Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Xiaomi VH Small Fan teszt – Lágy szellők fújdogálnak

2019. május 20. - omixia

Tesztre érkezett hozzám a kedvenc gyártóm mini ventillátora, ami érdekes kis szerzemény, és az első használat során megkedveltem.

Mi Fan 01


Nem okos, nincs hozzá app, a tudása kimerül annyiban, hogy a meleg helyzetekben enyhe vagy erős légáramlatokkal hűti le a testünket (adott esetben talán a kedélyeket is). Maga a szerkezet egy puritán dobozban érkezett, amelynek mérete 220 x 117 x 57 mm, tömege pedig 257 gramm. Xiaomi logót ne is keressünk, ez a szerkezet bérgyártásban készül – a VH cég – által. A sima fehér kartondobozon csupán egy matrica van, amin szemből a ventilátor képe köszön vissza ránk, oldalt a technikai paraméterek vannak feltüntetve, szerencsére kínai írásjelekkel. Ennyiben ki is merül a külső, kinyitva a csomagolást a ventilátort és a talpat pillanthatjuk meg a karton kivágásban.

Mi Fan 02

Alattuk pihen a micro USB kábel és a leírás, ami szintén a kínai nyelv kedvelőinek okozhat majd kellemes perceket, mondjuk egy ventilátorral azért meg lehet bírkózni használati útmutató nélkül is. Töltőfejet nem kapunk hozzá, de véleményem szerint ez felesleges, vélhetően mindenkinek akad otthon egy-két darab elfekvőben.

Mi Fan 03

A ventilátoron egy gombot találunk, amivel vagy be- és kikapcsolhatjuk, vagy a lamellák forgási sebességét szabályozhatjuk. Vele átellenben pillanthatjuk meg a töltésre szolgáló micro USB aljzatot, fölötte pedig az értesítési LED bújik meg. Maga a szerkezet 182 x 91 x 48,5 mm, a tömege mindössze 150 gramm (talppal együtt 165 gramm), anyagát tekintve műanyag. Három színben érhető el, lehet kék, zöld, vagy narancssárga - amiről párom felvilágosított, hogy nem is narancssárga, hanem a rózsaszín és a barackvirág szín között van, jelentsen is ez bármit. Nekem szerencsére pont ez jutott, megvallom nem egy férfias szín, a nőknek viszont kivétel nélkül tetszett ez a visszafogott árnyalat – én valamiért ezt csak otthon merném/mertem kézbe venni. A fogásra nem lehet panasz, szépen belesimul az ember kezébe, stabilan lehet tartani, bár aki hosszabb ideig szeretné használni, mindenképpen vegye igénybe a hozzá járó talpat, amivel az asztalra lehet tenni. Ez egy fix tartó, sajnos dönteni nem lehet benne a ventilátort, de magától nem fog eldőlni a szerkezet.

Mi Fan 04

Az ON gombot megnyomva kel életre a légkavaró, ekkor a legalacsonyabb fordulaton pörögnek a lamellák, ezek sebességét az egyetlen gomb megnyomásával tudjuk szabályozni. Összesen három fokozat van, amennyiben negyedjére is megnyomjuk a gombot vagy 2 másodpercig nyomva tartjuk, az eszköz kikapcsol. Az éppen aktuális állapotot a hátoldali LED is mutatja – kéken világít, ha be van kapcsolva, töltés esetén pirosan világít. A működéshez szerencsére nem kell áramforrás (bár akkor is működik, ha hálózata van kapcsolva), a beépített 2 000 mAh-ás akkumulátorral akár 4 órás működési idő is elérhető, a telep visszatöltése pedig 2 órát vesz igénybe.

Mi Fan 05

A levegő mozgatásáért 7 lamella felel, és megvallom, meglepett az ereje, legnagyobb fokozatban már elég erősen fújja a levegőt. A kefe nélküli motornak hála – ez a típus tartós és a hatékonysága is kitűnő – csendes megvalósításról beszélhetünk, a zajkibocsátása 30 decibel körül alakul. A legkisebb fokozata sem csak dísznek van, szerintem az esetek többségében ez is elegendő, úgysem lesz olyan messze tőlünk ez a kis ventilátor. Otthon is jó szolgálatot tehet a nappaliban vagy a konyhában meleg napokon, de hála kis méretének, bárhová magunkkal vihetjük, és az üzemideje is dicséretre méltó. Ebben a furcsa májusi időben nem igazán akadt olyan pillanat, hogy szükségét érezzem használni, de természetesen azért próbálgattam, mit tud a kicsike, és a konklúzió az lett, hogy ismét egy jó kis szerkezethez adta a nevét a Xiaomi. Mindössze annyi apró hiányosság fogalmazódott meg bennem, hogy lehet praktikusabb lett volna egy kis gumival/műanyaggal az USB csatlakozót elfedni, hogy ne koszolódjon a belseje, bár enélkül sincs hiányérzetem.

Mi Fan 06

Ajánlanám-e ezt a ventilátort? Természetesen. Bárkinek. Jól jöhet otthon, irodában, utazáskor kocsiban – buszon – vonaton, nyaralás alatt is, bárhol használható.

Márka Xiaomi
Anyag ABS + PC
Szín Kék, zöld, narancs
Teljesítmény 1,4 W / 2,5 W / 4W
Bemenet DC 5V - 1A (max.)
Akkumulátor 2 000 mAh
Áramfelvétel Maximum 1 000 mAh
Módok 3 üzemmód
USB kábel 48 cm hosszú
Méret (csomag/termék) 220 x 117 x 57 mm / 182 x 91 x 48,5 mm
Tömeg (csomag/termék) 275 g/ 143 g

A Banggood oldalán most ~4 800 Ft ellenében lehet megvenni kék – zöld – „narancs” színben, a szállítás pedig ingyenes. Jelenleg nincs rá aktív kuponkód, viszont ha két darabot vásárolunk belőle, akkor máris kapunk 10% kedvezményt. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi VH Small Fan

 


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet:

 

Forrás: Kínadroid

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8914838594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása