Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Ez jelenleg a 10 legnépszerűbb olcsó Xiaomi kütyü

2018. december 20. - omixia

Egészséges életmód, egészséges növények és ezer egyéb okosság.

olcso-xiaomi-december.jpg


 

Bevezető

Az idei évet a Xiaomival, pontosabban a cég termékeivel zárjuk. Szerencsére van miből válogatni, hiszen rengeteg okosságot kaptunk tőlük idén is. Hozzám még tegnap is érkezett egy, a cikkben szereplő érintésmentes lázmérő, mint utolsó idei rendelés.

Ebben a cikkben az olcsóbb termékek közül válogattunk. Pontosabban, ahogy szoktuk, a legnagyobb számban eladott portékákat gyűjtöttük össze az egyik legnagyobb kínai áruház statisztikái alapján. A cég termékeinek sokszínűségét mutatja, hogy ebből a tíz kütyüből a szereléstől a növénynevelésen és az okosotthonon át az egészség megőrzésig minden van. Lássuk hát miből vásároltunk a legtöbbet decemberben!


 

Xiaomi érintésmentes hőmérő

Xiaomi Mi Home iHealth Thermometer

Kezdjük is ezzel az okossággal, amit hozzám tegnap hozott a posta! Vettem már hasonló szerkezetet más gyártótól, így arra számítottam, hogy a Xiaomi megoldása sem fog eltérni tőle. Működés szempontjából pedig valóban nem tér el, ám ahogy megszokhattuk a csomagolás, és maga a termék minősége fényévekre van minden olcsó kínai gyártótól, természetesen azok előtt járva.

Őszintén megmondom, a rendelés előtt egy dolgot nem néztem meg, a hőmérő méretét. Emiatt aztán meglepetésként ért, hogy jóval kisebb, mint az olcsóbb hasonló megoldások. Míg azok viszonylag nagy, pisztoly formájú valamik, addig a Xiaomi lázmérője inkább egy női kézre méretezett valami. Könnyű, a használata kényelmes, a leírás szerint pontos is. A felhasznált anyagok elsőosztályúak, a tejfehér felső lap alá rejtett kijelző pedig nagyon jól néz ki. Összességében nem bántam meg, hogy megvettem, főleg, hogy van itthon két egyéves lurkó, akiknél biztos szükség lesz a használatára.

A hőmérőt most 6360 forintért szerezhetjük be, amihez a szállítás 100 forintba kerül. Itt megtaláljátok: Xiaomi érintésmentes hőmérő


 

Xiaomi Pro 300M 2.4 GHz-es WiFi jelerősítő két antennával

Xiaomi Pro 300M 2.4G WiFi Amplifier

Több alkalommal írtunk már erről a kütyüről, úgy tűnik a népszerűsége nem csökken az árával ellentétben, ami igen.

Igaz, a nagy novemberi leárazásokkor volt már olcsóbb is úgy 400-500 forinttal, de ahogy látni fogjátok most sem mondható túl drágának.

Ami biztos, hogy sokan szeretik, sokan rendelik, az értékelések is jók, vagyis aki megvette nemigen csalódott benne. A használata egyszerű. Bedugjuk a konnektorba, a telefonunkra letöltjük a Xiaomi okosotthon alkalmazását, telepítjük a kütyüt, aztán használjuk örömmel.

A használat ebben az esetben abban merül ki, hogy a lakás olyan részére érdemes telepíteni, ahol például a tabletünkkel már gyengébben fogjuk a wifi jelét. A konnektorba dugott erősítő a kiválasztott vezetékmentes hálózatra kapcsolódik, annak jelét erősíti és sugározza tovább. A helységbe, ahova telepítettük erős wifi jel lesz a jutalmunk. Arra azért érdemes figyelni, hogy az internet sebessége nem attól függ, milyen erős a jel a szobában, hanem attól, hogy a jelerősítő és a router között milyen a kapcsolat. Vagyis, ha nagyon gyenge jelet erősítünk, attól még az internetkapcsolat lassú maradhat, ezért érdemes több konnektorban, a routertől egyre távolodva kipróbálni.

A szerkezet ára jelenleg mindenféle kedvezmény nélkül 3760 forint, a szállításért 116 forintot kérnek el.

Itt megtalálod: Xiaomi Pro 300M 2.4 GHz-es WiFi jelerősítő két antennával


 

Xiaomi Mi Band 3 okoskarkötő

Xiaomi Mi Band 3 4

Nagyon sokszor írtunk már róla, a világ jelenlegi talán legkedveltebb okoskarkötőjéről. Az elődje is piacvezető volt, gyanítottuk, hogy a javított képességekkel rendelkező utód sem fog rosszabbul szerepelni, főleg, hogy az ára sem lett magasabb.

Természetesen mindent tud, amit egy ilyen sportoláshoz szánt karkötőnek tudnia kell. Monitorozza a szívverésünket és az alvásunkat, számolja a lépéseinket és az elégetett kalóriát, kiírja a beérkező üzeneteket, jelzi a bejövő hívásainkat. Lehet benne nem csak zuhanyozni, hanem akár úszni is, hiszen 50 méterig vízálló.

A népszerűség jelenleg 7500 forintba kerül, a szállítás díja 15 forint. Itt tudjátok megvenni: Xiaomi Mi Band 3 okoskarkötő


 

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset

Original Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset Built-in Mic Multifunctional On-cord Control- Black

Ezt az apróságot volt szerencsém kipróbálni, nekem tetszett. Ha úgy gondolod, hogy nem túl egészséges dolog egy adótornyot a fejünkhöz szorítva telefonálni, akkor ezt neked találták ki.

Tapasztalatom szerint a beépített teljesen átlagos membrános hangsugárzó tökéletes választás a normál beszéd átvitelére. A vonal másik felén lévő beszélgetőtárs jól érthető, a beépített mikrofon pedig tökéletes minőségben juttatja el a hangunkat hozzá. A beépített léptető funkcióval akár zenehallgatásra is használhatjuk, bár tény, a féloldalas, mono sugárzó nem erre lett kitalálva. Talán csak egy negatívumot említhetünk, a bekapcsoláskor minket köszöntő kikapcsolhatatlan kínai hölgyet, de ez legyen a legnagyobb baj.

Ami viszont tény, hogy a füles párját ritkító módon olcsó, mindössze 2888 forintot és 183 forintnyi szállítási költséget kell érte fizetnünk.

Itt tudod megvenni: Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset


 

Xiaomi MMC - W201 orvosi lázmérő

Xiaomi MMC - W201 Dual-purpose Portable LCD Medical Electronic Thermometer- White

Erről a szerkezetről sok okosat nem tudok írni, a képen minden látszik. Ez egy egyszerű lázmérő egy apró LCD kijelzővel. A Xiaomi orvosinak árulja, de azért, ahogy a hazai patikákban kapható társai, úgy ez sem atomóra pontosságú. Persze nem sokan lesznek, akiket zavarni fog a 0,1 fokos mérési pontatlanság, így otthoni használatra tökéletesen meg fog felelni.

Az biztos, hogy ez is Xiaomi, így aminőségben nem fogunk csalatkozni. Az ára barátságos, csak 1876 forint.

Itt találjátok meg: Xiaomi MMC - W201 orvosi lázmérő (Most kuponnal olcsóbb, használd ezt a kódot: SKCZHUSale7)


 

Xiaomi Piston In Ear fülhallgató Fresh verzió

Original Xiaomi Piston In-ear Earphones with Mic Fresh Version- Silver

A Xiaomi fülhallgatókat is gyárt, ez pedig ezek közül a legolcsóbb. Volt szerencsém kipróbálni, így azt bizton merem állítani, hogy az áráért mindent kihoztak belőle. Alumínium ház, hagyományos membrános hangsugárzó és persze headset funkció, vagyis kapunk mikrofont is a telefonáláshoz.

A képességek a megszokottak ebben a kategóriában, a kábel hossza pedig nem lett spórolósra véve, több mint egy méter madzagot kapunk hozzá. Szóval a lényeg, ha nem akarsz sok pénzt kiadni egy fülhallgatóra, akkor ezt biztos szeretni fogod. A minőségi külső és az átlagos belbecs ára jelenleg 1675 forint, a szállítás pedig ingyenes.

Itt keresd: Xiaomi Piston In Ear fülhallgató Fresh verzió (Kuponnal most olcsóbb, használd a vásárláshoz ezt a kuponkódot: RVUYPNLSE6)


 

Xiaomi YDLYEJ03LM In-ear Bluetoothos fülhallgató

Xiaomi YDLYEJ03LM IPX4 Waterproof In-ear Sports Earphone Bluetooth Earbuds with Line Control Microphone Youth Edition- Black

Ahogy az várható a Xiaomi sportoláshoz ajánlja ezt a fülest, de természetesen nyugodtan használhatjuk az utcán séta közben, vagy valamelyik buszon zötyögve reggel munkába menet.

Ahogy az előző darabnál, úgy itt is elmondható, hogy a zenehallgatási képességek átlagosak. Sajnos ebből a pénzből nem jön ki egy többutas meghajtó, így meg kell elégednünk egy hagyományos membránnal, de, ha jól sejtem, akkor ennek sem lesz rosszabb a hangja, mint a Fresh verzióé, az pedig teljességgel vállalható.

Ami a lényeg, hogy ez egy Bluetooth, vagyis vezeték mentes változat. A beépített akkumulátorral 11 órán át keresztül használhatjuk, és ez nem a becsapós készenléti idő, valóban ennyi időn át szólhat a zene egy töltéssel. Az apró vezérlőegységen itt is találunk mikrofont, vagyis akár hívásokat is fogadhatunk vele futás közben, már persze, ha Te szeretsz futás közben telefonálni. Én nem annyira.

A lényeg, hogy ez a kiváló minőségű, de átlagos meghajtót tartalmazó füles ára 7400 forint, ami kategóriájában nem mondható soknak. A szállításért 177 forintot kell a pénztárnál hagynunk.

Itt tudod megvenni: Xiaomi YDLYEJ03LM In-ear Bluetoothos fülhallgató


 

Xiaomi CHUANGMI 720P Smart  kamera

XIAOMI CHUANGMI  720P Smart Camera IR Remote Control / Wireless WiFi / Motion Detection- White

Ez a kamera a gyártó legolcsóbb okosotthonos kamerája. A képességei is ehhez mérhetők, hiszen csak 720p felbontású videót tud és nem lehet forgatni sem távirányítással. Persze a legtöbb esetben ez is elég lesz. A lényeget tekintve mindent tud, amit egy ilyen kamerától elvárunk. 10 méterig van mozgásérzékelés és van infravörös LED is, amik ugyancsak 10 méteres távolságig használhatók éjszakai megfigyelés esetén.

A kamera természetesen beilleszthető a Xiaomi okosotthon ökoszisztémába is, így mozgásérzékelés esetén a Xiaomi gateway segítségével akár riasztó funkciót is kapunk.

Az olcsóság ára jelenleg 8000 forint, a szállítási költség 67 forint.

Itt tudod magadévá tenni: XIAOMI CHUANGMI 720P Smart  kamera


 

Xiaomi Youpin VH diffúz asztali USB párásító

Xiaomi youpin VH Diffuse Desktop USB Humidifier- Gray

Az újabb kütyük közül az egyik kedvencem, gyanús, hogy a jövő évi első rendelésem lesz.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nálam télen problémát jelent a túl száraz levegő. Állandóan ki van száradva a torkom, a szemem is viszket és biztos nem az allergiától. A Xiaomi párásítója egy egyszerű asztali darab, mondhatni lokálisan a munkahelyhez kitalálva. Tápellátásához csak egy USB csatlakozó kell, az pedig minden számítógépen van, szóval konnektorra nem lesz szükség. A beépített 420 milliliteres tartályt naponta egyszer, a munkaidő elején elég tölteni, hiszen egy feltöltéssel 10 órán át képes vízpárát porlasztani a levegőbe.

A végéra maradt az ár. Jelenleg 4622 forintot kell a párásítóért fizetnünk, a szállítás ingyenes.

Itt tudod kosárba tenni: Xiaomi Youpin VH diffúz asztali USB párásító (Most kuponnal olcsóbb, használd ezt a kuponkódot: SKCZHUSale2)


 

Xiaomi Mijia okosérzékelő szobanövényekhez

Xiaomi Mija Flowers And Plants Grass Detector Plant Detector Soil Photometric Analyzer- White

Múltkorában már bemutattam nektek egy okoskaspót, ez a kütyü lényegében ugyanazt tudja, mint az. A különbség, hogy amíg annál a kaspóba volt építve a szenzor, addig itt egy különálló, a földbe szúrható szerkezetet kapunk a pénzünkért.

Ez a megoldás a Xiaomi okosotthon alkalmazáson keresztül használható. Elültetjük a növényt, beleszúrjuk a földbe a szenzort, a telefonon kiválasztjuk milyen növényünk van, az pedig tudja, hogy milyen nedvességtartalomra van az adott növénynek szüksége, sőt azt is, hogy milyen tápanyagokat szeret, és ha valami nem megfelelő, akkor figyelmeztet minket, hogy dolgunk akadt a zöldséggel. Szóval hasznos kütyü, ha dzsungelt nevelsz otthon biztos szeretni fogod, de persze akkor is, ha simán szeretnéd, ha szép rózsa virágozna a komódon.

Ezt a szerkezetet is megvehetjük 5000 forint alatt, jelenleg a konkrét ára 4622 forint, amihez még 180 forint szállítási költséget számolhatunk.

Itt tudod megvenni: Xiaomi Mijia okosérzékelő szobanövényekhez


 

Ez volt tehát a tíz legnépszerűbb. Elég széles a paletta, de egy termék kimaradt. Legalábbis szívem szerint egyet még mindenképpen a figyelmetekbe ajánlanék, még pedig egy csavarhúzókészletet. Fogadjátok ezt tizenegyedikként, mint az egyik kedvencemet.

Xiaomi Mijia 22-in-1 Multifunctional Screwdriver Household Hardware Tool- Gray

Ez egy nagyon jó minőségű, 22 az egyben készlet. Vagyis kapunk 21 különféle bitet (csavarhúzófejet) és magát a nyelet, amivel meg is van a 22. Ez egy precíziós szerszám, szóval semmiképp nem lesz alkalmas a porszívó szétcsavarozására, ellenben, ha szeretsz apróbb dolgokat bütykölni, mondjuk szoktál telefonokat javítani, akkor imádni fogod, főleg, hogy mindössze 3148 forintba kerül, amihez a szállítási költség 81 forint.

Ha meg szeretnéd venni, akkor itt teheted meg: Xiaomi Mijia 22 az egyben csavarhúzó készlet

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2514503832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pneumónia 2018.12.23. 14:20:03

A hőmérő jó pontos, van. A füles szar kínaiul vartyog, a sima füles .2-3$ ért BB
A többi baromság...
süti beállítások módosítása