Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Várjuk a Xiaomi Mi 7-et, jön a Xiaomi Mi 8

2018. május 22. - omixia

Még mindig nem teljesen világos, hogy egy vagy két telefont mutat-e be a Xiaomi.

Xiaomi Mi 8 box

Múlt héten olvashattuk először a külföldi sajtóban, hogy a cég a nyolcadik születésnap tiszteletére egy Mi 8 nevű telefont is piacra fog dobni. Az elmúlt napokban aztán rengeteg képtelennél képtelenebb pletykát olvashattunk, de még most sem tudjuk, hogy az Mi 7 és az Mi 8 két különböző telefon lesz-e vagy a 7-et átugorva a Xiaomi az új készüléket rögtön nyolcasként mutatja-e be.

A Xiaomi Mi 7 hardveréről lényegében mindent tudunk már, az Mi 8-ról viszont csak néhány biztosnak tűnő adat szivárgott ki. A kijelző például OLED technológiára épül, mérete 6,01 col lesz. A memória és háttértár kiépítés kétféle lehet, 6/64 GB vagy 8/128 GB. Ezen kívül rebesgetik, hogy az előlapi üveg alá kerül az ujjlenyomat olvasó, illetve azt is, hogy a telefon az iPhone-hoz hasonló 3D arcszkennert kap. A friss hírek szerint az ára is ismert már, eszerint 440 dollár lesz az olcsóbb és 500 a drágább változat. 

xiaomi mi 8 1

Mostanában kezd kicsit kaotikusnak tűnni a Xiaomi telefonáradata, hiszen februárban, amikor az új csúcstelefonnak kellett volna debütálni megkaptuk az Mi MIX 2 ráncfelvarrt változatát, a 2S-t, aztán jött egy elég értelmezhetetlen telefon, a Redmi S2, ami nagy szelfikamerát, erős, de nem túl friss Snapdragon processzort, 3 GB memóriát és 32 GB háttértárat kapott, de ezek mellé mindössze egy HD kijelzőre futotta. Nem igazán érthető, hogy a már bevált készülékcsaládba, a Redmi és a Note sorozat közé akarták-e beszuszakolni ezt az új telefont vagy esetleg egy teljesen új sorozat első tagja lesz.

A mostani kavarodás is érthetetlen kicsit, hiszen az szinte biztosra vehető, hogy az Mi 7 - ha egyáltalán lesz ilyen - és az Mi 8 is ugyanazt a központi egységet, a Snapdragon 845 fogja megkapni. A kijelző is hasonló méretű lesz, ahogy a memória és háttértár kiépítés is, vagyis elsőre úgy tűnik, hogy nem sok különbség lesz a két telefon között. Lehetséges, hogy az egyik az iPhone X-hez hasonló notch kijelzővel, a másik pedig hagyományossal jön?

Sok a kérdés, és gyanús, hogy a május 31-én esedékes bemutatóig már nem leszünk okosabbak, maximum néhány újabb pletykával gyarapszunk majd.

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5513993848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása