnos a termékek árában is meglátszik. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a Xiaomi túlnyomórészt azokból a hardver elemekből építkezik, mint a neves nyugat-európai vagy amerikai konkurensek, azoknál viszont jóval olcsóbb.

xiaomi_mijia_3_5k_panorama_action_camera_3.jpg

Lássuk hát mit rejt magában a Xiaomi mijia 3.5K! Maga a ház alumínium vázat kapott, a kamera pedig IP67-es szabványú vízállósággal rendelkezik, tehát egy méteres vízmélységben akár fél órán át is használhatjuk külső vízhatlan ház nélkül. A lapkakészlet Ambarella A12, ami mellett két darab Sony IMX206 1/2.3 inches képszenzor kapott helyet. Ezek ketten, darabonként 16 megapixelesek, a készülő videó pedig nem kevesebb, mint 6912 x 3456 képpontból áll.

xiaomi_mijia_3_5k_panorama_action_camera_4.jpg

Mivel sportkameráról van szó nem hiányozhat a rázkódásvédelem sem A kamera hat tengelyes megoldást kapott a rázkódás és vibrációk kiszűrése érdekében, hogy szép, finoman úszó felvételeket készíthessünk legyen szó akár síelésről, akár kerékpározásról vagy bármilyen egyéb extrém sportról. A felvételeket micoSD kártyára készíthetjük, ebből maximum 128 GB-os verziót használhatunk.

xiaomi_mijia_3_5k_panorama_action_camera_5.jpg

Videóinkat h.264-es konténer formátumba tömöríti a kamera, használható felbontások és képfrissítések a következők:

  • 2304 x 1152 ( 30fps )
  • 2304 x 1152 ( 60fps )
  • 3456 x 1728 ( 30fps )

xiaomi_mijia_3_5k_panorama_action_camera_6.jpg

A végére maradt az ár, ami, mivel nem tucatáruról van szó a szokásosnál picit több, a mostani akcióban 1 centtel 200 dollár alatt van, vagyis 199,99 dollár. Ahhoz, hogy ezt az árat megkapjátok a vásárlásnál a GBXMXJ2 kuponkódot kell használnotok. Ez az ár nagyjából a fele egy hagyományos GoPro Hero 5-nek, - ami nem képes 360 fokos felvétel készítésére - így pedig már nem is tűnik olyan soknak. Ha felkeltette figyelmedet a kamera, akkor további információkat és képeket itt találsz: Xiaomi mijia 3.5K Panorama Action Camera

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5812824910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása