Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Xiaomi golyóstoll és alumínium golyóstoll: Be-golyóztunk

2019. március 15. - omixia

Amikor a tollat is a kedvenc gyártódtól használod, és elfogadod, hogy az Androidot (MIUI-t) csak leírni tudja, de kezelni nem.

Xiaomi pen 00


Mai rohanó, és digitális világunkban is akadnak kellékek, amik még az „őskorból” ittragadtak.  A hétköznapi élet egyik nélkülözhetetlen segítőjének két példányát fogom bemutatni, amiket egy ideje aktívan használok. Napi szinten van szükségem pennára, ez a munkám elengedhetetlen része, és nem vagyok híve az eldobható, olcsó, egyszer használatos kínai (ebb

Így érkezett meg elsőként hozzám a...

Xiaomi Mijia Sign Pen

Xiaomi pen 01

A toll 14 x 0,9 centiméteres fizikai paraméretekkel rendelkezik, ehhez társul a 18 grammos tömeg. Fekete és fehér változatban lehet beszerezni, nekem az utóbbit sikerült megkaparintani – feketében ritkán elérhető – de egyáltalán nem bánom, hogy ez a változat érkezett meg, nagyon szép a színe. A toll doboza a megszokott egyszerű, letisztult vonalat követi, ahogy megszoktuk a gyártótól, kis fehér dobozka, ebben kapott helyet egy kis papírtartóban az eszköz. Az első kézbevételkor azonnal feltűnt, hogy minőségi darabot tartok a kezemben, fogása kényelmes, szinte puhának érezhető, mégis nehéznek hatott. Sok tollat elhasználtam már, de ennek a tömege meglepett, bár nincs min csodálkozni, ha kicsit is megnézi az ember a felhasznált anyagokat. Az íróeszköz teste tiszta rézcsőből készült, a forgó részeket pedig fém csatlakozókkal látták el műanyag helyett, a külső burok polikarbonátból kelt életre, így garantálva a hosszú élettartamot, és az 50 000 ki- és bekapcsolást.

Xiaomi Pen 02

A felső részét elforgatva lehet könnyedén bekapcsolni, ekkor bújik elő a svájci PREMEC cégtől importált tollbetét, amit a japán MiKuni cég Neutral tintával töltöttek fel a gyárban. Mind a két gyártó garancia a minőségre, és a Xiaomi által hozzátett tollal hosszú időn át megbízható íróeszközt kapunk kedvező áron. Hamar hozzá lehet szokni az elsőre feltűnő tömeghez, de ha megszokja az ember, akkor nagyon kényelmes vele az írás, és szép, vékony betűket használhatunk ezentúl. A tinta gyorsan megszárad a papíron, nem maszatolódik, nem folyik, és nem szárad be akkor sem a betét, ha sokáig nem használtuk. Egy alkalommal két hétig pihent a tollam bekapcsolt állapotban, és azonnal tudtam írni vele, folyamatosan adagolta a tintát. Mióta megvan, nagyon szeretem, a hétköznapok során már csak ezt használom, valamint...

... a Xiaomi Mijia Metal Sign Pent

Xiaomi pen 04

Fizikai méretét tekintve ikertestvére az előző tollnak, ugyanúgy 14 x 0,9 centiméteres, a tömege viszont már 29 grammra hízott. A betét és a tinta is az előbb említett PREMEC és MiKuni cégektől érkezett, golyóstollnál ettől a két beszállítótól rendelnek csak (töltőtollnál a német Schmidt cég a favorit). A plusz tömeget az eloxált alumíniumötvözet számlájára írhatjuk, amit homokfúvás követ, így a korróziónak ellenálló és kopásálló felületet kapnak, majd ezüst- vagy arany színűre fújják a fémet. Eloxálásnak (elektrolitikus oxidáció) azt az eljárást nevezik, amikor kénsavban elektromos áramot vezetnek át a kezelni kívánt fémen, így ellenáll a korróziónak és tartós bevonattal láthatják el. Ez sem egy pehelysúlyú íróeszköz, és bár a több, mint 10 grammos hízókúra érezhető, ha összehasonlítjuk a két típust, ennek ellenére is ugyanolyan kényelmes használni ezt a tollat, mint az előzőt, és ugyanúgy kecses betűket formázhatunk vele, ami nem hagy fölösleges nyomot a papíron.

Végszó

A két toll között a mindennapi használatban nem venni észre különbséget, csupán a tömegük tud érdekes lenni az első pillanatokban, illetve az alumínium hűvössége érezhető, de ez nem is hátrány, csupán eltérés a karakterisztikájukból adódóan. Negatív tapasztalat vagy észrevétel nincs egyikkel sem, leszámítva a kék betét hiányát, ami nagyon fájó pont, viszont a fekete tinta annyira szépen és vékonyan fog, hogy öröm használni. A kékkel már nem ez a tapasztalatom, sajnos a máshonnan beszerzett alapanyag minősége nem közelíti meg a gyáriét, persze azért használható - közben persze keresem a megfelelőt hozzá. Szerencsére a Metal Sign Penhez az itthon is kapható Pax/Parker/Rotling betétek tökéletesen használhatóak, az egyszerűbb verzióhoz az írószerboltban dolgozó ismerős sem tudott ajánlani megfelelő betétet (ha bárki tud, jelezze!). Így mást nem is tudok mondani, minthogy bátran ajánlom mindenkinek ezt a két íróeszközt. Azt is valószínűsítem, hogy hamar megszereti a használója, ugyanakkor egy jó darabig még nem lesz tömegtermék, viszont egy mutatós és időtálló darab tulajdonosa lesz, aki ezt választja. Páran már felfigyeltek a tollra, főleg a fehérre, és érdeklődtek iránta, volt olyan is, aki már megrendelte magának. Ha te is szeretnél így tenni, a kép alatt látható linkeken megteheted!

Xiaomi pen 05

A fekete színű tinta a gyári, a kék pedig a pluszban beszerzett

A tollak az alábbi linkeken vásárolhatóak meg:

 

Vásárlási segédlet:

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6014691626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása