Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Xiaomi Power Bank 2s – a kétutas útitárs

2019. június 18. - omixia

Manapság eszközök garmadája vesz minket körül, és megeshet, hogy nincs a közelben töltő, pedig lemerülőben van a telefon, akkor jön jól egy külső akkumulátor.

Xiaomi Power bank 01


Energiaéhes eszközeink egyik nagy hátránya, hogy képesek a legrosszabb pillanatban lemerülni, és szeretik ezt akkor tenni, amikor nincs a közelben áramforrás. Erre régóta létezik megoldás, a power bankok személyében, amikből lassan Dunát lehet rekeszteni, és nehéz ebből az arany középutat megtalálni. Lehet kapni filléres megoldásokat, ezekkel azonban érdemes vigyázni, mert a tárolókapacitásuk is kicsi (2-3000 mAh), és a felhasznált anyagok/összeszerelés minősége is hagy kívánnivalót maga után. Most bemutatom ennek a termékpalettának az arany középútjába tartozó, nekem ideális kapacitással rendelkező egyedét, ami nem mellesleg a Xiaomi terméke – nem véletlen, hogy sokszor írok róluk vagy tőlük. Régebben belefutottam én is abba a hibába, hogy egy „gagyi” töltőt vettem, így nem kellett sok idő, hogy a kapacitása a nullával legyen egyenlő, ezért elérkezett az idő egy minőségi darabhoz. Aki ma szeretne venni, három lehetőség jöhet szóba, ezek pedig az 5000 – 10000 – 20000 mAh-ás egységek. Előbbit senkinek nem ajánlom, a kis kapacitás miatt – egy telefont nagyjából egyszer lehet vele feltölteni, a harmadikat azoknak, akiknek több eszközük van, amiket gyakran visznek magukkal, esetleg sokszor töltik a szabadidejüket a természetben, azoknak jól jön a nagy energiatárolási képesség.

Xiaomi Power Bank 02

Most jöjjön az én választásom, a Xiaomi Power Bank 2s, ami 10 000 mAh-ás kapacitásával minden igényemnek megfelelő lesz – legalábbis bízom benne. A csomagolása a cégtől megszokott, egyszerű, nem túlcsicsázott doboz, elején a kép az eszközről, alatta a típusa, és amit ki kell emelnem, feltűnően nehéz a doboz. A hátulján és az oldalain pár infó az eszközről, ahogy eddig is megszokhattuk, nem vitték túlzásba a dolgot – megvallom, nekem így tetszik – egyszerű, minimalista pakk. Kibontva a helytakarékosság mintapéldájával találkozunk, ahogy a gyártót már ismerjük, egy kis kihúzható tartóban pihen az akku, mellette a kábel – pont befértek a csomagolásba. Pluszban érkezik a kötelező kis füzetecske – ami megint csak érthetetlen a latin betűk használóinak, de ez annyira nem is számít, használata azért (remélem) nem okoz senkinek problémát.

Xiaomi Power bank 03

A dobozból kivéve a Power Bankot – mint korábban is említettem – meglepődtem a tömegén, ezt biztos nem fogom zsebben hordani több okból is. Először is ott a mérete és a tömege, ami számszerűsítve 147 x 71 x 14,2 milliméteres fizikai megjelenést és kereken 250 grammot eredményez. Másik ok, hogy a ház színe gyönyörű – a Navy Blue-t választottam – és félnék, hogy megkarcolódik – már rendeltem is hozzá egy szilikon tokot, hogy védjem. A képek nem fogják visszaadni a valódi színét, a gyári képek sem mutatják, mennyire szép ez a festés. De térjünk is vissza a töltőhöz, a súlya nemcsak a nagy mennyiségű energia tárolására képes akku miatt ennyi, hanem odafigyeltek arra, hogy mindez egy alumínium-ötvözetből készült, lekerekített oldalakkal rendelkező házba kerüljön. A kialakítása a megszokott minimalista, a ház tetején csak a Mi feliratot préselték az anyagba, míg az alján a mi.com díszeleg – csak semmi gagyi matricázás!

Xiaomi Power Bank 04

Az egyik végén a technikai paraméterek olvashatóak le, a másik végére került minden, ami miatt ezt a típust választottam. Itt találjuk a bekapcsológombot – amit 22 másodpercig nyomva tartva tudjuk a kis energiaigényű eszközeinket is (Bluetooth fülhallgató, aktivitásmérő) tölteni. Mellette kapott helyet az USB bemenet, ahol tartalék energiával tölthetjük fel a készüléket, felette a diszkréten megbújó 4 fehér LED található, ami jelzi a töltöttségi állapotot, illetve, hogy mennyi szufla van még a telepben. Sorban mellettük helyezkedik el a két darab USB port, amik Quick Charge 2.0-ás technológiával tudják villámsebesen feltölteni a rádugott készülék(ek)et. Nemcsak a kimeneti, a bemeneti port is ilyen elven működik, az eszköz töltése maximum 5V 2.0A / 9V 2.0A / 12V 1.5A, (maximum15W) történhet, míg egy eszköz töltése esetén 5.1V 2.4A / 9V 1.6A / 12V 1.2A (maximum 15W), két eszköz töltésénél 5.1V 2.4A (maximum 15W) teljesítményt produkál.

Xiaomi Power Bank 05

Ha már ilyen sebességgel áramlik az energia, gondoskodni kell a védelemről is – ezért intek óvva bárkit a „noname” és olcsó termékektől, a minőségi alkatrészekért fizetni kell – így ezt a részt sem aprózták el a kínai vállalatnál. Kapunk kimeneti-, és bemeneti túlfeszültség védelmet, kimeneti-, és bemeneti túláram elleni védelmet, rövidzár elleni védelmet, túltöltés-, és kisülés elleni védelmet, valamint túlmelegedés elleni védelmet is. A szerkezetet bátran használhatjuk -20°C ~+60°C között, míg a power bankot 0-45oC között lehet újra tölteni.

Xiaomi Power Bank 06

Zárásként mi mást is mondhatnék, hogy bátran ajánlom mindenkinek, aki egy közepes méretű vésztöltőt szeretne. A véleményem nem csak abból fakad, hogy pár éve nagy rajongója vagyok a Xiaominak, hanem mert ismét egy remek eszközt gyártottak. Létezik belőle kétszer ekkora kapacitású is, de ezt tartottam magam részére megfelelő teljesítményűnek. Hamarosan egy komolyabb tesztre is sor kerül, mivel idén nyáron a hegyekbe megyünk túrázni, és ugyan minden reggel teli tankkal indulunk majd az erdő mélyére, a biztonság kedvéért nálam lesz, ha bármi oknál fogva a párom- vagy saját telefonomat fel kellene tölteni, de az erejéből akár mindkettőt is simán megoldjuk, és marad benne tartalék a Mi Bandemnek is. Amennyiben akkor tapasztalnék valami újdonságot, természetesen frissítem írásomat, hogy még teljesebb képet kaphassatok róla.

Típus és modell: Xiaomi Power Bank 2s (PLM09ZM)
Cella típusa: Lithium polymer
Bemeneti teljesítmény: 5V 2.0A / 9V 2.0A / 12V 1.5A, (maximum 15 W)
Egy eszközös kimeneti teljesítmény: 5.1V 2.4A / 9V 1.6A / 12V 1.2A, (maximum 15 W)
Kettős kimeneti teljesítmény: 5.1V 2.4A (maximum 15 W)
Névleges kapacitás: 3,6V / 10000 mAh
Töltési idő: Kb. 4,2 óra (15W QC2.0 töltővel – nem tartozék) 
Kb. 6,2 óra (10W 5V/2A töltővel – nem tartozék)
Méret: 147 x 71,2 x 14,2 mm
Tömeg: 225 g
Terhelésérzékelés: Automatikusan érzékeli az USB kábel csatlakoztatását és lehúzását
Biztonsági védelem:

Ki- és bemeneti túlfeszültség védelem

Ki- és bemeneti túláram elleni védelem

Rövidzárlat elleni védelem

Túltöltés-, és kisülés elleni védelem

Túlmelegedés elleni védelem (TPC)

Helyreállítási védelem: Bekapcsolás, ha töltőhöz csatlakozik
Töltési hőmérséklet: 0°C - 45°C
Használati hőmérséklet: -20°C - ~+60°C

Az értékelésnél - természetesen félretéve a márka iránti elfogultságomat - mindent egybevetve semmibe nem tudtam belekötni, a csomagolás, és az anyaghasználat is remek, sok funkció szolgálja a biztonságunkat, a Navy Blue festés szemet gyönyörködtető.  

 

Xiaomi Power Bank 07

Ha te is szeretnél egy Xiaomi Power Bank 2s-t, akkor most a Joybuy oldalán 17,99 dollár (~5.190 Ft) ellenében megvásárolhatod ezüst vag tengerészkék színben, és a szállítása ingyenes. Ennyiért igazán jó vétel, nincs is más dolgod, mint az alábbi linkre kattintani:

Xiaomi Mi Power Bank 2 Portable 10000 mAh


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

 

Forrás: KínaDroid

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8314899832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása