Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Xiaomi selfie bot, amivel örömmel hadonászok

2017. szeptember 29. - omixia

Semmi extra, csak Xiaomi így kifogástalan!

xiaomi-selfie-bot-5.jpg

Mostanában annyi jó Xiaomi akció volt, hogy berendeltem néhány dolgot, amiket rég ki szerettem volna próbálni. Természetesen a próba azt is jelenti, hogy veletek együtt teszem, vagy legalábbis írok róluk, hogy Ti is okuljatok. Elsőként egy selfie botot mutatok be nektek, ami több extrával is rendelkezik.

xiaomi-selfie-bot-12.jpg

Mind tudjuk mi az a selfie bot. Elsőként japán turistáknál láttam ilyet a Budai-Várban, csodálkoztam is rajta rendesen. Mondjuk sejthetitek, ez sem 1-2 éve történt. Engem azóta sem fertőzött meg az önarckép készítés őrülete, de amikor a Xiaomi cuccát megláttam tudtam, hogy ezt fogom tudni használni.

xiaomi-selfie-bot-11.jpg

Esetemben nem arról van szó, hogy csücsörítős képeket gyártsak magamról, inkább arról, hogy amikor párommal kirándulunk vagy motorozunk, akkor tudjunk magunkról karnyújtásnál nagyobb távolságról is képeket készíteni. Ezzel az eszközzel ez garantáltan menni fog!

xiaomi-selfie-bot-2.jpg

Mielőtt azonban a részletekre rátérünk lássuk hogy néz ki a hozzám érkezett csomag. A bot a Xiaomitól megszokott tört fehér dobozban érkezett. Az előlapon magát az eszközt látjuk, körben a dobozon pedig rengeteg kínai nyelven íródott szöveget olvashatunk, már persze, ha tudunk ezen az ékes nyelven. Szerencsénkre a Xiaomi megoldásának használata nem igényel diplomát, és főleg nem részletesebb leírást.

xiaomi-selfie-bot-13.jpg

A hosszúkás dobozt kibontva egy kisebb papírdobozkát találunk. Ezt kinyitva egy ovális, szürke tetejű, fehér aljú, egy nyomógombot tartalmazó valami esik a tenyerünkbe. Ez alatt a dobozka alatt van maga a bot egy kellemes tapintású műanyag zacsiban.

xiaomi-selfie-bot-8.jpg

A selfie bot első ránézésre minőséginek tűnik. Az alsó rész és a kihajtható telefon tartó keményebb, de kellemes tapintású műanyagból készül, míg a középső és a bot legalsó egy centijén gumis borítást találunk. Ezek a gumis részek nem véletlenül kaptak ilyen anyagot. A középső részen találjuk a feljebb már említett nyomógombos dolog helyét, legalábbis a mélyedés formájából és méretéből erre következtethetünk.

xiaomi-selfie-bot-7.jpg

A Xiaomi selfie botjár forgatva észrevehetjük, hogy a markolat három részből áll, ezeket pedig lábként tudjuk széthajtani. Itt nyer érzelmet a nyél végének gumírozása, hiszen ha széthatjuk a lábakat, akkor ezek vége válik csúszásmentessé a guminak köszönhetően. Ez az egyik üzemmódja a botnak, állvánnyá alakíthatjuk, így telefonunknak nem kell mindenféle támasztékot keresni, ha távolabbról szeretnénk magunkat fotózni.

xiaomi-selfie-bot-9.jpg

A bot felső részére illeszthetjük a telefont. Ez a kihajtható tartó elforgatható horizontálisan és dönthető vertikálisan. Telefonunkat erősen tartja, így attól semmiképpen nem kell tartanunk, hogy kiesik és megsérül. A forgatható, le- fel hajtható tartó segítségével használhatjuk tehát állványnak és és selfie botnak is az eszközt. További kellemes meglepetés, hogy a bot teleszkópos, így az elsőre rövidnek tűnő bot 23 centiméterrel nyúlik meg a kihúzható alumínium toldaléknak köszönhetően, így hagyományos selfie botként is remekül használható.

xiaomi-selfie-bot-6.jpg

A fényképek készítése a hagyományos megoldásoknál kábellel van megoldva. Jelesül az elsütő bilentyű és a telefon között vezetékes kapcsolat van. A Xiaomi ez tis tovább gondolta, és az elsütő billentyűt egy Bluetooth-os távirányítóra tette. Ez az a kicsi ovális valami, amit a csomagban elsőként megtaláltunk, ezt tudjuk a bot gumírozott részére bepattintani.

xiaomi-selfie-bot-4.jpg

Gondolhatjátok, hogy annak, hogy Bluetooth-al kapcsolhatjuk össze a telefont és a botot nem csak annyi értelme van, hogy ne kelljen madzagot dugdosni a telefonba. Itt nyer igazán értelmet a kinyitható láb is, hiszen a gumis részből kivéve a Bluetooth-os gombot az rögtön távirányítóvá válik, így az állványra állított telefonnal akár 5-10 méter távolságból is készíthetünk magunkról képeket.

xiaomi-selfie-bot-3.jpg

Talán mondanom sem kell, hogy az apró távirányító vízálló. Elem nem kell bele, a beépített 60 mAh-ás akkumulátor elegendő energiát tárol ahhoz, hogy hosszú ideig használjuk töltés nélkül. A töltéshez használhatunk bármilyen 5 voltos USB-s megoldást, akár egy telefon töltő akár számítógépünk USB portja vagy akár egy külső akkumulátor is tökéletes a feladatra.

xiaomi-selfie-bot-1.jpg

Összegzésképpen elmondható, hogy a Xiaomi selfie botja a cég hírnevét garantáltan nem fogja rombolni. Már ránézésre is minőségi és menő eszköz, fogásra kellemes műanyagokból és alumínium alkatrészekből épül fel, így a tömege mindössze 15 deka. Ehhez a könnyen és jól használható eszközhöz a Xiaomi nagyon barátságos árat szabott, hiszen jelenleg nem egészen 4200 forintot kell érte fizetnünk. Mivel volt már a kezemben, láttam már közelről több hasonló eszközt elmondhatom, hogy a Xiaomi botja mérföldekkel van egy átlag selfie bot felett minőségben. Talán mondanom sem kell, hogy nem bántam meg, hogy ezt a szerény összeget rászántam.

Én itt vettem meg: Xiaomi Selfie Stick Bluetooth Remote Shutter Tripod Holder

 

 

 

 

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9112911795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása