Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Tovább csiszolta a Xiaomi a tökéletest, itt a Notebook Pro GTX1050

2018. augusztus 28. - omixia

Imádom a Xiaomi Notebook Pro-t, de az új verzióra gondolkodás nélkül lecserélném.

xiaomi-mi-notebook-pro-gtx1050-1.jpg

Abban a rendkívül szerencsés helyzetben vagyok, hogy most már sok hónapja egy Xiaomi notebook Pro-n írhatom a cikkeket és ajánlókat. Ez a gép maga a csoda, tökéletes, gyönyörű és erős is, szóval, elképzelni sem tudnék nála jobbat. Pontosabban a mai napig nem tudtam volna elképzelni, mostantól viszont nem is kell képzelődni, hiszen már megvehetjük a rácfelvarrt verziót.

Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 2

Nagy meglepetést nem fogok okozni, hiszen a névből már egyértelműen kiderül, hogy a legnagyobb változás a videkártya terén következett be, immár egy combos, akár játékra is alkalmas NVIDIA GeForce GTX 1050-es képalkotó került bele, a fedélzeten 4 GB memóriával. Ezen kívül változott a processzor is. A hetedik generációs Intel Core i7 proci helyett egy hasonló jelölésű nyolcadik generációs központi egység dolgozik a Notebook Pro-ban. A gépben a hűtésen is faragtak, ami nyilván elengedhetetlen volt a nagyobb hőt termelő GTX 1050 miatt. Egy plusz cső vezeti el a meleget a videkártya feletti platniról. A leírás szerint csökkent a hűtés zaja is, ami szerintem eddig sem volt túl sok.

Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 3

Egyéb változás nem történt, tehát a gép az eddigi legerősebb változathoz hasonlóan 16 GB RAM-ot és 256 GB SSD háttértárat kapott. A fogyasztás picit emelkedett az erősebb videokártya miatt, de a változás nem lesz jelentős. Egyéb dolgokban minden maradt a régi, a csodás, elképesztően jól mutató ház, a háttérvilágításos billentyűk, a gyönyörű színeket adó teljes HD felbontású kijelző mind az elődből származik.

Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 4

Sajnos a combos videokártya és az újabb processzor erősen megdobta a gép árát, hiszen az eddigi 1000-1100 dollár helyett 1500 dollárt, vagyis kicsivel több mint 400 ezer forintot kell a kasszánál hagynunk.

A gépről további részleteket és képeket itt találtok: Xiaomi Mi Notebook Pro GTX1050 Laptop

A Xiaomi Notebook Pro-ról szóló tesztünket itt olvashatjátok: Xiaomi notebook Pro – tartósteszten a legjobb kínai notebook

 

Iratkozz fel kuponkód hírlevelünkre, és minden nap postaládádba érkeznek a legfrissebb akciók: Kuponkód hírlevél

Figyeld kuponkód kereső oldalunkat, és minden vásárlás előtt nézd meg, nincs-e élő akció az általad kinézett termékre: Kínai kuponkód kereső

Ha nem vagy gyakorlott vásárló a kínai áruházakban, akkor olvasd el cikkünket és válj profivá: Így vásárolj a nagyobb kínai áruházakban

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3214209069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JOKE21 2018.08.29. 08:32:37

Az lehet, hogy a xiaomi gameing 2 laptop olcsóbb mint ez? Összehasonlításba melyik jobb?

JOKE21 2018.08.29. 08:32:43

Hmm jól hangzik, bár az ára még kicsit borsós...:D

Köszönöm a gyors választ.

omixia 2018.08.29. 08:38:31

@JOKE21: Szia! Ez nem csak az erőről szól, hanem arról is, hogy két tök más kategória a két gép. A gamer az egy vastag, normál méretű, vagy a gamerség miatt egy kicsit még nagyobb és nehezebb gép. Komoly hűtés, etc. hogy bírja a sok órás játékot. A Pro egy végtelenül letisztult igazi műalkotás, amit üzleti célra gyártanak, nem mellesleg a GTX kártyával már komolyabb játékok futtatására is alkalmassá tettek. Az ár is ennek köszönhető, egy üzleti notebook a csúcs megoldásai miatt mindig drágább. Gondolj bele, hogy egy fele olyan vastag házba kellett beledolgozni szinte ugyanazt a hardvert.

JOKE21 2018.08.29. 09:47:05

Igazából nem játékra használnánk, csak alapból azt szeretném hogy gyors legyen a feleségem szokott Archicad-el tervezni, ott a 3d képek készítése a régi lapin már szenvedős. A régebbi még nem GTX-es videokártyás ára fog lejjebb menni?

omixia 2018.08.29. 09:48:53

@JOKE21: Erre a célra biztos jó lesz. Nem hiszem, hogy jelentősen olcsóbb lesz a régi, előfordulhat valami kuponos dolog, de jelentősen az sem fogja csökkenteni az árát. Írj majd ha aktuális, nézek hozzá valami olcsósítást, hátha.

JOKE21 2018.08.31. 22:02:16

Kérdés: Láttam a Xiaominak egyre több laptopját/notebookja van. Nem tervezed, hogy írj róluk valami összefoglalót/összehasonlítást? Most ha jól olvastam jött a pro-n kívül is valami új, ami nem gamer?

omixia 2018.08.31. 22:02:58

@JOKE21: Az ötlet jó, jövő héten megpróbálom!
süti beállítások módosítása