Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset teszt

2018. január 27. - omixia

Kicsi is, olcsó is, jól is szól. Lehet, hogy már sok a jóból?

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 11

Kövesd Facebook oldalunkat és ne maradj le egyetlen hírről sem!

 

A Xiaomi egyike azon kevés gyártóknak, amelyek az elektronikai piac szinte minden területén képesek nagyot alkotni. Legyen szó okostelefonokról, okoskarkötőkről vagy órákról, de akár a drónokról vagy az egészséges élet kellékeiről, a Xiaomi képes maradandót alkotni, és ezzel napjainkra óriási rajongótábort gyűjtött.

Mai cikkünkben egy nagyon olcsó, és az előzetes hírek alapján ragyogóan működő Bluetooth headset tesztjét olvashatjátok. Mivel nem egy bonyolult eszközről van szó a cikk jó részét a képek teszik ki, de azért megpróbálunk hasznos információkkal is szolgálni, olyanokkal, amiket a képek alapján nem lehet kitalálni.

Mielőtt belefognánk a bemutatóba nézzük meg a termék pontos specifikációját!

  • Bluetooth 4.1 (CSR8610 vezérlő)
  • Zajcsökkentés
  • 5 óra beszélgetési idő
  • Akár egy hét készenléti idő (180 óra)
  • Kommunikációs távolság 10 méter
  • Akkumulátor élettartama 5 millió töltési ciklus
  • Teljes feltöltés ideje 2 óra
  • Méretek: 5,6 x 0,8 x 1 centiméter
  • Tömeg: 6,5 gramm

Csomagolás

A Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset a gyártótól megszokott egyszerű, mégis mutatós csomagolásban érkezett. A doboz egy átlátszó műanyag borítás a szokás szerint fehér karton körül. A füles már így is látható, a tartozékok pedig a doboz két oldalát lenyitva kerülnek elő.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 1

Ne számítsunk a mellékelt cuccok tömkelegére, de pont annyit így is kapunk, ami szükséges a használathoz. Az egyik oldalról egy műanyag zacsiból további két méretű párna kerül elő – így összesen három méret van-, míg a másik oldalon megtaláljuk a töltéshez szükséges nagyon rövid kábelt és a kínai nyelvű használati utasítást. Szerencsére annyira egyszerű eszközről van szó, hogy enélkül is pillanatok alatt felderíthető az összes funkció, de ha lusta vagy derítgetni olvasd tovább a cikket, elmondunk mindent!

Külső

Már megszokhattuk, hogy a Xiaomi nem sokat lacafacázik a termékei külsőjével. Ez persze csak a látszat, mert az egyszerű mégis elegáns megjelenés talán az a forma, ami legtöbb odafigyelést igényli. A Xiaomi Mi LYEJ02LM pedig pont ilyen, egyszerű, mégis elegáns.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 7

A fekete és fehér színben kapható füles burkolata műanyagból készül, felülete matt, az ujjlenyomatot viszonylag kevéssé gyűjti. A forma méretre leginkább egy AAA elemet idéz, ebből már érezhetitek egészen apró, a tömege pedig, ahogy fent olvashattátok csak 6,5 gramm.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 6

A szánkhoz közelebb eső végen találjuk az USB töltő csatlakozását, felette kívül az üzemmódot jelölő LED-et, ami kéken vagy pirosan világít vagy villog. Feljebb haladva a headset élén találunk még két vezérlő gombot, a felső végén pedig azt, amivel be tudjuk kapcsolni. A fülbe illeszkedő párna puha szilikonból készül és találunk rajta egy furcsa akasztót, ami, mint később olvashatjátok nem is akasztó igazából.

Használat

A legfontosabb, hogy a Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth 4.1-et használ, így egyszerre két telefonnal tudjuk párosítani. Ez számomra például nagyon kellemes meglepetés volt, mert a céges és a privát mobilomat egyszerre tudtam vele használni.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 3

A képességek között olvashattátok, hogy a füles két óra töltés után nagyjából 5 órán át képes működni, legalábbis ennyit beszélhetünk vele. A készenléti idő nyilván jóval hosszabb. Bár az öt óra nem tűnik soknak, nekem jó néhány nap beszélgetési időt jelent, így bőven elég volt három naponta tölteni. Értem ezt a hétköznapokra, hétvégén persze ennyit sem beszéltem.

A Xiaomi Mi LYEJ02LM headseten található gombok több funkcióval is bírnak, ezek a következők:

Felső nagy gomb:

  • Bekapcsolás – Nyomd be, amíg meg nem szólal egy kis dallam
  • Kikapcsolás – Nyomd be, amíg a bekapcsolástól eltérő dallamot nem hallasz
  • Párosítás – Tartsd lenyomva, amíg a kék LED el nem kezd villogni
  • Hívásfogadás – Bekapcsolt állapotnál röviden nyomd meg
  • Utolsó szám hívása – Nyomd meg kétszer egymás után gyorsan
  • Némítás – Beszélgetés közben nyomd meg gyorsan kétszer egymás után
  • Zene lejátszás megállítása vagy indítása – Csak nyomd meg egyszer

Oldalsó gombok

  • Hangerő állítása – Nyomkodd valamelyik gombot kis szünetekkel, így fel és lefelé állíthatod a hangerőt
  • Szám léptetése zenehallgatásnál – Tarts nyomva valamelyik gombot, így előre, hátra léphetsz a számok között

Használat a gyakorlatban

Bekapcsolás után a nagy felső gombot nyomva tartva elkezd villogni az állapot visszajelző LED kéken. Ilyenkor a füles felismerhetővé válik a telefonok vagy más Bluetooth-os eszközök számára. A párosítás a szokásos módon zajlik, nem kell kód, csak jóvá kell hagyni.

Ha második telefont is párosítani szeretnél, akkor kapcsold ki a fülest, az első telefonon kapcsold ki a Bluetooth kapcsolatot. Kapcsold vissza a fülest és párosítsd az első készülékkel azonos módon. Ha ezzel végeztél, akkor az első telefonon is visszakapcsolhatod a Bluetooth-t, és az automatikusan kapcsolódni fog.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 9

A Xiaomi Mi LYEJ02LM headset egy teljesen normál dinamikus meghajtót használ a levegő rezgetéséhez, vagyis egy hagyományos membrános megoldással találkozhatnánk, ha szétszednénk. Ez a membrános megoldás az olcsóbb, belépő szintű fülhallgatók által használt megoldás, annak minden előnyével és hátrányával. Az általa közvetített beszédhang jól érthető, megfelelő erővel és dinamikával szólal meg, ugyanakkor zenehallgatásra kevéssé alkalmas, mert kevés a magas és a mély, de erős a középtartomány. Tudom, joggal kérdezhetitek miért emlegetem a zenehallgatást, ennek oka az, hogy a gyártó is emlegeti, és a használat, a gombok funkciója is arra utal, hogy erre is használhassuk.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 8

Használat közben egyetlen – számomra kevéssé- zavaró dologgal találkoztam, ez pedig az, hogy bejövő hívásnál vagy üzenetnél a füles elmondja a hívó számát kínai nyelven. A női hang nagyon bájos, távolkeleti, aki szereti annak be fog jönni, más kérdés, hogy az átlag magyar semmit nem fog érteni belőle. Sajnos nem találtunk angol nyelvű firmware-t sem és a hangot kikapcsolni sem lehet.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 10

Végül még egy dologra térjünk ki, a viselésre. Ahogy feljebb említettem a fülpárnákon találunk egy kis akasztót. Nos, ez nem akasztó, hanem egy támaszték a fülön belül. A párnák mérete itt egyforma, a méretbeli különbség csak ezekben a kitámasztókban van, attól függően használhatjuk egyiket vagy másikat, hogy a fülkagylónk mekkora.

A Xiaomi Mi LYEJ02LM headset annyira könnyű, hogy miután behelyezzük a fülbe lényegében el is feledkezünk róla. A támasztéknak hála nem ér az arcunkhoz sem, így valóban előfordult, hogy csak akkor jutott eszembe, hogy a fülemben van, amikor bejövő hívásnál megszólalt a csengést jelző dallam.

Összegzés

A Xiaomi Mi LYEJ02LM fülest azért rendeltem, mert kíváncsi voltam arra, hogy milyen minőséget képvisel egy ilyen eszköz a cég kínálatában. Hogy válaszoljak a bevezetőben feltett kérdésre, miszerint lehet, hogy már túl sok a jóból, a következőt tudom mondani:

Ha a kínai üzeneteket nem számolom, akkor a Xiaomi Mi LYEJ02LM egy tökéletes, kifogástalan Bluetooth headset. A hang minősége és erőssége teljesen rendben van, a kezelés is egyszerű. Számomra a beépített akkumulátor kapacitása megfelelő volt, magamat átlagos felhasználónak mondanám. A mikrofon zajszűrése a partnereim elmondása alapján teljesen megfelelő volt, lényegtelen volt hogy az utcán álltam vagy az utóban ültem, tökéletesen hallottak engem.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 2

Egy ilyen eszköz használata közben az egyik legfontosabb pont a kényelem. HA a füles túl nehéz, vagy csak nyomja a fület, akkor le fogjuk tenni, és aztán már csak azt vesszük észre, hogy otthon maradt a fiókban. A Xiaomi Mi LYEJ02LM nem ilyen. Tökéletesen ül a fülben, a szilikon párnák kényelmesek és a több méretben kapott kitámasztó miatt valószínűleg nem nagyon lesz olyan ember a földön, aki ne tudná kényelmesen használni.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 4

A Xiaomi Mi LYEJ02LM ára barátságos, Kínából 11-, európai raktárból 15 dollárért rendelhetjük meg. Ha ráérsz, akkor nyugodtan rendelheted kintről is, az ára miatt se ÁFA-t, se vámot nem kell rá fizetned, és a 2800 forintos ár kárpótolni fog több hetes szállítási időért.

Én innen rendeltem: Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset (Kína)

Itt pedig az európai raktárban található termék: Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset (Európa)

 

 

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3113607123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása