Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

A legjobb Xiaomi okostelefonok 2018 elején

2018. január 05. - omixia

Bámulatos mobilok, innovatív megoldásokkal és csodálatos dizájnnal.

1509154091213279.jpg 

A Xiaomit a világ nagyobb részén, például az USA-ban még mindig úgy ismerik, mint egy nagy kínai mobiltelefon gyártót. Pedig a Xiaomi már jó ideje sokkal több ennél, termékeik a hordható okoseszközöktől az okosotthonokig terjednek, sőt, átmerészkednek a ruházati, egészségügyi termékek piacára is.

A termékeik közös tulajdonsága a látható innováció és az olcsóság. Képesek a konkurenciánál minőségibb, látványra és fogásra is kifogástalan termékeket gyártani, eközben pedig a termékeik megfizethetők maradnak.

Ebben a cikkben átnézzük, hogy 2018 elején milyen telefonokkal kényeztetnek el minket. Ezek között találunk olcsó, belépőszintű, de kifogástalan minőségűt, drágábbat remek kamerával és tiszta Androiddal, és még drágábbat trend teremtő, keret nélküli kialakítással.

 

Xiaomi Redmi 5A

1509154091217361.jpg

A Xiaomi Redmi 5A a cég legolcsóbb telefonja lenne, ha nem lehetne még kapni a tavaly kifutott modellt, a Redmi 4-et. Így is 100 dollár, vagyis 25 ezer forint alatti áron kapjuk meg, ami ismerve a Xiaomi erényeit nagyon barátságos árnak fog érezni, aki ezt a telefont megveszi.

1509154091123783.jpg

A hardver a mai felhozatalban már nem számít erősnek. A központi egység egy Qualcomm 425, amiben négymagos processzor dolgozik. A munkáját 2 GB rendszermemória és 16 GB háttértár segíti. Ezeket kevésnek is gondolhatnánk, de ismerve a Xiaomi által használt, Androidra épülő MIUI rendszert és a cég odafigyelését biztosak lehetünk benne, hogy a szoftver akadás nélkül fog futni.

1509154091341075.jpg

A mobil kijelzője 5 colos, ami egészen eltörpül a nagyobb, telefonok mellett. Ez nem hátrány, sokkal inkább előny, hiszen egyre kevesebb ilyen "kicsi" telefon van a piacon, és bizony sokan vannak, akik a nagyobb készülékeket nem kedvelik. Az 5 colos felbontás mellé a cég HD felbontást párosított.

1509154091961679.jpg

A telefonban két kamerát találunk, az előlapon egy 5- a hátlapon pedig egy 13 megapixeles darab. A telefon méretéhez és erejéhez képest combos az akkumulátor, 3000 mAh kapacitású. A mostani ajánlóban szereplő mobil GLOBAL verziós, vagyis támogatja az itthon használt B20 800 MHz-es LTE frekvenciát.

Információk itt: Xiaomi Redmi 5A

 

Xiaomi Redmi 5

1512697573950036.jpg

A Redmi 5 egy annyira új telefon, hogy itthon talán még senkinek nincs ilyen. December végén mutatták be, így hivatalosan csak néhány hete kapható. Sajnos árban nagy az ugrás Redmi 5A-höz képes, nagyjából dupla annyit kérnek érte.

xiaomi-redmi-5-1.jpg

A Xiaomi Redmi 5 már nem csak abban új, hogy nem a négyes, hanem az ötös sorozathoz tartozik, hanem abban is, hogy ez a készülék az első, ami a Xiaomi kínálatában a keret nélküli kialakítást a középkategóriába csempészte. A keret nélküli kialakítással az is együtt járt, hogy a napjainkban divatos 18:9 oldalarányú kijelzőt kapunk, ami már nem HD hanem HD+ felbontású, ez pedig 1440 x 720 pixelt jelent.

xiaomi-redmi-5-640x360.jpg

A telefonban már egy combosabb nyolcmagos, 1,8 GHz-en működő processzor, egy Snapdragon 450 került. A memória is több, 3 GB, a háttértár is komolyabb, 32 GB-os. Mindent összevetve ez a telefon tehát egy vérbeli középkategóriás készülék. Sok rajongót zavar a nagyobb kijelző, sokan szerették volna, ha marad az 5 col, de lássuk be, a jövő inkább ez a forma. Ráadásul a telefon vékonyabb, mint az elődje, és a szélessége is csak alig nagyobb, így kézben fogva csak a hossz lesz, ami eltér a négyes sorozattól.

Információk itt: Xiaomi Redmi 5

 

Xiaomi Mi A1

mi_a1.jpg

A Xiaomi Mi A1 egy csodálatos telefon. A képek nem adják vissza a szépségét. Bár a forma klasszikus, nem az új divat szerint húzták a vonalait, mégis, kézben fogva az embernek inkább azaz érzése, hogy egy ékszert, de legalábbis egy igazi műremeket használ. Szerencsésnek érezhetem magam, hogy nap, mint nap fogdoshatok egy ilyen gyönyörűséget, igaz nem én, hanem párom használja. Talán nevetséges, de néhány percet minden nap kap tőlem, mindig találok rá okot, hogy nyomkodjam kicsit.

mi_a1_2.jpg

A telefonnak nem csak a külsőjébe lehet beleszeretni. A kiválasztásánál nálunk a legfontosabb szempont az volt, hogy a kamera tökéletes legyen. Tulajdonképpen nem is volt más megfogalmazott szempont, ami alapján telefont kellett választanom. Nos, a kamerával itt nincs baj! A mobil a Xiaomi jelenlegi zászlóshajójának, az Mi 6-nak a kameráját, pontosabban kameráit kapta. A dupla 12 megapixeles kamera kombó lényegében kifogástalan, ennél sokkal többet manapság nem kaphatunk egy telefonba épített kamerától.

mi_a1_3.jpg

A hardver is erős, a nyolcmagos procit használó Snapdragon 625, a 4 GB RAM és a 32 GB ROM becsülettel dolgozik, a kijelző "csak" 16:9-es oldalarányú, FHD, vagyis 1920 x 1080 pixel felbontású. A telefon következő érdekessége azonban mégsem a hardver, hanem a szoftver, vagyis a rajta található Android. Ez nem a Xiaomi MIUI verziója, hanem tiszta Android, úgy, ahogy azt a Google elkészítette. A hírek szerint emiatt a telefon még évekig meg fogja kapni a legújabb Android verziót, ráadásul az első között. Erre már most is van bizonyíték, az eredetileg 7-es Androiddal érkező mobil a héten kapta meg az Oreo verziót.

Információk itt: Xiaomi Mi A1

 

Xiaomi Mi 6

xiaomi-mi-6-1.jpg

A Xiaomi Mi 6 tehát a cég jelenlegi zászlóshajója. Nem mondható fiatal készüléknek, a tavalyi év elején mutatkozott be, utódjáról pedig már most is elég sokat tudunk, várhatóan tavasszal bemutatkozik. Ennek ellenére ezt a telefont nem szabad kifelejteni a legjobb Xiaomi telefonok listájáról.

xiaomi-mi-6-2.jpg

A telefonban a Qualcomm Snapdragon 835 dolgozik, ebben nyolcmagos 2,45 GHz-es processzort és egy Adreno 540-es grafikus gyorsítót találunk. Több kiépítés létezik belőle memória és háttértár terén, most a legolcsóbb változatot mutatjuk, ebben 6 GB a RAM és 64 GB a ROM.

xiaomi-mi-6-3.jpg

A telefon formája még a régi iskola szerinti, a kijelzője sem a divatos nyújtott, hanem a "hagyományos" 16:9-es oldalarányú. A képátló viszont még barátságos 5,15 colos, szóval, ha szeretnél magadnak egy új, erős, de nem nagyméretű telefont, akkor sietned kell, hogy az Mi 7 megjelenése előtt beszerezz egy hatost, amivel aztán az erős hardver miatt még sok évig elleszel.

xiaomi-mi-6-4.jpg

Az Mi A1-nél már említettem a kamerákat. A hátlapi dupla kamera tényleg csodálatos, így érdemes megvásárolni már csak emiatt is. Ráadásul az A1-től eltérően itt egy erős, 8 megapixeles kamerát kapunk szelfi lövőnek, amivel tényleg jó minőségű önarcképeket készíthetünk, függetlenül attól, hogy az arcunk mennyire jó minőségű.

Információk itt: Xiaomi Mi 6

 

Xiaomi Mi Mix 2

imgpsh_fullsize-9.jpg

A Xiaomi Mi Mix 2 az a telefon, amit nap mint nap kézbe veszek, lévén egy ilyen csodát birtoklok jelenleg. Többször leírtam már, nem is szégyellem, Xiaomi mániás vagyok, nem is lehetne más telefonom, mint ilyen. A Xiaomi Mi Mix 2 a hardver tekintetében lényegében az Mi 6 testvérének tekinthető, legalábbis a központi egység terén. Azonban két telefon nem is lehetne különbözőbb, mint ezek az egy családba született fickók.

s_63884634d5dc490587c2045a5c46d532.jpg

A Xiaomi Mi Mix, a jelenlegi kettes verzió elődje egy igazi trendteremtő készülék volt. Bár nem volt az első a keret nélküli kialakításban - a Sharp Christal volt az első- mégis, a Xiaomihoz, az Mi MIX-hez kötjük ezt a formát. Ennek oka, hogy ez a telefon volt az, ami megváltoztatta a képet a fejünkben, hogy is kell egy modern mobilnak kinézni. A MIX keret nélküli kialakítása magával ragadta a felhasználókat, és az egész mobilpiacot új vágányra terelte. Az első olyan kínai telefon volt, ami nem a "nagy" gyártókhoz igazodott, sőt, inkább a nevesebb gyártók igazodtak hozzá.

xiaomi-mi-mix-128gb-white_1_1.jpg

A MIX 2-től azt vártuk, hogy folytatni fogja az előd által kitaposott utat, és ahhoz hasonlóan nagy dobás lesz. Nem lett az, de ez nem jelenti azt, hogy rossz telefon, sőt. Mindössze arról van szó, hogy a piac előre beárazta, hogy a telefonban olyan újdonságokat fogunk kapni, mint például az előlapi üveg alá rejtett ujjlenyomat olvasó,. Ehhez képest "csak" egy csúcskategóriás hardvert kaptunk elképesztően szép külsővel, 18:9-es oldalaránnyal és FHD+ felbontással.

xiaomi-mi-mix-128gb-white.jpg

A telefon, ahogy elődje is, egy igai műremek. Bár nem annyira történelmi jelentőségű mint az elődje, azt kell mondanom, hogy büszke vagyok, hogy ilyet használhatok.

További információk: Xiaomi Mi Mix 2

 

Ezek tehát véleményünk szerint a legjobb Xiaomi telefonok. Lehetett volna ez a lista sokkal hosszabb is, hiszen lényegében minden készülékük ide kerülhetett volna. Az olcsó Note 5A, a drágább nagy kijelzős Redmi 5 Plus, vagy a hatalmas Mi MAX 2, mind-mind itt lehetne.

A tavasz és a nyár eleje is izgalmas lesz, hiszen előbb az Mi 7-et, az új zászlóshajót, később pedig az Mi MAX 3-at várjuk. Biztosra vehető, hogy ezek a telefonok is tovább fogják öregbíteni a Xiaomi nevét, és segíteni fognak abban, hogy a gyártó a legnagyobbak között is a legnagyobb legyen éveken belül.

Ne feledd, ha a GearBestről rendelsz telefont keresd a szállítási módok között az EU Expresst, amivel további költségek, vám és ÁFA nélkül kapod meg a telefonod!

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3413552593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ljozsef 2018.04.26. 20:33:14

Érdemes lenne a cikk írónak olvasgatni pl a Mobilaréna fórumot a Xiaomi Mi A1-el kapcsolatban!
Eléggé vitatható hogy a kamerája mennyire jó, pontosan ez az egyik legtöbbet kritizált része a telefonnak, sokak szerint lassan fókuszál és nem is mindig pontosan sőt, zárt térben gyengébb világításnál szinte használhatatlan. Videózásnál sem a legjobb, nincs benne stabilizátor, ezért erősen remeg a kép 4K-ban , más felbontásban meg egyszerűen nem érdemes használni, gyenge. Amire még sokan panaszkodnak az a fülhallgató kimenet, sistereg, alapzajos ami nagy hiba régi olcsóbb telefonokra sem jellemző ez. Persze lehet azt mondani hogy közép kategóriás telefon de a fülhallgató sistergés még ebben a kategóriában sem megengedett. A most divatos dupla kameráktól meg nem kell hasra esni, inkább csak "parasztvakítás" legyen 1 de tényleg jó, ez nem az. :-)

omixia 2018.04.26. 20:35:06

@Ljozsef: Nem kell a fórumot olvasgatnom, itthon van a telefon és használom. A dupla kamera pedig nem parasztvakítás egy kicsit sem, persze kell hozzá jó szoftver is.

Tóthné Ilona 2018.07.16. 18:22:09

Üdvözlöm Önöket,tanâcstalan vagyok,szeretnék középkategóriàs okosmobilt vàsàrolni,de melyik tipust ajànlanàk,mert igencsak széles a vàlasztêk.Szeretném,ha vakus,wifis,bluetooth-os,infràs,lassitott felvételre alkalmas,virusmentes,szuper fotó felvételekre és közelitésre is képes mobil érdekelne.Köszönöm ajànlatukat. Email cimem:beregszaszi8@freemail.hu

omixia 2018.07.17. 01:04:31

@Tóthné Ilona: Kedves Ilona, ha megad egy tól-ig értékhatárt, akkor tudok segíteni.

zimike11 2018.09.17. 11:32:28

Most már nem a Xiaomi Mi A1 -et kell megvenni hanem annak újabb többet tudó
változatát a Xiaomi Mi A2-t !!!
A review-kat olvasva nem rossz teló és ez is stock Androiddal van ellátva .

omixia 2018.09.17. 11:34:16

@zimike11: Ez a cikk január 5-én íródott, azóta némileg változott a világ. :)

zimike11 2018.09.19. 18:12:37

Persze hogy változott mert megjelent nemrég a :
Xiaomi Mi A2 lite , ami bár a kamerája nem olyan erős mint a nem lite készüléké
mégis a sima MI A2 -vel szembeni előnyei :

óriási akku 4000mAh
compactabb kivitel -> 2mm -el keskenyebb
3,5 mm jack aljzatot visszarakták
olcsóbb ár
süti beállítások módosítása