Mindennapi betevő Xiaomi mániásoknak.

Tiszta Androiddal érkezik az új Xiaomi telefon

2017. szeptember 10. - omixia

Sőt, biztosan megkapja az Android 8-at és az Android 9-et is!

xiaomi_mi_a1_2.jpg

Kínában nagyon sok telefongyártó van, de csak néhányan fejlesztettek ki saját felhasználói felületet. Ez a funkció döntő tényező lehet az egyszeri okostelefon vásárló számára. Ha megnézzük a kínai gyártók listáját, láthatjuk, hogy csak az első néhány vállalat rendelkezik saját operációs rendszerrel. Bár Xiaomi az ötödik legnagyobb Kínában, de ha a saját rendszert használó cégeket nézzük, akkor a legnagyobb. Ez az egyik legjobb szoftver a világon, de a MIUI csupán egy héj a Google Android rendszerén. Tény, hogy nagyon mélyen nyúltak a rendszerbe, de ettől ez még egy Android. 

xiaomi_mi_a1_1.jpg

A Xiaominál úgy gondolhatták, hogy a MIUI rendszer sokaknak jelent plusz pontot, de lehetnek olyanok, akiknél ez a visszatartó erő a vásárláskor. Emiatt jöhetett létre a Xiaomi Mi A1 (Android One). A Xiaomi Mi A1 ugyanaz a telefon, mint a közelmúltban bemutatott Xiaomi Mi 5X, de míg utóbbin a MIUI, addig az készüléken tiszta Android fut. De a jó hírek ezzel nem értek véget. A telefon rendszeres frissítést fog kapni, így a következő két évben megjelenő Android 8.0 és 9.0 is elérhető lesz rá.

xiaomi_mi_a1_3.jpg

A saját rendszer elhagyása nem jelenti azt, hogy Xiaomi a MIUI-t kukázni szeretné, sőt egyes alkalmazások a a Xiaomi Mi A1-be is átkerültek, ilyenek a kamera, az IR blaster és az Mi Store. Xiaomi Android One vásárlók is kapnak korlátlan tárhelyet a felhőben, hogy ott tárolhassák minden fényképüket.

xiaomi_mi_a1_4.jpg

A a Xiaomi Mi A1 ára, bár új készülékről van szó elég barátinak mondható, jelenleg 245 helyett az XMA1GJ kuponkóddal 209,99 dollár vagyis nagyjából 55 ezer forint, amíg az akciós készlet tart.

 

 

 

Ha Te is szereted a Xiaomi termékeit, akkor kövesd Facebook oldalunkat is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xiaomiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3412819320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása