Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Xiaomi Mi 6X / A2 - itt a részletes specifikáció

2018. május 16. - omixia

A Xiaomi A1/5X páros utódját várjuk mint a Messiást, nem mintha a Xiaominak szüksége lenne a megváltóra.

mi 6x 4

Ha van olyan telefon, ami felé komoly elvásáraink vannak, akkor az a Xiaomi A2. Az előd annyira jól eltalált készülék, olyan, az árához képest remek képességekkel, amiről csak álmodhattnk a megjelenéséig. Persze, sokan vannak, akik nyafognak, nem elég jó a kamera, lassan fókuszál, stb. stb. stb., de lássuk be, azért a pénzért amit érte kérnek kimagasló képességekkel rendelkezik.

Az utód boltokban történő megjelenése már a nyakunkon van. Sokáig csak a pletykák jöttek a képességekről, de most már hivatalos információk birtokában vagyunk, így érdemes néhány szót szólni a mobilról.

mi 6x 1

 

Van tehát már komplett specifikáció, amiből világosan látszik, hogy a Xiaominál tudták, ennek a telefonnak meg kell kapni mindent, amitől modern mobil lehet. Emiatt aztán lesz mesterséges intelligencia processzor, lesz 18:9-es FHD+ kijelző, és persze lesz a hátulján dupla kamera, ami papíron köröket ver az amúgy nem gyenge előd képességeire.

mi 6x 2

Kezdjük ott, hogy eől hátul a Sony szállítja a szenzorokat. Az előlapi kamera például 20 megapixeles szenzort kap, név szerint a Sony IMX376-ot. A hátlapon egy IMX 376 és egy IMX486 szenzor dolgozik össze, amire a gyártó egészen szenzációs f/1.75-ös apertura értéket adott meg. Ezzel, legalábbis papírforma szerint már élvezhető képeket lehet este is lőni.

mi 6x 3

Szóval, mondhatjuk jó kis telefon lesz ez, remélhetőleg sikerül majd egyet időben beújítani, mert nem szívesen hagynám ki az életemből.

Ime a jelenleg pontosnak gondolt specifikáció (a B20 800 MHz LTE támogatás hiányzik belőle, de rméljük ez csak valami vicc):

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8413965228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harci-marci 2018.05.29. 16:43:00

Elég új vagyok a blogon, és lehet, hogy korábbi bejegyzések foglalkoztak vele, de nem volt türelmem utánanézni. Szóval, kérdés: mi a különbség a Mi A1 és az 5X modellek között? Specifikációban eléggé hasonlóak. Köszi előre is a választ!

omixia 2018.05.29. 16:45:13

@Harci-marci: Üdv! Az a helyzet, hogy ez a két telefon igazából egy telefon, az egyetlen különbség közöttük a szoftver. Az 5X-en MIUI fut, ami Android alapú és a Xiaomi saját rendszere. Nagyon jó amúgy. Az A1-en pedig tiszta Android van, úgy, ahogy a Google megálmodta. Semmi cifraság, meg sallang, meg gyártói app, csak maga az Android.

Harci-marci 2018.06.03. 13:58:03

@omixia: Köszi a gyors választ, valamiért nem kaptam értesítőt róla...

Van amúgy bármi nemű előnye a Google-s Androidos modellnek? Az előző telefonomon MIUI volt( Redmi 4X), alapvetően én meg voltam elégedve és nem igazán éreztem hátrányát dolgoknak.

Arról van valami hír, hogy kb. mikor jelenik meg az A2/6X? Feltételezem hogy utána az A1/5X-nek lemgyek az ára.

omixia 2018.06.03. 14:05:10

@Harci-marci: Van előnye, évekig megkapja majd a legfrissebb Androidot. Az A2/6X szerintem nyár végére várható a boltokba. Az előd ára már most is a béka feneke alatt van, 30-40 dollárt esett kb. Szerintem már a raktárkészlet kiszórása megy, nem hiszem, hogy ennél sokkal olcsóbb lesz, talán, nagy szerencsével még 5-10 dolcsi, de az életemet nem tenném rá.

expa 2018.06.25. 22:35:27

Várós nagyon :)
süti beállítások módosítása