Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Te tudod mitől okos a Xiaomi mérlege?

2017. szeptember 20. - omixia

A Xiaomi okosmérleg természetesen nem csak a súlyodat méri. Elmeséljük még mit!

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-005.jpg

Úgy gondolom Te sem véletlenül vagy most ezen a blogon. Hallottál, olvastál már a Xiaomiról, de az is lehet, hogy neked is van otthon valamilyen ütős Xiaomi cuccod. Ennek az oka egyszerű, a Xiaomi az egyik leginnovatívabb vállalat a világon. Rengeteget költenek kutatásra és fejlesztésre, ami meg is hozza a gyümölcsét, nagyon sok különféle termékkel árasztanak el minket, mi pedig egy kicsit sem bosszankodunk emiatt. Az egyik ilyen termék a sok közül az okosmérleg, amit most szeretnék bemutatni nektek!

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-001.jpg

A Xiaomi okosmérleg, ahogy azt feljebb már írtam, közel sem csak a testtömeg mérésére alkalmas eszköz. A működésének sarokköve a BIA technológia, aminek segítségével jóval többet elmond rólunk annál, hogy mennyit híztunk a karácsonyi ünnepek alatt.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-002.jpg

De mi is az a BIA? Az emberi test négy fő összetevőből áll - vízből, zsírból, fehérjéből és ásványi anyagokból. Az egészséges élethez elengedhetetlen, hogy ezek az összetevők a szükséges arányban alkossák testünket, egyikből se legyen a szükségesnél sokkal több vagy kevesebb. A BIA egy betűszó, a bioelektromos impedancia analízis kifejezést takarja. Ez a módszer napjainkban a legegyszerűbb módja annak, hogy a fent említett négy összetevő arányát, mennyiségét mérni tudjuk. A BIA technológiával működő mérleg enyhe elektromos áramot bocsájt ki , amit aztán a talpunkon keresztül, a testünkben lévő víz vezet el egyik lábunktól a másikig, és a másik talpon át vissza a mérlegbe. Testünknek, és a testünket alkotó víznek van egy tipikus ellenállás értéke, impedanciája, amit ismerünk. Ha a testünk javarészt izomból épül fel, akkor, az ellenállás alacsonyabb, míg ha több a zsír, akkor magasabb lesz. Ennek az oka, hogy az izomszövet több vizet képes tárolni, mint a zsírsejtek, így előfordulhat, hogy két egymagasságú, egyforma tömegű embernek más és más lesz a testzsír aránya. A BIA módszerrel meghatározhatjuk egy személy teljes test víz százalékát is.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-003.jpg

A test impedanciája, ellenállása azonban nem csak a sejtekben tárolt víz mennyiségétől függ. A mérés eredményét befolyásolja a testmagasság és a testünk teljes mérete is. Ezek az értékek drasztikus hatással lehetnek a mérésre, ezért a Xiaomi mérlege a kapott eredményeket ezek figyelembevételével elemzi. Például a törzs a teljes testimpedancia körülbelül 5 százalékát teszi ki, de az egész testtömeg körülbelül 50 százalékát adja. Tehát a teljes testtömeg komoly változása esetenként csak egy nagyon minimális, akár csak 1-2 ohm értékű változást tapasztalunk a törzs impedancia értékében.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-006.jpg

A Xiaomi okosmérleg a BIA technológia segítségével összesen 10 különböző értéket képes mérni. Ezek kiterjednek a teljes testtömeg mellett a zsír és izom arányára, a csonttömeg és a zsigeri zsírtömeg felmérésére is. A mérleg Bluetooth kapcsolattal telefonunkkal is párosítható, ennek segítségével pedig naplózni tudjuk a testünkben bekövetkező változásokat. Ráadásul ezt nem csak egy, de akár 16 különféle személy esetén megtehetjük, a telefonos alkalmazás ennyi profillal boldogul el egyszerre. Egy mérleggel és egy telefonos programmal akár az egész család is követheti az adatokat napról napra, vagy akár hónapról hónapra.

xiaomi-mi-body-fat-smart-scale-tells-much-more-than-just-your-weight-007.jpg

A cikk végére maradt az ár. A Xiaomi okosmérlege 41 dollárba, vagyis nagyjából 10 500 forintba kerül. Hogy ez sok vagy kevés nem szeretném eldönteni, nyilván pénztárca függő is, de azt gondolom, hogy egyszeri kiadásnak az egész család számára mégsem elfogadhatatlanul sok pénz.

A mérlegről itt találtok még képeket is formációkat vagy akár meg is vásárolhatjátok: Xiaomi Bluetooth 4.0 okosmérleg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4012882136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása