Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

300 dollár alatt a legolcsóbb Snapdragon 845-ös telefon a Xiaomitól

2018. augusztus 22. - omixia

Folyadék hűtést és infravörös arcfelismerést is építettek bele, de így is a piac legolcsóbb csúcskészüléke lesz.

xiaomi-poco-f1-1.jpg

Az új Delhiben, Indiában megrendezésre kerülő bemutatón a Xiaomi egy új Poco nevű al-márkát mutatott be, ezzel együtt pedig megismerhettük a Poco F1 nevű készüléket is, ami a márka zászlóshajója lesz. Mivel már ismert az induló ár (~ 286 dollár), elmondhatjuk, hogy a Poco F1 a legolcsóbb Snapdragon 845 típusú SoC-kal szerelt mobil a piacon. Az okostelefon specifikációi és jellemzői egyértelműen jelezik, hogy a Xiaomi fel szeretne zárkozni a többi megfizethető zászlóshajó-telefonhoz, olyanokhoz, mint a OnePlus 6 és a Honor 10.


 

Design és Display

Xiaomi Poco F1 egyik legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy egy 6,18 hüvelykes, IPS LCD képernyővel rendelkezik, amely lenyűgöző teret kínál alkalmazásaink számára. A kijelző 500 nit fényerejű és 1500:1 kontrasztarányt kínál. A képernyőt Gorilla Glass védi. A telefon rendelkezik az összes vonzó komponenssel, mint például az infravörös szenzor és az infravörös LED a 3D-s arcfelismeréshez. Ez az arcfeloldó funkció 0.4 másodperc alatt képes kinyitni a a telefont. A Poco F1 hátlapján ujjlenyomat-szkennert is találunk.

xiaomi poco f1 2

A Poco F1 bemetszett kijelzője (notch) 2246 x 1080 képpontos Full HD + felbontást kapott a 18,7: 9 képarány mellett. Annak érdekében, hogy a telefon gyártási költsége alacsony maradjon, a Poco F1-nek nincs üveg hátulja, mint más zászlóshajó-telefonoknak. A kézibeszélő egy kemény, polikarbonát hátlapot kapott, amit a belső keretszerkezettel erősítettek meg.

xiaomi poco f1 3

Az okostelefon három színváltozata a Graphite Black, Steel Blue és Rosso Red. Van egy különleges változat is, amely Kevlar aramid rostból készül. Ez egy rendkívül tartós anyag, amit többek között golyóálló mellény készítéséhez használnak.


 

Teljesítmény

A "Master of Speed" szlogent hordozó Xiaomi Poco F1-et a Snapdragon 845 hajtja, ami mellett maximum 8 GB LPDDR4X RAM-ot találhatunk. A bemutatón a cég megerősítette, hogy a mobil AnTuTu benchmarking pontszáma 291 302 lett a saját mérésükön. 

xiaomi poco f1 4

A Xiaomi mérnökei réz hűtőbordát helyeztek el az okostelefonba a SoC fölé, ami segít a termelt hő eloszlásában. Lehetővé teszi, hogy a telefon 300 százalékkal gyorsabban adja át a hőt. Mivel LiquidCool technológiával van felszerelve, a készülék tartósan képes csúcsteljesítményt nyújtani túlmelegedés nélkül. A Poco F1 okostelefont 4 000 mAh-os akkumulátorral szerelik, amely támogatja a Quick Charge 3.0 töltést. Az akkumulátor nagyjából 8 óra játékot, körülbelül 6 óra FHD videó lejátszást, közel 31 órányi beszélgetési időt és 15 napos készenléti időt biztosít.

xiaomi poco f1 5

A Xiaomi Poco F1 256 GB belső tárolót (UFS 2.1) tartalmaz. További tároláshoz microSD kártya is igénybe vehető. A MIUI módosított verziója fut a Poco F1-en. A Xiaomi megígérte, hogy a Poco márkájú telefonokat gyorsabb frissítésekkel fogják támogatni. Számos olyan testreszabási lehetőséget tartalmaz, mint például egy alkalmazásfiók, amely könnyű hozzáférést biztosít az alkalmazásokhoz és támogatja az ikon csomagokat is. Az Android 8.1 Oreo alapú személyre szabott MIUI-t optimalizálták a népszerű alkalmazások gyors futtatására és a gesztuson alapuló navigációra.


 

Kamerák és csatlakoztathatóság

A 12 megapixeles Sony IMX363 érzékelő (megegyezik a Xiaomi Mi 8-ban használttal) hatalmas, 1,4 mikronos képpontokkal, 5 megapixeles másodlagos érzékelővel van ellátva a hátoldalon, Dual Pixel Autofocus funkcióval, valós idejű AI fényképezéssel és kettős LED vakuval rendelkezik. Az elülső oldalon egy 20 megapixeles szelfi kamera (ez is ismerős lehet az Mi 8-ból), amely szintén az AI-val van segítve.

xiaomi poco f1 6

A Poco F1 az egyik olyan eszköz, amely támogatja a 4G + -ot, amely a különböző hálózati frekvenciákat egyesíti a gyorsabb kapcsolat érdekében. A Poco F1-en elérhető egyéb csatlakozási funkciók kettős VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS, USB-C és 3,5 mm-es audió csatlakozó. A telefon Dirac HD Sound és a kettős Smart PA funkcióval is rendelkezik a csodálatos hangélmény érdekében.

xiaomi poco f1 7


 

Xiaomi Poco F1 árképzés, változatok és elérhetőség

A Xiaomi Poco F1 különböző változatai és árazása:

  • 64 GB tárhely + 6 GB RAM - ~ 300 dollár
  • 128 GB tároló + 6 GB RAM - ~ 343 dollár
  • 256 GB tároló + 8 GB RAM - ~ 415 dollár
  • Armored Edition modell 256 GB tárolóval + 8 GB RAM - ~ 429 dollár

 xiaomi poco f1 8

A Xiaomi augusztus 27-én három városban, Jakartában, Hongkongban és Párizsban tartja a bemutató rendezvényeket. A kínai cég megerősítette, hogy globálisan 50 piacra vezeti be Poco F1 okostelefont.

 

Iratkozz fel kuponkód hírlevelünkre, és minden nap postaládádba érkeznek a legfrissebb akciók: Kuponkód hírlevél

Figyeld kuponkód kereső oldalunkat, és minden vásárlás előtt nézd meg, nincs-e élő akció az általad kinézett termékre: Kínai kuponkód kereső

Ha nem vagy gyakorlott vásárló a kínai áruházakban, akkor olvasd el cikkünket és válj profivá: Így vásárolj a nagyobb kínai áruházakban

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7314195775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

expa 2018.08.29. 14:37:39

15 napos készenlét??? Ezt nem hiszem
süti beállítások módosítása