Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Xiaomi Yeelight Meteorite Pendant Light – És lőn világosság

2019. március 15. - omixia

Egy lámpa, ami nemcsak fényt szór a helyiségbe, hanem kellemes atmoszférát is teremthetünk vele nagyszerű áron.

Yeelight Meteorite 01

Nemrég még úgy gondoltam, nem sok újat tudnak mutatni a gyártók világítás terén, de ezt a lámpát meglátva be kell valljam, tévedtem. Nem is kicsit! Ez a világítótest kitűnik a tudásával a többi hasonló termék közül, és nem csak a lakásban használható kiválóan, de akár irodában, boltban vagy vendéglátóhelyen is megállja a helyét tudásának hála.

A márkanév ismerői tudják, ha a Yeelightról esik szó, akkor általában nem hagyományos termékekre asszociál az ember, hanem valami kis csavart keres a dologban, mert tudjuk, hogy egy kis pluszt kapunk a pénzünkért. Természetesen ez nem minden esetben igaz, de most nem erről van szó, itt is kitaláltak valamit – még nem árulom el, hogy mit is – amivel megint egyedibb terméket kapunk, mint amire gondolnánk, és rájövünk, hogy ez mennyire jó ötlet. Kezdték azzal, hogy a kínálatukba bekerültek az olyan égők, amiknek vagy a színhőmérsékletét tudtuk állítani, esetleg a színét is egy applikáción keresztül, vagy a távoli vezérlésük is ezen keresztül történik. Nemrég pedig kiadták ezt a csillárt, csúnya magyar szóval függesztett lámpának vagy függesztett csillárnak nevezhetjük, pedig mennyivel szebben hangzik az eredeti neve, ami nem más, mint a Meteorite Pendant Light.

Yeelight Meteorite 02

Magát az eszközt szemügyre véve egy átlagos termékről beszélhetünk, számtalanszor találkoztunk már ehhez hasonló, egyszerű és letisztult formával, aki használ bármilyen Xiaomi terméket tudja, hogy semmi felesleges dolog nem lesz rajta, továbbra is követik az „egyszerű, de nagyszerű” elvet.

Nézzük is meg, mivel állunk szemben – akarom mondani mi is van a fejünk felett… A csillár bemeneti feszültsége 176-264 V között mozoghat, így az európai hálózatba gond nélkül beköthető, anyagát tekintve alumínium, ABS (nagy keménységű és szilárdságú, hő- és vegyszerálló műanyag) és PMMA (plexi), így tudták tartósnak, és mégis könnyűnek megalkotni, ami nehezen sérül, illetve idővel nem színeződik el.  A lámpatartó szerkezet alapmérete 484 x 54 x 20,5 mm, míg maga a lámpatest 900 x 70 x 40mm, tömege 1700 gramm. A függeszték hossza 0,5 – 1,5 méter között állítható, így a kívánt magasságba helyezhetjük el a fényforrást.  A lámpában 294 db nagy fényerejű LED található, amik 110o-os szögben szórják a fényt ránk, ezeknek a színhőmérséklete 2700-6500 K között szabályozható, fényárama 1800 lumen, az élettartama pedig 40 000 óra (ez nagyjából 4,5 év folyamatos működési időt jelent – napi 24 órás használat esetén), így jó ideig nem lesz gondunk vele, ami nem hátrány, tekintve a LED egységek fixen vannak elhelyezve, csere szóba sem jöhet. A CRI értéke, amit a színvisszaadás alatt értünk – CRI alatt valamely fényforrás sugárzásának azt a hatását értjük, hogy a fényével megvilágított tárgyak színe hogyan változik meg ahhoz képest, amikor ugyanezen tárgyakat valamely referencia sugárzóval világítjuk meg – 95Ra a maximális 100-ból, így annyit lehet elmondani, hogy a színek bekapcsolt világítás mellett is valósághűek lesznek. A fényerőt fokozatmentesen lehet ennél az eszköznél is állítani, illetve adott az IP 50-es védelem is, így a por és a rovarok nem jutnak be a lámpatestbe.

Yeelight Meteorite 03

Az eddig leírtak alapján egy minimalista designnal rendelkező mennyezeti lámpáról beszélhetünk, amiben adott pár extra funkció, és nem is egy ehhez hasonlóval találkoztunk már az online világban, vagy bármelyik világítási szaküzletben, mi a nagy szám ebben. Eddig tényleg semmi, de ha megemlítem, hogy a névleges teljesítménye fővilágítás esetén 30W, 7W pedig „környezeti/atmoszférikus fény” esetén, mindjárt változik a helyzet. Itt vesz a bemutató érdekes irányt, ami miatt érdemes volt eddig elolvasni ezt a cikket. A lámpa egyediségét az adja, hogy képes színes fényt szórni a plafon irányába – a szín természetesen megadható és változtatható – de csakis felfelé. A direkt fény minden esetben fehér (meleg vagy hideg) lesz, míg az „atmoszférikus fény/világítás” (de szépen hangzik, kár, hogy nem én találtam ki J) a 14 lencsének köszönhetően 60 fokos szögben egyenletesen szórja az általunk választott színt. Így a helyiséghez vagy alkalomhoz illő fényt kiválasztva teremthetünk kellemes légkört akár munkáról, szórakozásról, vagy esetleg relaxálásról van szó. A vezérlés – ahogy megszoktuk – sokféleképpen történhet, rendelkezésre áll a mobil applikáció, az intelligens hangvezérlés (Amazon Alexa, Google Assistant), a vezeték nélküli dimmer, de akár fali kapcsolóval is megoldhatjuk. A kommunikációs lehetőséget a Wi-Fi és a Bluetooth biztosítja, előbbi a b/g/n-es szabványokat kezeli 2,4 GHz-en, míg utóbbiból a 4.2-es verzió támogatott, így az okos otthonunk szerves részét képezheti ez a fényforrás is.

Yeelight Meteorite 04

Összességében elmondható, hogy a Xiaomi ismét megmutatta, hogy az innovációi a mindennapok szerves részét képezi, amikkel megpróbálják az életünket kényelmesebbé, egyszerűbbé tenni. A designra megint nem lehet panasz, az eddig felépített okos otthon eszközeinek formavilágát követve nem fog kilógni a lakásunkból, és szép összképet mutat a többi egységgel. Mindent egybevéve nekem nagyon megtetszett ez a lámpa, a változtatható színű szórt fény tényleg nagyon hasznos tud lenni, kellemes hangulatot áraszthat a helyiségben.

Yeelight Meteorite 05

Szokás szerint a végére maradtak a piszkos anyagiak, ennek tisztázása következzen most. Eredeti árát tekintve 270 $-t (77 000 Ft) kérnek érte, most promóció keretében 52%-os kedvezménnyel mindössze 130 $ (37 000 Ft) a végösszeg (konkurens áruházakban, mint például a GearBest és a Banggood 170 dollárért vesztegetik!), és ami a legszebb az egészben, hogy a VÁM- és a ÁFA-mentes szállítás is ingyenes! Mindenképpen érdemes lecsapni rá, ha az adott területre keresünk megoldást.

Ha szeretnéd megvásárolni, itt megteheted:

Xiaomi Yeelight Meteorite Pendant Light

Vásárlási segédlet:

 

Forrás: KínaDroid

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4914691610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása