Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Xiaomi SMATE Razor borotva teszt – a szakállnak kaszáltak

2019. május 31. - omixia

Megérkezett az eszköz, amivel borotválkozásban is mobilakká válhatunk!

smaterazor intro

Még ebben a rohanó, technikailag lassacskán túlfejlődő világban is vannak alapvető emberi szükségletek, amelyeken szépen végig is lehetne menni, de ezt most nem tesszük, hanem csak egyet ragadunk ki a kalapból. Vélhetően az ősember még nem igazán foglalkozott ezzel, de az ember életében néhány száz éve már szerepet játszik a szőrtelenítés, azon belül is a borotválkozás, férfiak esetében elsődlegesen az arcon.

smate razor 1

Nem nagyon kell magyaráznunk, hogy az arcápolás és a borotválkozás sem ott tart, ahol mondjuk 50 vagy 25 éve, mára a kényelem és a hatékonyság mellett a gyorsaság is szerepet kap, ebben pedig a villanyborotvával nehéz versenyre kelni. Sok más gyártó mellett a Xiaomi is tudja ezt, éppen ezért többféle modellel is betámadta a piacot, mely palettáról ezúttal az ultrakompakt SMATE Razor került terítékre, pontosabban a tesztpadra, pontosabban a tesztarcra.

smate razor 2

A Xiaomi friss üdvöskéje egy átlátszó, henger alakú csomagolásban érkezett, ami rendkívül ötletes módon nem csak csomagolás, hanem maga a hordozótok is. A felső részben díszeleg a minőségi benyomást sugárzó borotva, alatta a szükséges kellékekkel. Az éppen a bajszát irtó kínai tini arcképe bennem mondjuk kevésbé ébresztett motivációt, de vélhetően a kínai piac nagyobb prioritást élvez a magyarral szemben. A henger alsó harmadára ragasztott papíron a legfontosabb termékjellemzők is megjelennek, igaz, csak kínai nyelven, de ez legyen a legnagyobb problémánk!

A csomag tartalma:

  • 1 darab Razor borotva
  • 1 darab USB töltőkábel
  • 1 darab tisztító kefe
  • 1 darab borotvafedél
  • 1 darab hordtáska

smate razor 3

Főbb paraméterek:

  • A Xiaomi SMATE elektromos borotva beépített nagysebességű motorral rendelkezik, amely 4500 fordulat / perc sebességgel működik.
  • Speciális réteggel kezelt, szálcsiszolt alumínium ötvözetből készült.
  • IPX7 vízálló minősítéssel rendelkezik, ezért a borotválkozás után nyugodtan elmosható.
  • A borotva akkora teljesítményű akkumulátorral van ellátva, amely akár 45 percnyi borotválást biztosít egyetlen töltéssel.
  • A microUSB interfészen keresztül 1-2 óra alatt teljesen feltölthetjük.
  • Kényelmes borotvafej hálószerű, ívelt borítással, jól illeszkedik az arc szögéhez.

smate razor 4

Design

Ennek az elektromos borotvának a kialakítása merőben más, mint társaié. Először is meg kell említenünk, hogy három színben kapható, amelyeket a fekete, a fehér és az arany. Hozzánk a legsötétebb festéssel érkezett. A tetején lévő finomlyukú, hálószerű réteg ezüst borítást kapott, a termék többi részét az alapszín uralja. A bevezetőben már említettük, hogy a Smate Razor eléggé kompakt méretű, mivel mindössze 118 mm hosszú, 32 mm széles és 32 mm mély, tömege pedig 136 gramm. Így annak ellenére sem mondható nehéznek, hogy a testéhez egy speciális műanyaggal és gyantával borított alumínium ötvözetet használtak építőanyagként, ami így egyrészt kellemesebb tapintást eredményez a használat során, másrészt stabilabb fogást biztosít, de leejtés esetén és nyújt némi védelmet a készüléknek.

smate razor 7

A felül található ezüst színű háló rejti el a pengéket, melyeket a fedél perem mentén történő letekerésével tudunk előcsalni. Innen kicsit lejjebb találjuk a bekapcsológombot, ami töltés közben szolid fehér fénnyel világít. A henger alakú test alsó részén egy fehér színű Smate felirat dobja fel kicsit a feketeséget. A töltésre használandó microUSB port a Smate Razor aljára került, ahol a gyártó arra is felhívja a figyelmünket, hogy a termék vízálló. A nagysebességű motor és a hosszú üzemidőt biztosító akkumulátor természetesen az eszköz gyomrában bújuk meg.

smate razor 6

Xiaomi Smate Razor: Hogyan működik?

Az apró, három penge vastagsága mindössze 0,1 mm, ez a trió hatékonyan vágja a szőrt minden irányból. A hálószerű galvanizált penge vastagsága 0,09 mm, ami rugalmassága miatt alkalmazkodik az arc kontúrjához.

A Smate Razor belső terében egy meglehetősen nagy teljesítményű motort találunk, aminek forgási sebessége meghaladja a hagyományos gépekét. A 4500 fordulat/perc sebesség az egyik záloga a megfelelő eredménynek, másrészről a hálós penge 925 lyukának átmérője fokozatosan, spirálisan növekszik a belsejéből kifelé haladva, ami csökkenti a borotválkozás szögét és megakadályozza az arcszőrzet húzását vagy a rendszer eltömődését.

Megszokhattuk, hogy az olcsóbb tucatborotvák a vízcsap közelében állandó veszélyben vannak, mert ha ezek a gépek nedvesek lesznek, rövid úton véget érhet a velük végzett közös munka. A Xiaomi Smate Razor kapcsán emiatt nem kell aggódnunk, mivel az IPX7 tanúsítvány teljesítése garantálja a vízállóságot és a nagy ellenállóképességet.

A borotva belsejében egy 600 mAh-s akkumulátor dolgozik, amely körülbelül 2 és fél óra folyamatos használatot biztosít, ami napi 2 perces borotválkozással számolva közel 30 napos rendelkezésre állást jelent.

smate razor 8

A puding próbája…

A körülbelül 1 órás töltést követően már használatba is vehettem a terméket. A próba során egyértelműen kiderült, hogy a Smate Razor nem való arra, amire nem is javasolják. Az 1-1,5 centiméteres szakállnak kár vele nekifogni, mert ezt a szálhosszt nem lehet hatékonyan beterelni a pengékhez, csak csúszkálni fog rajta a vágófej.

A Smate Razor arra lett kitalálva, amire a legtöbb villanyborotva. Néhány napos borosta villámgyors lekaszálására, ezt hatékonyan képes elvégezni, miközben kíméletes a bőrhöz, könnyű mozgatni és jól leköveti az arc kontúrjait, ezt a próba során bizonyította is.

smate razor 5

Vélemény és ár

A Xiaomi Smate Razorral a Xiaomi ismét megmutatta, hogy kis pénzért is lehet jó elektromos borotvát készíteni. A termék csomagolása egyben a „hordozótok” is, amiben a borotva mindig velünk lehet, az alsó rekeszben a kábellel és a tisztítókefével egyetemben. Persze ha a cucc frissen van töltve, akkor tok nélkül önmagában szinte egy ingzsebben is elfér, de a nadrágzsebben biztosan.

A Smate Razort elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnek rendszeresen, de pillanatok alatt, bárhol megborotválkozni. Ahhoz, hogy ez megoldható legyen, nem kell más tenni, mint az alábbi linkre kattintani, ahol a Banggood áruházból 28,86 dollárért (~ 8290 ft) szerezhető be a Xiaomi miniborotvája, a 6-14 napos érkezési időt biztosító, nyomkövetett szállítás költsége pedig emellé csak 1,34 dollár (~ 390 ft).

A terméket itt találod:

Xiaomi SMATE Razor

smaterazor zaro

Forrás: KínaDroid.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7614871902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása